Ανακοίνωση της Δ.Α.Σ. Οικοδόμων για τις εκλογές του Συνδικάτου

12.12.09

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΟΙΚΟΔΟΜΕ

ΨΗΦΙΣΕ ΔΑΣ-ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 14-19/12-ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17/12

Συνάδελφε, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για δουλειά πάνω και από τα 65, ως τα βαθιά γεράματα. Τη μετατροπή της σύνταξης σε «επίδομα ελεημοσύνης» 400 ευρώ και την αλλαγή προς το χειρότερο του τρόπου υπολογισμού της.
Τη κατάργηση των Βαρέων και ανθυγιεινών και την ακόμα μεγαλύτερη ληστεία των ταμείων με το τζογάρισμα των εισφορών (που μόνο εμείς πληρώνουμε) στο χρηματιστήριο.
Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τη νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, μαζί με το κόψιμο επιδομάτων αδείας και δώρων Πάσχα κλπ. Την νομιμοποίηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, το σύγχρονο δουλεμπόριο. Την πλήρη ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση της υγείας, την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.
Παρ' το χαμπάρι συνάδελφε! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Δεν υπάρχει σήμερα χρόνος για χάσιμο.
Μας κήρυξαν τον πόλεμο. Θέλουν να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα της δικής τους κρίσης για να συνεχίζει να αυγατίζει τα κέρδη του το κεφάλαιο.
Τα ταμεία τα άδειασαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για να γεμίσουν τα θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας. Η ανάπτυξη των κερδών τους γεννάει πάντα την κρίση. Αυτή είναι η αγορά τους. Τα μέτρα που παίρνουν δεν είναι προσωρινά. Σήμερα σου λένε πάλι ψέματα, για να σε τρομοκρατήσουν και να σε κάνουν συνένοχο. Μη μασάς.
Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
Αξιοποιούν την στήριξη που τους παρέχει η ηγεσία της ΝΔ, του Λάος και των Κομμάτων του Ευρωμονόδρομου. Αξιοποιούν το συνδικαλιστικό τους προσωπικό, την ηγεσία της ΓΣΕΕ και του ΕΚ Πάτρας που λένε ναι σε όλα, στη κυβέρνηση και στην εργοδοσία.
Οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές που κρύβονται πίσω από το τίτλο «Πάσκε Οικοδόμων» συμφωνούν με τα αντεργατικά μέτρα που ανακοίνωσαν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Συμφωνούν μαζί με τους βιομήχανους και το κατασκευαστικό κεφάλαιο.
Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργατοπατέρες στέκονται στο πλευρό της εργοδοσίας. Τα ίδια έκαναν στο Φράγμα Πείρου Παραπείρου όταν στήριζαν τον Εμφιετζόγλου, ενάντια στους εργαζόμενους. Τους κάνανε στην άκρη όμως οι εργάτες και μαζί με το Συνδικάτο πετύχαιναν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.
Τα ίδια έκαναν σε όλα τα μεγάλα έργα στηρίζοντας τις κατασκευαστικές εταιρείες, οργανώνοντας μαζί τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και βρώμικες, συκοφαντικές επιθέσεις σε βάρος του Συνδικάτου.

ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ
14-19/12 ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΤΗ Δ.Α.Σ.


Σε κάθε διεκδίκηση οι εργαζόμενοι στις κατασκευές ξέρουν ότι το Συνδικάτο είναι το στήριγμα και το δικό τους όπλο. Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, οι εργατοπατέρες καρεκλοκένταυροι του Εργατικού Κέντρου και της ΓΣΕΕ ξεσκεπάστηκαν. Είναι εχθροί, αντίπαλοι της εργατικής τάξης. Στελέχη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και της ΠΑΣΚΕ οργάνωσαν στις προηγούμενες εκλογές το δικαστικό πραξικόπημα για να εμποδίσουν τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων.
Αυτοί ήταν ενάντια στους συναδέλφους μας όταν απολύονταν, όταν ζητούσαν τα μεροκάματά τους, όταν διεκδικούσαν τα ένσημά τους. Ήταν πάντα μαζί με τους εκπρόσωπους του Εμφιετζόγλου, και των μεγαλοκατασκευαστών. Μαζί τους υπογράψανε συμφωνίες να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στις δικές μας πλάτες.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 17/12 ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τώρα είναι ώρα για δράση. Η πλουτοκρατία και τα τσιράκια της μας θέλουν διασπασμένους. Το Κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί του υπάλληλοι είναι ταξικά ενωμένοι. Ταξικά ενωμένοι πρέπει κι εμείς να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Με ισχυρή κλαδική οργάνωση, δυνάμωμα του Συνδικάτου, με ενιαίο μέτωπο αγώνα.
Καμία αυταπάτη. Το κεφάλαιο φέρνει μαζί του την ανεργία. Οργανώνει τη παραγωγή με σκοπό το κέρδος κι έτσι γεννά ανεργία και εκμετάλλευση. Δεν τους νοιάζουν οι δικές μας ανάγκες. Δεν τους ενδιαφέρει πόσοι από μας θα γυρίσουμε στα σπίτια μας στο σχόλασμα.
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
Παλεύουμε για: Έκτακτο Επίδομα 1400 ευρώ. Θεώρηση των βιβλιαρίων τώρα, χωρίς όρια και προϋποθέσεις. Επίδομα ανεργίας 1120 ευρώ και καταβολή του για όσο μένεις άνεργος. Ο χρόνος ανεργίας να μετράει συντάξιμος.
Αύξηση της φορολογίας στο μεγάλο κεφάλαιο στο 45% που ήταν και παλιά. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση διοδίων και των δημοτικών τελών. Έργα αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας, χωρίς ΣΔΙΤ. Τέρμα στις κρατικές επιδοτήσεις-χάρισμα στο κατασκευαστικό κεφάλαιο και στη πλουτοκρατία.
Να επιστραφούν τα κλεμμένα στα ταμεία. Αρκετά πληρώσαμε οι εργάτες. Καιρός να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Σύνταξη στα 55.
Κατάργηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας. Καμία απόλυση. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην παιδεία και στη υγεία.
-ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ
-ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
-ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
Δ.Α.Σ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου