ΔΑΣ -ΟΤΑ

20.10.14
ΔΑΣ- ΟΤΑ
ΔΗΜΑΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΑΣ

Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ & ΣΕΑΜ ανακάλυψαν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας !!!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και νέες

Στην επίθεση της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Ένωσης στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που τελειωμό δεν έχει, οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στις παρατάξεις του ΣΕΑΜ και της ΠΑΣΚΕ συνεχίζουν να αποπροσανατολίζουν για το ποιες είναι οι αιτίες για τα δεινά των εργαζομένων, για το ότι είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής και εμφανίζονται σαν να ανακάλυψαν σήμερα ότι υπάρχουν ελαστικές σχέσεις εργασίας. 
Έτσι λοιπόν οι πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ & ΣΕΑΜ/ΣΥΡΙΖΑ) στα Σωματεία των Υπαλλήλων και της Καθαριότητας του Δήμου  Πατρέων περίμεναν να αλλάξει η δημοτική αρχή, για να ανακαλύψουν και να μιλήσουν στις ανακοινώσεις τους για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τα διάφορα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή έβαζε τις ΜΚΟ μέσα στο Δήμο δεν έτρεχε τίποτα. Όταν επίσης ζήταγε να προσλάβει εργαζόμενους με 5μηνα πάλι δεν έβλεπαν τίποτα. Όταν τους εργαζόμενους αυτούς τους χρησιμοποιούσε σαν σκλάβους, χωρίς άδειες, ασθένειες κλπ πάλι δεν έλεγαν τίποτα… Παρέμεναν πιστοί στις αρχές τους…, ευθυγραμμισμένοι με την γραμμή της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που θεωρούσε και θεωρεί τους συμβασιούχους ως β΄ κατηγορίας εργαζόμενους και γι αυτό στο Συνέδριό της διέγραψαν από τη δύναμη της Ομοσπονδίας 80 αντιπροσώπους και 19 σωματεία, που είχαν  το θάρρος  να ενώσουν  όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από σχέση εργασίας. Το μοναδικό σωματείο που αντιμετώπισε αυτούς τους συναδέλφους ισότιμα, πάλεψε γι' αυτούς και τους έκανε μέλη του είναι το κλαδικό συνδικάτο των ΟΤΑ.
            Είναι αυτές οι παρατάξεις που χρόνια τώρα μας λοιδορούσαν, όταν μαζί με τους εργαζόμενους αυτούς (συμβασιούχους, πενταμηνίτες κλπ) δίναμε αγώνες για να πληρώνονται στην ώρα τους, για να ασφαλιστούν αμέσως, όταν απαιτούσαμε να μην δουλεύουν σε ανθυγιεινές εργασίες, να παίρνουν άδειες, όταν οργανώναμε την πάλη για σταθερή δουλειά, με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.                                                                                                                                       
            Στις ανακοινώσεις τους, εγκαλούν την δημοτική αρχή, γιατί θα αποδεχτεί, όπως λένε, τους άνεργους, που θα έρθουν μέσω του ΟΑΕΔ (που τους ζήτησε η προηγούμενη δημοτική αρχή), στις υπηρεσίες του Δήμου για 5μηνη δουλειά!! Στο αποκορύφωμα της υποκρισίας συμφωνούν με τους 8μηνίτες…, αλλά διαφωνούν με τους 5μηνίτες!!!  Επίσης κάνουν πως ξεχνάνε ότι τον αγώνα ενάντια στα 5μηνα και στον κλάδο μας τον σήκωσαν πρώτες οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ. Από τον αγώνα και το αίτημα για σταθερή - μόνιμη δουλειά δεν κάναμε, ούτε πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. Από την άλλη, στην ανακοίνωση τους μιλάνε για «διαχείριση που θα έχει ανατρεπτικά χαρακτηριστικά» και παρακάτω ζητάνε από τη δημοτική αρχή «να προβεί άμεσα σε προσλήψεις αορίστου χρόνου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες αφού δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό». Λένε λοιπόν ότι αντί να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα για να καλυφθούν οι ανάγκες, πρέπει να γίνουν προσλήψεις και γι' αυτές να πληρώνει ο λαός της Πάτρας με αύξηση των ανταποδοτικών τελών. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.                                                                                       
           

Για τις εξελίξεις αυτές μας φταίνε τα κόμματα και οι πολιτικές, που «φτιάχνουν» τους άνεργους, που φτωχαίνουν τους εργαζόμενους, για  να στηρίζουν την κερδοφορία μιας χούφτας καπιταλιστών. Έχουν στηρίξει, και γι' αυτό δεν λένε κουβέντα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα προγράμματά της, τον Καλλικράτη, που προωθούν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Δε λένε κουβέντα και δε θίγουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, ούτε τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, δεν μιλάνε για τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και την αλληλέγγυα οικονομία (κοινωνική - ΚΟΙΝΣΕΠ) που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε για τους στόχους του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής, δεν λένε δηλαδή τίποτα για το τι φταίει που χτυπιέται βάναυσα η σταθερή δουλειά, ποιους εξυπηρετεί «ο εφεδρικός στρατός» των ανέργων. Δεν μας παραξενεύουν.
Εξάλλου από τις παρατάξεις που πιστά υπηρέτησαν τόσα χρόνια τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τους δημάρχους που στηρίζονται σε αυτά τα κόμματα  δεν περιμένουμε και κάτι διαφορετικό. Γι αυτό καλούμε και πάλι τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση τους. Η εργατική τάξη έχει καθήκον να κάνει στην άκρη αυτές τις ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα, που θέλουν να μας έχουν δεμένους χειροπόδαρα στο άρμα των συμφερόντων των καπιταλιστών.                                                                                                                       
20-10-14
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου