ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ.

9.12.13


            
Π.Α.ΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ- ΠΑΣΥ- ΜΑΣ- ΟΓΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10/12/13 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 μ.μ.

ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ.
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!
ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ σε νοσοκομεία στην περιφέρεια μονάδες του ΕΟΠΥΥ και τα Κέντρα Υγείας Πανελλαδικά.
Στην περιοχή μας δρομολογούν την συρρίκνωση και το κλείσιμο του Νοσοκομείου ΘΩΡΑΚΟΣ, ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ , ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ,  ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ και θα ακολουθήσουν και άλλα νοσοκομεία με συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και κέντρων υγείας. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του διοικητή της 6ης ΥΠΕ που είπε… «ο νομός μας είναι πολύ μικρός , τόσο σε έκταση όσο και σε πληθυσμό, για να έχει τόσα πολλά νοσοκομεία». Αυτό δεν είναι αλήθεια, γιατί είναι γνωστό ότι ιδιαίτερα τα νοσοκομεία στην Πάτρα όπως το ΠΓΝΠ Ρίου, ο Αγ. Ανδρέας , το Νοσημάτων Θώρακος, το Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων  καλύπτουν τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας. Τα ράντζα, οι πολύμηνες λίστες αναμονής στον χειρουργικό τομέα στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το τετράμηνο επιβεβαιώνουν τις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της νοσηλείας και της πρόληψης. Τα προνοιακά ιδρύματα οδηγούνται στην διάλυση , μέσω των περικοπών στην χρηματοδότηση , των συγχωνεύσεων και του κλεισίματος  τμημάτων. Κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο χιλιάδες άτομα με αναπηρίες.
Τα λαϊκά συμφέροντα δεν συμβιβάζονται με την επιχειρηματική δράση στην υγεία, την πρόνοια και το φάρμακο, πρέπει να σηκώσουμε τη δική μας σημαία απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, ντόπιους και ξένους, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του φαρμάκου και της υγείας, στην πολιτική και τα κόμματα που τους στηρίζουν.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ.
Είμαστε η πλειοψηφία που παράγουμε τον πλούτο. Έχουμε την δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας.
Η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να αναπτυχθεί και να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες. Έχει έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, τεράστιο ορυκτό πλούτο, κατάλληλο μεσογειακό κλίμα για την παραγωγή γεωργικών προϊόντων, πλεονεκτική γεωγραφική θέση.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους , η αποδέσμευση από την Ε.Ε, η μετατροπή των μεγάλων επιχειρήσεων, δημοσίων οργανισμών, ορυκτού πλούτου σε λαϊκή περιουσία.
Ø                  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ Η ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.
Ø                  ΠΛΗΡΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ,
Ø                  ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
Ø                  ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.
Ø                  ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ.
Ø                  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ 100% ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ».
Ø                  ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.
Ø                  ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ.
Ø                  ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου