Π.Α.ΜΕ. ΑΘΗΝΑ

5.11.09
ΤΑ STAGE ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ
ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
Τα συνδικάτα και οι Επιτροπές Αγώνα που είμαστε ταξικά ενωμένοι στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο είμαστε μαζί σου. Παλεύουμε για σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Από τη πρώτη στιγμή τοποθετηθήκαμε με απόλυτη σαφήνεια.
Σήμερα ο καθένας κρίνεται. Ή με τους εργάτες και τους συναδέλφους των ελαστικών μορφών εργασίας, ή με το κεφάλαιο και τις πράσινες και γαλάζιες κυβερνήσεις του.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο δεν μένει στα λόγια. Από την πρώτη στιγμή πήραμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενημέρωσης, κινητοποίησης, οργάνωσης και συντονισμού του αγώνα, γιατί είναι αγώνας που αφορά όλη την εργατική τάξη, ανεξάρτητα από κλάδο και ειδικότητα.
Οργανώσαμε πλατιά σύσκεψη συνδικάτων, σωματείων, Επιτροπών αγώνα κι εργαζομένων στην οποία συμφωνήσαμε σ’ ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης που τηρείται με απόλυτη συνέπεια.
Την Δευτέρα 2-11-09 περιοδεύσαμε στις υπηρεσίες που απασχολούν εργαζόμενους με stage, ενημερώνοντας όλη την εργατική τάξη και παράλληλα κάναμε παρέμβαση στις διοικήσεις των οργανισμών όπου και προειδοποιήσαμε ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά σε κάθε περίπτωση απόλυσης εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις και stage.
Την Τρίτη 3-11-09 παρά τη καταρρακτώδη βροχή και τις άσχημες καιρικές συνθήκες οργανώθηκε μεγάλη και μαχητική πορεία εργαζομένων με κύριο σύνθημα «Σταθερή δουλειά και όχι μαθητεία, τα stage είναι μια κοροϊδία».
Σήμερα κι αφού ενημερωθήκαμε από τη Συντονιστική Επιτροπή ότι τα λεωφορεία για Αθήνα έχουν γεμίσει, βάλαμε και έξτρα λεωφορείο απ’ την Πλ. Τριών Συμμάχων, με χρήματα του Συνδικάτου οικοδόμων και του ΠΑΜΕ, για να διευκολύνουμε την μετακίνηση εργαζομένων για τη διαδήλωση.
Παράλληλα στις 11 το πρωί θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων και του ΠΑΜΕ στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, όπου λήγει η σύμβαση 3 συναδέλφων με stage. Αμέσως μετά θα γίνει διαμαρτυρία και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γιατί την ώρα που τα νοσοκομεία χρειάζονται προσωπικό, η κυβέρνηση αντί να μονιμοποιήσει τους συναδέλφους, τους απολύει.
Το ίδιο ισχύει σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες. Χρειάζονται προσλήψεις με σταθερή δουλειά, με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα και όχι απολύσεις και ελαστικές μορφές ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας.
Αύριο οργανώνουμε νέα εξόρμηση για την ενημέρωση και την κινητοποίηση όλων των εργαζομένων.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΧΓΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗ ΖΩΗ.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΠΑΜΕ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου