Η εργατική τάξη πληρώνει με τη ζωή της τα κέρδη του εφοπλιστικού κεφαλαίου

26.2.15


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η εργατική τάξη πληρώνει με τη ζωή της  τα κέρδη του εφοπλιστικού κεφαλαίου
                Σήμερα το πρωί, στο όνομα του κέρδους, χωρίς μέτρα ασφάλειας οι υπεύθυνοι του Μ/V πλοίου “KOSMAS V”, σημαίας Παναμά, που είχε ελλιμενιστεί στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ στο Δρέπανο της Πάτρας, κατέβασαν ναυτεργάτες στα αμπάρια του πλοίου για να ξεφορτώσουν πρώτες ύλες για το εργοστάσιο με αποτέλεσμα από τις αναθυμιάσεις των υλικών που υπήρχαν στο χώρο να λιποθυμήσουν 4 ναυτεργάτες από τους οποίους ο ένας κατέληξε, ένας νοσηλεύεται  σε κρίσιμη κατάσταση και οι άλλοι δύο πιο ελαφριά.
                Τεράστιες και εγκληματικές οι ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρείας που πατώντας πάνω στους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ΕΕ, χρησιμοποιούν τους ναυτεργάτες σαν φθηνή και αναλώσιμη ύλη. Ευθύνες για την κατάσταση στα πλοία υπάρχουν και στις συνδικαλιστικές παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) που στήριξαν και στηρίζουν αυτές τις πολιτικές. Καλούμε τους ναυτεργάτες των πλοίων που δραστηριοποιούνται  στο λιμάνι της πόλης μας, μαζί με το ΠΑΜΕ, να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και την υπεράσπιση της ζωής μέσα στα καράβια.
                Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε το εργατικό έγκλημα πήγε στο εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ, ζήτησε και συναντήθηκε με την διοίκηση της εταιρείας, κατόπιν επισκέφθηκε τους τραυματίες στα νοσοκομεία. Η Γραμματεία θα πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για τη στήριξη των συναδέλφων, για την απόδοση των ευθυνών για το θάνατο του συνάδελφου και τον τραυματισμό των υπολοίπων.

Πάτρα, 26 -2-2015

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου