ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

2.8.12
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ
Σε κάθε κατάστημα, Σούπερ Μάρκετ και αποθήκη να σημάνει συναγερμός!
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΥΣ
Δεν αποδεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα, με μισθούς πείνας!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εμποροϋπάλληλοι του Ν. Αχαΐας,

Την Παρασκευή 27/7/12 η συνδικαλιστική πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) υπέγραψε την επαίσχυντη ΣΣΕ με μειώσεις μισθών 6,7% έως 18%, με εφαρμογή από 1/8/2012  καταδικάζοντας 800.000 εμποροϋπαλλήλους να ζουν με μισθούς πείνας.
Οι εργοδότες απαιτούν και η πρόθυμη συνδικαλιστική πλειοψηφία στην ΟΙΥΕ εφαρμόζει. Υπέγραψαν με τους εργοδοτικούς φορείς (ΕΣΕΕ-ΓΕΣΕΒΕ) ο μισθός του κάθε εργαζομένου στο εμπόριο από 918 ευρώ που προβλέπεται μικτά το 2012 να κατεβεί στα επίπεδα από 1/1/2009 δηλαδή 860 ευρώ μικτά, αφαιρώντας τη μείωση του 6,7% και τις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόμενου ο καθαρός μισθός του να διαμορφώνεται στα 643 ευρώ!!!!!!!!!!!
Η συνδικαλιστική πλειοψηφία της Ο.Ι.Υ.Ε (ΠΑΣΚΕ-ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΔΑΚΕ):
¨      Έκανε μαζί με τους εργοδότες σημαία την τρομοκρατία των εργαζομένων λέγοντας ότι θα κλείσουν μαγαζιά, ολόκληρες επιχειρήσεις, θα αυξηθεί η ανεργία, δε θα υπάρχουν εργοδοτικοί φορείς το επόμενο διάστημα να υπογράψουν ΣΣΕ.
¨      Αναπαράγοντας την ψευτιά ότι οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζόμενων ευθύνονται για την κρίση και πως αν οι εργαζόμενοι υποστούν θυσίες η κρίση θα σταματήσει.
¨      Όλο το προηγούμενο διάστημα «πέταγαν αντιμνημονιακές κορώνες» ότι δε θα υπάρξει καμία μείωση μισθού, καλλιεργούσαν τη λογική του μικρότερου κακού, την ηττοπάθεια, την αναμονή, στην ουσία αυτό που υπεράσπιζαν ήταν η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, η αύξηση ακόμα παραπέρα της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. 
¨      Καλούν τους εργαζόμενους να γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα, να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης, να βάλουν και αυτοί πλάτη, αναγνωρίζοντας ότι οι επιχείρησης έχουν πρόβλημα για αυτό μειώνουν μισθούς και ωράρια.
¨      Αναπαράγουν το ψέμα ότι το κλείσιμο των επιχειρήσεων δεν οφείλεται στον καπιταλιστικό ανταγωνισμό, στον μονοπωλιακό έλεγχο, στις πολυεθνικές αλλά στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζόμενων.
¨      Ψεύδεται η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΟΙΥΕ όταν επικαλείται ότι με τη μείωση μισθών που απαιτεί η εργοδοσία συμφωνεί η μεγάλη πλειοψηφία των σωματείων που είναι ενταγμένα στην δύναμη της ΟΙΥΕ .
¨      Έχει απολέσει την αξιοπιστία της απέναντι στους «εργαζόμενους που εκπροσωπεί» όταν την μια έλεγε ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ, την άλλη έλεγε ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ, στην ολομέλεια της διοίκησης της ΟΙΥΕ ο Γενικός γραμματέας και επικεφαλής της Αυτ. Παρεμβασης σε ΟΙΥΕ- ΓΣΕΕ Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ με τη συμφωνία της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ προτείνε και υπέγραψε τελικά μείωση μισθών στα όρια που θέλει η εργοδοσία. 
¨      Καταγγέλλει τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για «αποστροφή» στο θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, επειδή η ΔΑΣ (η παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ στην Ομοσπονδία) κατήγγειλε το έγκλημα που αποφάσισαν να διαπράξουν αυτές οι παρατάξεις. Δυστυχώς γι’ αυτούς όμως η πραγματικότητα τους διαψεύδει μιας και η ΔΑΣ έχει καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο ΣΣΕ που η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας το καταψήφισε.

Τη μείωση του μισθού των εμποροϋπαλλήλων υπερψήφισε και η εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας που ανήκει στην παράταξη της ΠΑΣΚΕ.
Αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα διώκουν ποινικά τη δράση του ταξικού μας συνδικάτου υπερασπίζοντας για ακόμα μια φορά την ανταγωνιστικότητα των αφεντικών τους, ψήφισαν την σφαγή μας!
Καμία εμπιστοσύνη στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα η αποδυνάμωση των συμβιβασμένων και ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών και δυνάμεων (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΔΑΚΕ) στην ΟΙΥΕ, που χρόνια τώρα βάζουν πλάτη για την υπεράσπιση της «ανταγωνιστικότητας», εμπόδιζαν και συκοφαντούσαν την ταξικά προσανατολισμένη ενότητα των εργαζομένων.

Σε αυτήν την κατεύθυνση σημαντικό θα είναι οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς, να οργανώσουν την πάλη τους για να μην εφαρμοσθεί στην πράξη η μείωση μισθών. Να πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ενάντια σε κάθε κλίμα αναμονής που αφήνει χρόνο και χώρο ελεύθερο για να οργανώσουν οι μεγαλοεργοδότες την επέλαση σε κάθε δικαίωμα των εργαζομένων.

Η λύση για εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς έμπορους βρίσκεται σε ένα εμπόριο χονδρικό και λιανικό σε κρατικό φορέα λαϊκής περιουσίας και όχι συγκεντρωμένης ατομικής ιδιοκτησίας πολυεθνικών και μονοπωλίων.
Ο φορέας αυτός θα στηρίζεται από τους αντίστοιχους κρατικούς φορείς της παραγωγής τροφίμων, και μεταφορών που θα διασφαλίζει τη συνδυασμένη ικανοποίηση του συνόλου των κοινωνικών αναγκών, στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομικής ζωής. 
Το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, το επόμενο διάστημα θα μπει μπροστά για την οργάνωση των εργαζομένων στο εμπόριο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κατάστημα για τη μαζικοποίηση των σωματείων, για την αλλαγή των αρνητικών συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα.

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου