ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

13.10.11
11/10/11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ πλ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 6:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΣ, ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ

Εσύ έχεις τη δύναμη!

Η αγανάκτηση και η οργή δε φτάνουν σήμερα αν δε δεθούν με οργανωμένη, συνειδητή, μαζική εργατική – λαϊκή πάλη για αποφασιστική αναμέτρηση και την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων που μας ποδοπατά.

Ενίσχυσε την πάλη σου. Οργανώσου στο σωματείο. Δυνάμωσε το ΠΑΜΕ!

Έχεις ανάγκη από ένα στήριγμα, από ένα κίνημα που δε θα τα «διπλώνει». Θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα. Θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων.

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω! Γιατί χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά.

Είναι αδίστακτοι!

Δεν πάει άλλο! Θέλουν να καταργήσουν τον κατώτερο μισθό, γιατί δεν τους αρκεί, ότι οι νέοι εργαζόμενοι παίρνουν 500 ευρώ με τη σφραγίδα του νόμου. Γιατί δεν τους αρκεί, ότι ένας στους τέσσερις δουλεύει ανασφάλιστος, ότι ένα ποσοστό των εργαζομένων αμείβεται ήδη και με λιγότερα από 500 ευρώ και το αφορολόγητο κατέβηκε στα 5000 ευρώ.

Το βαρέλι δεν έχει πάτο… Οξυγόνο του νέου μοντέλου ανάπτυξης που διαλαλούν είναι η δυστυχία και η ανέχεια του λαού. Η πρόσκληση στους επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα μας, είναι πρόσκληση στα αρπαχτικά να πάρουν όσο – όσο τη ζωή μας, όλο τον πλούτο που έχουμε δημιουργήσει.

Κανένας δεν μπορεί να κρατά στάση αναμονής. Να ξεγελιέται, ότι αυτά τα μέτρα είναι για το εθνικό συμφέρον και το καλό της χώρας μας. Είναι μέτρα που υπηρετούν αυτούς που προκάλεσαν την κρίση, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλέμπορους και τους συμμάχους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτοί έφεραν τα μνημόνια, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Αυτούς υπηρετούν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ, ο ΛΑΟΣ, η τρόικα. Αυτοί δεν είναι η πατρίδα. Πατρίδα είμαστε εμείς που δημιουργούμε όλο τον πλούτο και το ληστεύουν οι λίγοι.

Η κυβέρνηση μαζί με τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες των εργατικών – λαϊκών οικογενειών γιατί ακόμα και σήμερα αυτές οι δυνάμεις στηρίζουν τη πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Στην περιοχή μας βρίσκονται σε απόγνωση χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό στο νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας όπου εργαζόμενη ακούγοντας τα νέα μέτρα της κυβέρνησης στη συνέλευση του σωματείου, φτάνοντας σε αδιέξοδο, επιδίωξε να βάλει τέλος στη ζωή της γιατί είχε καθορίσει τις ανάγκες της βάσει του μισθού που λάμβανε. Σε μια σειρά επιχειρήσεις, όπως στο εργοστάσιο της ΑΒΕΞ, στα super-market Ζάρλας και οι καθαρίστριες (της εταιρίας οικολογικής) που δουλεύουν στον ΟΣΕ – ΟΑΕΔ οι εργαζόμενοι είναι εδώ και μήνες απλήρωτοι και έπεται η συνέχεια με απολύσεις.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟ με τη γραμμή της απειθαρχίας και της ανυπακοής σε αυτή τη θύελλα. Με τη γραμμή του ταξικού αγώνα της ρήξης και της ανατροπής αυτής της πολιτικής. Στη γραμμή που πολύ εύστοχα αποτυπώνει το κεντρικό σύνθημα του ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να ξεπεράσετε το συμβιβασμό, τη μοιρολατρία, ότι «τίποτα δε γίνεται» που καλλιεργεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Την τρομοκρατική προπαγάνδα όλων των μηχανισμών του συστήματος, ότι τάχα τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία για το λαό. ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ. Τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία μόνο για το κεφάλαιο.

Κανένας εργάτης και εργάτρια δεν πρέπει να στηρίζει στελέχη αυτών των κομμάτων στα Συνδικάτα. Καμία εμπιστοσύνη σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Είναι συνένοχες στα εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης. Με την πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψαν στον ΟΤΕ οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και στήριξε η ΓΣΕΕ για μείωση των μισθών για τρία χρόνια κατά 11% έδειξαν με το μέρος τίνος είναι, επισφραγίστηκε η γενίκευση των μειώσεων των μισθών.

Σημαία τους είναι η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, που προϋποθέτει το αίμα της εργατικής τάξης για να θωρακιστεί και να γιγαντώσει.

Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται στη ζωή, πως κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, καμία ατομική στάση δεν μπορεί να δώσει λύση. Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται συντονισμένη, οργανωμένη, συλλογική απάντηση.

Κάθε απόλυση, μείωση μισθού, χτύπημα δικαιωμάτων, προσπάθεια διακοπής ρεύματος, προσπάθεια κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, η τρομοκρατία της εργοδοσίας και της κυβέρνησης να συναντούν τη λυσσασμένη αντίσταση όλων μας.

Οι θυσίες που καλείται ο καθένας μας να κάνει μπαίνοντας στη μάχη είναι μικρότερες από τις θυσίες για να πλουτίζει εις βάρος του μια χούφτα άνθρωποι και επιχειρήσεις.

Στον πόλεμο τους, απαντάμε με πόλεμο. Εμείς έχουμε τη δύναμη και θα νικήσουμε.

ΟΛΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΗΝ πλ. ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ πλ. ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΟ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 11π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 6:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου