ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

20.9.13ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ & ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΧΑΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

ΟΧΙ στην Συρρίκνωση  -  Κλείσιμο της Ε.Β.Ο των Ε.Α.Σ, της ΕΛΒΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ – ΑΝΕΡΓΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ  ΟΙ   ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΑΙ 
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ.

Η παρεμπόδιση των σχεδίων  κυβέρνησης και  τρόικας αφού  είτε με το ένα σενάριο είτε με το άλλο οδηγούν σε συρρίκνωση – κλείσιμο  της Ε.Β.Ο, Ε.Α.Σ, ΕΛΒΟ  ο αγώνας για ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας, προς όφελος της άμυνας και της οικονομίας της χώρας μας και η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας προς όφελος του λαού μας, είναι υπόθεση όλων των εργαζόμενων.
Οι εργαζόμενοι στις Αμυντικές βιομηχανίες μαζί με όλο τον ελληνικό λαό, πρέπει να αντιπαλέψουν τα σχέδια κλεισίματος και απόλυσης όλου του προσωπικού τους, να μην παγιδευτούν σε άλλα σενάρια, όπως η εκκαθάριση εν λειτουργία. Όλα αυτά μέσα από μαζικές απολύσεις εργαζομένων, δραστική συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση, υπηρετούν τον κοινό στόχο της προώθησης των συμφερόντων και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων του χώρου και οδηγούν σε σοβαρές επιπτώσεις για την ίδια την αμυντική ικανότητα της χώρας.
 Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις  τα προηγούμενα χρόνια ακολουθήσανε κατά γράμμα τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής ένωσης, και του ΝΑΤΟ απαξιώνανε  συνειδητά αυτές τις εταιρείες, προωθώντας τα διεθνή μονοπώλια.  
Αυτές οι πολιτικές που φτάσανε ως εδώ αυτές τις βιομηχανίες δεν είναι άλλες ή διαφορετικές από αυτές που εφαρμόστηκαν στο σύνολο της οικονομίας , προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων κάθε κλάδου, που δημιούργησαν την κρίση και τώρα προετοιμάζουν την εκ νέου ανάπτυξη των κερδών τους, πάνω στο αίμα των εργατικών οικογενειών. Είναι οι πολιτικές που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, είναι οι πολιτικές της λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε. Πολιτικές που τις στηρίξανε χθες, τις στηρίζουν και σήμερα οι πλειοψηφίες στην  ΓΣΕΕ στo  Εργατικό Κέντρο Πάτρας και στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου. Λένε ναι στην αναδιάρθρωση, όπως είπαν ναι στις αποκρατικοποιήσεις των Ναυπηγείων, της ΕΛ.Β.Ο. των Λιμανιών και δεκάδων άλλων ιδιωτικοποιήσεων κλάδων στρατηγικής σημασίας για την χώρα.
Δεν υπάρχει διέξοδος, μέλλον και προοπτική για τους εργαζόμενους, όσο αυτά τα συμφέροντα κυριαρχούν, όσο οι εργάτες δεν συγκρούονται μαζί τους.    
Οι μόνοι που κατήγγειλαν και αντιπάλεψαν  με συνέπεια όλη αυτή την  πολιτική, καλώντας σε ανυπακοή, ήταν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι οποίες γινόντουσαν στόχος επιθέσεων από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, από τους  κομματικούς μηχανισμούς τους, ως διασπαστές. Σήμερα όμως μπροστά σ αυτές τις εξελίξεις εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ποιος διασπούσε πραγματικά τους εργαζόμενους καλλιεργώντας τα ιδεολογήματα του μικρότερου κακού ή του ότι περισώσουμε ή του να γλυτώσουμε εμείς κι άσε τους άλλους.ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΛΙΓΑ , ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΧΑΝΕΙ ΟΛΑ

Να πάρουμε την ευθύνη και να ορθώσουμε το δικό μας μέτωπο αντίστασης στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης κι εργοδοσίας. Να αγωνιστούμε πιο συντονισμένα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων και του λαού.
Να κάνουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας υπόθεση, όλων των εργαζομένων.
Να γίνει ο αγώνας αυτός, κομμάτι του αγώνα της εργατικής τάξης της χώρας μας για ανατροπή της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής.

·         Να μειώσουμε όσο μπορούμε την εισαγωγή όπλων και πυρομαχικών, οχημάτων, και αεροπορικών συστημάτων που για την αγορά τους ματώνει ο φορολογούμενος.
·         Να δημιουργηθούν εκατοντάδες,  νέες θέσεις εργασίας για τους νέους που είναι κατά 60% άνεργοι.
·         Να σταματήσουν  οι μίζες και ο θησαυρισμός των μεσαζόντων, από τις εισαγωγές .
·         Ενιαία να απαντήσουμε στην διαρκή προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στην πλάτη μας. Ασφαλιστικό, φοροεπιδρομή, υγεία, πρόνοια, παιδεία.
·         Ταξική ενότητα και πάλη για να μην υλοποιηθούν τα μέτρα που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε σκλάβους του 21ου αιώνα.
·         Να υπερασπιστούμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να οργανώσουμε τη μάχη ενάντια στην προσπάθεια μείωσης των μισθών και αλλαγής εργασιακών σχέσεων.
 
Η αμυντική βιομηχανία μας αφορά όλους τους εργαζόμενους όπου και αν εργαζόμαστε. η  σωτηρία τους η ανάπτυξη τους αφορά όλα τα σωματεία, προς όφελος της εθνικής ασφάλειας και οικονομίας της χώρας μας.

            Καλούμε τους εργαζόμενους των Ε.Β.Ο σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο:
Ø      Να συσπειρωθούν με το ταξικό κίνημα, να δώσουμε την μάχη, να μην περάσουν τα καταστροφικά σχέδια της συγκυβέρνησης, να απαιτήσουμε ο αγώνας αυτός να γίνει  υπόθεση όλου του  μαζικού λαϊκού κινήματος.
Ø      Να  πρωτοστατήσουν στην  δράση για την  ανατροπή  αυτών των  εγκληματικών  για την αμυντική βιομηχανία κυβερνητικών σχεδίων, να υπερασπίσουν αγωνιστικά τα δικαιώματα τους, την πραγματική  ανάπτυξη των Αμυντικών βιομηχανιών , που   σημαίνει παραγγελίες,  μελέτες, κονδύλια που θα στηρίξουν την έρευνα, την δυνατότητα  να παράγουμε εμείς για την άμυνα και να μην  εισάγουμε συνεχώς.

Κανείς σήμερα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι θα λύσει το δικό του
πρόβλημα, ενώ οι υπόλοιποι θα εξαθλιώνονται.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΙΓΙΟΥ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.Ε.Θ.Α- ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΡΑΞΟΥ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ ¨Η ΕΝΟΤΗΤΑ¨, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ COCA-COLA 3Ε ΠΑΤΡΑΣ, ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΟΤΩΝ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ& ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ν.ΑΧΑΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ν. ΑΧΑΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΛΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΑΤΡΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FRIGOCLAS «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»,ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ.  


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου