Στα πράσα πιάστηκαν για ακόμη μια φορά οι εργατοπατέρες.

23.10.17


«ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Τ.Α.Σ  - ΣΤΟ Ε.Κ. ΠΑΤΡΑΣ
(Στηρίζεται από το ΠΑΜΕ)
Στα πράσα πιάστηκαν για ακόμη μια φορά οι εργατοπατέρες.
Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη της πόλης μας τις συνεχείς και απαράδεκτες μεθοδεύσεις της διοίκησης του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων “Η ΕΝΩΣΗ” (ΠΑΣΚΕ), που με κάθε τρόπο προσπαθεί να πραγματοποιήσει τις αρχαιρεσίες του, κάτω από σκοτεινές διαδικασίες, με νοθείες και παρατυπίες, αγνοώντας κάθε συλλογική διαδικασία. Καταγγέλλουμε επίσης την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας που νομιμοποιεί και στηρίζει τέτοιες διαδικασίες.
Συγκεκριμένα, Κυριακή μεσημέρι και με κλειδωμένο το Εργατικό Κέντρο (μάλλον ανησυχούσαν μήπως και τους πάρει χαμπάρι κανείς!!), χωρίς να επιτρέπουν σε κανέναν να μπει, πραγματοποιούσαν καταμέτρηση σε αγνώστου ταυτότητας ψήφους που είχαν μεταφερθεί από κάθε γωνιά της Ελλάδας μέσα σε χαρτοκιβώτια, σακούλες και φακέλους….
Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση βέβαια, η σχεδιασμένη προσπάθεια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού να διαμορφώνει τους συσχετισμούς μέσα από μια βιομηχανία παραγωγής αντιπροσώπων, ώστε να διατηρούν την πλειοψηφία. Θέλουν τον εκφυλισμό και την υποταγή του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, λύνοντας τα χέρια στην αστική τάξη και την κυβέρνηση, ώστε ανενόχλητοι να περνούν μνημόνια, νέα μέτρα, μειώσεις μισθών και απολύσεις.
Τα ίδια έκαναν και σε μια σειρά άλλα σωματεία όπως αυτό των Ναυτεργατών με ψηφίσαντες που δεν υπάρχουν καν στα ναυτολόγια των πλοίων, με ψηφίσαντες ανύπαρκτα πρόσωπα και με φακέλους που έρχονταν μέσα σε σακούλες και τσέπες!!!
Παρόλα αυτά γεννιούνται πολλά ερωτήματα. Γιατί δεν ανακοινώνουν πουθενά τη μέρα και τον τόπο διεξαγωγής των εκλογών τους; Πώς γίνεται να νομιμοποιείται σήμερα ένα σωματείο που με εκλογές σε όλη την Ελλάδα να εκλέγει αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας; Πως βρέθηκαν τόσοι φάκελοι ψηφισάντων από διάφορες περιοχές της χώρας στα γραφεία του ΕΚΠ; Από πού αντλούν το δικαίωμα να απαγορεύουν σε μέλη της διοίκησης του ΕΚ να παρακολουθήσουν τις αρχαιρεσίες τους; Γιατί τα κάνουν όλα πίσω από κλειστές πόρτες και μακριά από τους χιλιάδες όπως λένε εγγεγραμμένους τους;
Ταυτόχρονα, για αυτή την εκφυλιστική κατάσταση, μας προκαλεί απορία η στάση των δικηγόρων που επιβλέπουν τις εκλογές και έχουν ευθύνη για την εφαρμογή των καταστατικών των σωματείων και των νόμων που διέπουν τις εκλογικές διαδικασίες. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν τα στραβά μάτια εδώ στην περιοχή μας.
Τους βεβαιώνουμε ότι δε θα κάτσουμε να παρακολουθούμε να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας ένα όργιο νοθείας και παρατυπιών σε μια σειρά σωματεία, εκλογών χωρίς συνεδριάσεις, χωρίς γενικές συνελεύσεις, χωρίς εφορευτική επιτροπή που στόχο έχει να δημιουργήσει ψεύτικους συσχετισμούς. Δε θα αφήσουμε να θεωρούν τα σωματεία τσιφλίκι τους, με τους εργαζόμενους στον πάγο να μην παίρνουν χαμπάρι με ποιους τρόπους καθορίζονται οι συσχετισμοί στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, με ποιον τρόπο δηλαδή οι άνθρωποι των αφεντικών κατσικώνονται στο σβέρκο μας.
Δε χωρούν αυταπάτες για το ρόλο τους, ούτε για τη στάση τους. Καλούμε όλα τα συνδικάτα, όλους τους έντιμους συνδικαλιστές ανεξάρτητα παράταξης, κυρίως όμως τους χιλιάδες εργαζόμενους της πόλης μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και με αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους να πάρουν την υπόθεση λειτουργίας και δράσης των συνδικάτων στα δικά τους χέρια. Ο εκφυλισμός και η νοθεία δεν θα περάσει!
ΠΑΤΡΑ, 23/10/2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου