ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ν. ΑΧΑΪΑΣ

5.8.10
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και ΔΕΗ,
Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του συνδικάτου των οικοδόμων Πάτρας να παρέμβουν στις διοικήσεις ΔΕΥΑΠ και ΔΕΗ καταγγέλλοντας τις περικοπές νερού και ρεύματος σε άνεργους οικοδόμους με ανήλικα παιδιά και επιβάλλοντας την άμεση επανασύνδεση.
Το νερό και το ρεύμα είναι κοινωνικά αγαθά απαραίτητα στην επιβίωση των οικογενειών και των παιδιών τους και όχι εμπόρευμα προς πώληση.
Για την ανεργία και την φτώχεια που οδηγεί στην απελπισία και την απόγνωση τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, φταίνε οι κυβερνήσεις το καπιταλιστικό σύστημα που θεοποιούν το κέρδος, εμπορευματοποιούν τα πάντα αδιαφορώντας για τις ανάγκες των ανθρώπων. Για να κερδίζουν οι λίγοι τσάκισαν και τσακίζουν τα εργατικά δικαιώματα. Μετατρέπουν τους δήμους σε «επιχειρήσεις» και τις υπηρεσίες τους σε εμπορεύματα που τις πουλάνε ενώ σκοπεύουν και να τις παραχωρήσουν στο μεγάλο κεφάλαιο. Αυτή η πολιτική που υποτάσσει τις ανάγκες των πολλών στα κέρδη των λίγων και ισχυρών αυτή οδηγεί σε απόγνωση τους εργαζόμενους και οδηγεί στην απόλυτη εξαθλίωση τους ανέργους που αδυνατούν πλέον (στην εποχή μας που ο πλούτος και η παραγωγικότητα της εργασίας έφθασαν σε απίστευτα ύψη) να πληρώσουν ακόμα και τα στοιχειώδη όπως νερό και ρεύμα .
Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να σταθεί στο πλευρό των ανέργων εκφράζοντας την ταξική αλληλεγγύη του στους απελπισμένους εργάτες θύματα του άθλιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που εκτός των αγώνων για μέτρα προστασίας (όπως επιδοτήσεις ανέργων στο 80% του κατώτερου μισθού , θεώρηση βιβλιαρίων υγείας για το διάστημα της ανεργίας), πρέπει ταυτόχρονα να αντιστέκεται σε αυτές τις ακραίες συμπεριφορές των δήμων και των οργανισμών όπως η ΔΕΗ που βλέπουν τους εργάτες σαν πελάτες, αδιαφορώντας αν το άθλιο σύστημα τους, τους έριξε στο περιθώριο, στη φτώχεια, την ανέχεια, την εξαθλίωση.
Χαιρετίζουμε το παράδειγμα του συνδικάτου των οικοδόμων (σημαντικό παράδειγμα ταξικής αλληλεγγύης) και καλούμε τα σωματεία του χώρου, του Δήμου και της ΔΕΗ να πράξουν το ίδιο. Να καλέσουν τα μέλη τους να μην συμμορφώνονται και να απειθαρχούν σε τέτοιες υπηρεσιακές εντολές που για τους ανέργους και τα παιδιά τους σημαίνουν καταδίκη.
Όλοι μαζί να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο ενιαίο μέτωπο αντίστασης και ανατροπής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής και μαζί του άθλιου εκμεταλλευτικού συστήματος που δεν διορθώνεται με τίποτα και μαθηματικά μας καταδικάζει όλους -εργαζόμενους και ανέργους- να ζήσουμε ένα νέο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Οφείλουμε για μας και τα παιδιά μας να αντισταθούμε και να αγωνιστούμε με εμπιστοσύνη στην δύναμη των αγώνων για μια άλλη πολιτική μια νέα εξουσία μια νέα οικονομία που θα υπηρετούν το λαό και όχι τα κέρδη.

5 Αυγούστου 2010,
Η επιτροπή αγώνα εργαζομένων στους ΟΤΑ ν. ΑΧΑΙΑΣ του ΠΑΜΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου