ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 1η ΙΟΥΝΗ

27.5.10
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1η ΙΟΥΝΗ

ΠΑΤΡΑ: ΤΡΙΤΗ 7.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥΕμείς που παράγουμε όλα τα αγαθά στην κοινωνία, είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε με την θηλιά του τραπεζικού δανεισμού, να βλέπουμε να λεηλατούνται οι μισθοί, τα μεροκάματα και οι συντάξεις μας.
Ο αγώνας που σήμερα καλούμαστε να δώσουμε, είναι πλέον αγώνας ζωής και θανάτου. Αφορά την αξιοπρεπή επιβίωση της λαϊκής οικογένειας, αφορά τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.
Η εκτέλεση των δικαιωμάτων μας, η λεηλασία μισθών και συντάξεων, η ανεργία, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η ιδιωτικοποίηση της υγείας και της μόρφωσης, χαντακώνουν το λαό και ενισχύουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Η «νόμιμη» ληστεία της εργατικής μας δύναμης.
Τώρα σχεδιάζουν να βάλουν κάποιους στη φυλακή για να εκτονώσουν την οργή μας, για να συνεχίζουν να σε κλέβουν και να τους λες κι ευχαριστώ. Η πλουτοκρατία και τα παπαγαλάκια της, σου στήνουν παγίδα, για να σε ξεγελάσουν και να σε φέρουν πάλι στα νερά τους, να κερδίσουν ξανά χρόνο.

ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΘΕΑΤΗ ΣΕ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Αυτό που τους νοιάζει είναι να μείνουν στο απυρόβλητο οι κεφαλαιοκράτες. Θυσιάζουν κάποια χρυσόψαρα για να συνεχίσουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι καρχαρίες. Νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο. Λες κι αν βάλουν πέντε δέκα υπουργούς στη φυλακή, θα αυξηθούν τα μεροκάματα κι οι συντάξεις!
Ότι συμφέρει το κεφάλαιο, βλάπτει το λαό. Κέρδη για το κεφάλαιο και ζωή με δικαιώματα, δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Ή αυτοί, ή εμείς?
Οι υπηρέτες των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, δεν πρόκειται να κάνουν ποτέ τίποτα που να βλάψει τα αφεντικά τους. Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του Λάος πασχίσουν για την μακροημέρευση της καπιταλιστικής κερδοφορίας που είναι η αιτία των δεινών για μας.
Αυτή είναι η αιτία της κρίσης.
Η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα εργοστάσια, στη γη, στα μέσα παραγωγής.
Η κρίση είναι γέννημα-θρέμμα της αγοράς. Η καπιταλιστική κερδοφορία έχει ανάγκη την ανεργία, χρειάζεται τους μισθούς πείνας, γεννάει την διαφθορά, πλουτίζει από την κομπίνα.
Σου λένε ότι δήθεν με τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας θα ξεπεραστεί η κρίση και θα έρθει η ανάπτυξη, ότι τα μέτρα είναι δήθεν προσωρινά. Λένε και πάλι ψέματα.
Γιατί η κρίση, όπως έγινε και στις άλλες χώρες, θα φέρει προσωρινή, αναιμική ανάπτυξη όπου θα διατηρηθούν σε ισχύ, και μάλιστα θα ενισχυθούν τα αντεργατικά μέτρα.
Η ανάπτυξή τους, είναι ανάπτυξη των κερδών τους. Δεν πρόκειται να φέρει τίποτα καλό για τους εργαζόμενους. Ίσα-ίσα που θα προετοιμάσει το έδαφος για μια νέα ακόμη πιο βαθιά κρίση.
Αυτός είναι ο καπιταλισμός.
Δολοφονικός, εχθρικός απέναντι στους εργαζόμενους που δημιουργούν τον πλούτο.
Αν αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν έτσι, κανένας μας-ακόμα κι αυτοί που νομίζουν πως θα τα κουτσοβολέψουν-δεν πρόκειται να τη βγάλει καθαρή. Ούτε είναι λύση να σκύψουμε ετσιθελικά το κεφάλι σαν σύγχρονοι σκλάβοι και να αφήσουμε την τύχη μας στα χέρια του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων. Κανένας μας δεν πρόκοψε γονατιστός.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο ένας εφαρμόζει τους νόμους του άλλου. Όσα ονόματα κι αν αλλάξουν στο μέλλον, όπως και να μασκαρευτούν, πάλι υπάλληλοι της πλουτοκρατίας θα παραμένουν. Κι οι δύο κάνουν τα πάντα για να υπηρετήσουν τ’ αφεντικά τους, τη πλουτοκρατία.

ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ-ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Χωρίς εσένα εργάτη, γρανάζι δεν γυρνά. Χωρίς εμάς, δεν μπορούν να αυγατίζουν τα κέρδη τους. Χωρίς εμάς τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Κι από μας μπορούν να γίνουν τα πάντα.
Για το μόνο που έχει ο λαός μας σήμερα ευθύνη, είναι να σηκώσει ψηλά το κεφάλι, να βγάλει στην ανεργία τα στηρίγματα του κεφαλαίου, να εγκαταλείψει μαζικά ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, να αποδυναμώσει τους εργατοπατέρες, να χτίσει το δικό του λαϊκό μέτωπο και να πάρει ο ίδιος τα ηνία στην κοινωνία, στην οικονομία, στην εξουσία.
Αποδυνάμωσε τα κόμματα και τους συνδικαλιστές της πλουτοκρατίας. Μαζί τα είχαν χρόνια προαποφασισμένα όλα. Τα μέτρα περιγράφονταν στα προγράμματα τους και στις Ευρωσυνθήκες.
Αποδυνάμωσε το Συν-σύριζα-ΚΟΕ, που πασχίζει να σε πείσει ότι είναι δυνατός ένας πιο ανθρώπινος καπιταλισμός, για να σε κρατήσει εγκλωβισμένο στη στρούγκα του συστήματος.
Ο καπιταλισμός ούτε ρυθμίζεται, ούτε εξανθρωπίζεται. Μόνο χειρότερος μπορεί να γίνει.
Ξεπέρασε τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚ Πάτρας.
Είναι συνυπεύθυνοι, εχθροί και προδότες της εργατικής τάξης. Πρόκειται για εξαγορασμένα στελέχη της πλουτοκρατίας, ντίλερ της μεγαλοεργοδοσίας, κήρυκες της υποταγής και της ταξικής συνθηκολόγησης που στήριξαν τα μέτρα και την προπαρασκευή τους. Συμφώνησαν με τον ΣΕΒ, τοπικά και πανελλαδικά, να μας πιούνε το αίμα. Τώρα παριστάνουν τις μωρές παρθένες! Πασχίζουν να σ’ εγκλωβίσουν, να κρύψουν την αιτία της κρίσης, να μην αμφισβητήσεις την καπιταλιστική κερδοφορία, να ενοχοποιήσουν εσένα, για να σκύψεις το κεφάλι.

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Ταξική ενότητα σημαίνει συνένωση των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων, ενάντια στο κεφάλαιο, στην πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, στους εργοδοτικούς-κυβερνηστικούς ψευτοσυνδικαλιστές, σημαίνει συστράτευση και αντεπίθεση με το ΠΑΜΕ για να ανατρέψουμε την εξουσία του κεφαλαίου.
Για να πάρει η εργατική τάξη κι ο λαός το τιμόνι στην κοινωνία, στην οικονομία και στην εξουσία.
Σ’ αυτή τη γραμμή παλεύουμε για την ανατροπή του αντιλαϊκού τυφώνα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του Λάος, της ΕΕ. Για σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Καμία απόλυση. Πάγωμα των δανείων. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλους τους άνεργους. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κανένας πλειστηριασμός κατοικίας. Καμία διακοπή σε ρεύμα και νερό. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρια και προϋποθέσεις ενσήμων. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε παιδεία και υγεία.
Ο καπιταλισμός στηρίζεται πάνω στην οικονομία που έχει για σκοπό την παραγωγή εμπορευμάτων, με μοναδικό στόχο το κέρδος για τον καπιταλιστή. Για αυτό και καταργεί κάθε κοινωνικό δικαίωμα.
Κι όμως σήμερα υπάρχει και ο πλούτος και τα μέσα για να εκλείψει οριστικά η ανεργία. Στη χώρα μας υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για μια διαφορετική πορεία που θα βάζει στο κέντρο της προσοχής τις λαϊκές κοινωνικές μας ανάγκες και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Λύση για το λαό είναι η κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, με την κατάργηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Λύση για το λαό είναι η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.
Η λαϊκή οικονομία δεν υπόκειται στους νόμους της αγοράς, η οποία δημιουργεί τις κρίσεις. Η λαϊκή οικονομία, η λαϊκή εξουσία, δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν κανένα χρέος προς τις τράπεζες και τους τοκογλυφικούς οργανισμούς.
Ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο αυτοαπασχολούμενος, θα μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς, να προγραμματίσει το μέλλον του, το αύριο των παιδιών του. Δεν θα χρειάζεται να φιλήσει κατουρημένες ποδιές ή να πουλήσει την ψήφο και την συνείδηση του, γιατί στη λαϊκή οικονομία δεν περισσεύει κανείς.
Δεν θα ζει με τον βραχνά των δανείων, γιατί δεν θα έχει ανάγκη κανένα δάνειο. Τα πλούτη που παράγει ο εργαζόμενος λαός, θα αποδίδονται στον εργαζόμενο λαό. Αυτός είναι ο μόνος ρεαλιστικό δρόμος για μας και τα παιδιά μας.

ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1Η ΙΟΥΝΗ
ΣΤΙΣ 7.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου