Υπόμνημα της Τ.Α.Σ. προς τον πρόεδρο του Ε.Κ.Π.

2.11.09
Είναι γνωστό ότι ο επιχειρηματίας Καμπέρος χρωστάει εδώ και 4 μήνες, τα δεδουλευμένα και τις εισφορές που πρέπει να καταβάλλει προς τα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στην εφημερίδα «Ημέρα».
Επίσης είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετές ημέρες έχει προχωρήσει σε παράνομο Λοκ άουτ στην εφημερίδα. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, η Επιθεώρηση εργασίας κλείνει τα μάτια.
Τα μέλη της Τ. Α. Σ. στην διοίκηση του ΕΚ θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση, έκτακτη συνεδρίαση της και την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων στις επιχειρήσεις του Ομίλου, έτσι ώστε να πιεστεί ο επιχειρηματίας και να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις με βάση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Σε διαφορετική περίπτωση επωμίζεστε ιστορικές ευθύνες σε βάρος των εργαζομένων που υποτίθεται ότι είστε ταγμένοι να υπηρετείται. Σας υπενθυμίζουμε ότι η συνεχιζόμενη άρνηση συνδικαλιστικής κάλυψης εργαζομένων, παύει να αποτελεί σύμπτωση και «λάθος» χειρισμός. Σας καλούμε να συναισθανθείτε-έστω και τώρα-τις ευθύνες που σας αναλογούν ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της πόλης μας.
Ελπίζουμε αυτή η έκκληση να εισακουστεί και να πράξετε το ελάχιστο-αναλογιζόμενοι πλέον και τις ευθύνες σας ως συνδικαλιστές-κηρύσσοντας απεργιακές κινητοποιήσεις στις επιχειρήσεις του Ομίλου Καμπέρου.
Πιστεύουμε ότι όλοι μπορούν να κατανοήσουν την ευρύτερη σημασία αυτής της εκβιαστικής κίνησης του επιχειρηματία, τα μηνύματα που μεταφέρει με την πράξη του στην κοινωνία και συνολικά στην εργατική τάξη της περιοχής μας.
Τα συμφέροντα κεφαλαιοκρατών και εργαζομένων ποτέ δεν ταυτίζονταν.
Ο καθένας τοποθετείται. Συγκεκριμένα. Με τις πράξεις και την δράση του.
Ή με το κεφάλαιο, ή με τους εργάτες.


Τα μέλη της Ταξικής Αγωνιστικής Συνεργασίας:
Ζαρουντιάδης Κυριάκος
Κατσικαρώνης Φώτης
Παπαστεφανόπουλος Θανάσης
Ταβουλάρης Αντώνης
Τσαντής Χρήστος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου