ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ.Α.Σ ΣΤΟ Ε.Κ.ΠΑΤΡΑΣ

25.7.16

 ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Τ.Α.Σ.
 Η Παράταξη στο Ε.Κ.Π. που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πάτρα, 25-07-2016
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η Τ.Α.Σ  τα εκλεγμένα μέλη στο Δ.Σ του Ε.Κ. Πάτρας ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα Ομοσπονδιών  και Εργατικών Κέντρων, που πήραν την πρωτοβουλία για διεκδίκηση υπογραφής Σ.Σ.Ε που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων, ζητήσαμε από την Πρόεδρο του Δ.Σ του Ε.Κ. Πάτρας να ορίσει συνεδρίαση Δ.Σ. ώστε να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.
Το προεδρείο του Ε.Κ. Πάτρας  η σημερινή πλειοψηφία  αρνήθηκε για μια ακόμα φορά να συνεδριάσει το Δ.Σ  και να συζητήσει ένα τόσο πολύ σοβαρό θέμα, όπως είναι οι Σ.Σ. Εργασίας και αφορά τα συγκροτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, που τόσο έχουν πληγεί από την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και  της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ   με απώλειες που ξεπερνούν το 40%. Το να επικαλείται η Πρόεδρος, τις άδειες και το καλοκαίρι, είναι ένας τρόπος να βάλει εμπόδια στην προοπτική διεκδίκησης Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.  
Τι μπορεί όμως να περιμένει κανείς από αυτή την πλειοψηφία, που έφτασε σε σημείο να βγάζει ανακοίνωση ενάντια στην μεγάλη Πορεία για την ΑΝΕΡΓΙΑ που οργάνωσε ο Δήμος της Πάτρας, χρησιμοποιώντας την επιχειρηματολογία της εργοδοσίας ,  ή να πάρουμε, την τελευταία 48ωρη Απεργία που με την στάση τους ουσιαστικά την υπονομεύσανε.
Η πλειοψηφία αυτή που αναδεικνύεται στο Ε.Κ. Πάτρας με την στήριξη των μηχανισμών της εργοδοσίας, την νόθευση των αρχαιρεσιών και όχι την στήριξη των εργαζομένων, έχει βάλει πλάτη για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα, με σημαντικό ρόλο. Εκ του αποτελέσματος, οι εργαζόμενοι αυτό το συμπέρασμα πρέπει να βγάλουν! Ως  αντίληψη και πρακτική στο συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής αλλά και σε πλήρη συμπόρευση με την πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε  Πανελλαδικά!
Οι ευθύνες τους είναι μεγάλες, για την ζούγκλα που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους! Κανένας εργαζόμενος, τίμιος συνδικαλιστής, δεν πρέπει να ξεγελαστεί απ τη συμμετοχή της πλειοψηφίας σε αποφάσεις απεργιών. Οι αποφάσεις  αυτές είναι ενταγμένες σε πλαίσιο που κρύβουν ποιος είναι ο αντίπαλος αφού σημαία τους είναι η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου που προϋποθέτει τσακισμένα δικαιώματα και οδηγούν την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων στην εκτόνωση και την χειραγώγηση.
Να πάρουμε παράδειγμα την πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε που αυτές τις μέρες που υπογράφει συμφωνίες και συγκροτεί μέτωπο με τον Σ.Ε.Β, τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις και  το Υπουργείο Εργασίας, τάχα για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. «Βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»!
Την ίδια στιγμή που ετοιμάζουν νέα ισχυρά χτυπήματα στους μισθούς και τις συντάξεις, στο δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ, την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων , τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης! Είναι καιρός πλέον οι εργαζόμενοι της Πάτρας να σας γυρίσουν την πλάτη!!!
Η Τ.Α.Σ ως δεύτερη δύναμη στο Δ.Σ του ΕΚ Πάτρας, δεν θα σταματήσει να απαιτεί, να συζητιούνται τα άμεσα και καυτά προβλήματα των εργαζομένων στο Δ.Σ του  ΕΚ Πάτρας και να παίρνονται αποφάσεις διεκδίκησης και υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων.
Εμείς θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις  στην οργάνωση και τη συσπείρωση των εργαζομένων  σε κάθε χώρο δουλειάς, σε όλους τους κλάδους,  στα ταξικά σωματεία, την αλλαγή συσχετισμών σε πλειοψηφίες που δεν παίζουν τον ρόλο  υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων.  Την  αγωνιστική διεκδίκηση πλαισίου  αιτημάτων, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, σε ρήξη, για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, Ε.Ε.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα  Δ.Σ  Σωματείων, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να συζητήσουν και να κάνουν αποδεκτό το κάλεσμα των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για διεκδίκηση της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε, κλαδικών συμβάσεων και την κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
Þ   Τώρα να δυναμώσει η ενότητα και η Αγωνιστική Διεκδίκηση των Σ.Σ. Εργασίας!
Þ   Κανένας συμβιβασμός! Καμία ανοχή στους  μισθούς πείνας και δουλειά χωρίς δικαιώματα!
Þ   Να μπει φρένο στη φοροληστεία!
Þ   Να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας των ανέργων!
Þ   Να στηριχτεί η πρωτοβουλία για την κατάθεση Σχεδίου Νόμου στην Βουλή στα κόμματα, πλην της Χ.Α.
Αγωνιστικά
Η Τ.Α.Σ στο Ε.Κ. Πάτρας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου