Όλοι και όλες στην κινητοποίηση Παρασκευή 29/8 στις 10:00 το πρωί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

28.8.14


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η προσχολική αγωγή δεν είναι πολυτέλεια. Είναι βασική ανάγκη.
           Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
  Το Κλαδικό Συνδικάτο των Ο.Τ.Α Νομού Αχαΐας καλεί τους εργαζόμενους τα νέα ζευγάρια  να απαντήσουν με την πάλη τους για το δικαίωμα των παιδιών στη δημόσια και δωρεάν Προσχολική Αγωγή. Όλοι και όλες στην κινητοποίηση Παρασκευή 29/8 στις 10:00 το πρωί  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση  
   Η πολιτική της ΕΕ που υλοποιείται από τα κόμματα της κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στηρίζεται από τα άλλα κόμματα του  Ευρωμονόδρομου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των κονδυλίων και για την προσχολική αγωγή, κατ' επέκταση τις ελλείψεις προσωπικού και υποδομών, τη μη ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων κτλ. Ο στόχος τους είναι σαφής: να φεύγει όλο και περισσότερο η ευθύνη από το κράτος, να απαξιώνεται η προσχολική αγωγή, οι λαϊκές οικογένειες να βάζουν περισσότερο το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας τροφεία και στο κομμάτι αυτό να μπαίνουν ιδιώτες.
   Συνολικά στην Αχαΐα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατατέθηκαν αιτήσεις για 3.106 παιδιά, ενώ 1.860 είναι οι προσφερόμενες θέσεις σε δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Άρα μένουν εκτός, πάνω από 1.200 παιδιά. Στο Δήμο Πατρέων μένουν εκτός παιδικών σταθμών περίπου 740 παιδιά αφού, σύμφωνα με στοιχεία, έγιναν συνολικά 1.777 αιτήσεις ενώ η δυναμικότητα των σταθμών εξυπηρετεί  μόλις 1035. Στην πραγματικότητα τα παιδιά που μένουν εκτός είναι πολύ περισσότερα, αφού κάνοντας πιο αυστηρές τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, πολλοί γονείς δεν υπέβαλλαν καν αίτηση καθώς ήξεραν εκ των προτέρων ότι θα κοπούν.
Οι λαϊκές οικογένειες, τα νέα ζευγάρια , οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς έχουν συμφέρον να παλέψουν για το δικαίωμα των παιδιών στην Δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή.
 Διεκδικούμε
·     Άμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους για ν' αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση.
·    Να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που ζουν στη χώρα μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση αξιοποίηση κρατικών δημοτικών κτιρίων.
·    Να καταργηθούν τα τροφεία και οι πληρωμές από τους γονείς.
·    Να μην κλείσει κανένας σταθμός. Να μην γίνει καμία απόλυση εργαζομένου. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·    Αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού, μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό.
·    Ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής, ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό                                                                                                                
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/8 ΣΤΙΣ 10:00
ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Η Διοίκηση του Συνδικάτου
                                                                                                           Πάτρα 28-8-14

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου