ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ν. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

29.4.17
logo_swmateio.jpgΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 20,4ος όροφος, Πάτρα
Τηλ: 6976401972, e-mail: neestechnologies@gmail.com
Δ/ση:
http://www.enothta.gr
 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΪ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Έχουν περάσει πάνω από 130 χρόνια από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών την Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο, που διεκδίκησαν το 8ωρο στην δουλειά, στην ξεκούραση, στην ανάπαυλα. Σήμερα, μετά και το 3ο μνημόνιο που έφεραν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΕΕ, ΔΝΤ και το υπερψήφισαν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, μας λένε πως πρέπει να δεχτούμε την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, τη νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, τον περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και ένα σωρό άλλα μέτρα.
Στον κλάδο των Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών βιώνουμε καθημερινά τις εξελίξεις αυτές καθώς επικρατούν συνθήκες εργασιακής «ζούγκλας» που συνθέτουν τα ωράρια – λάστιχο, τηνεπινοικιαζόμενη εργασία, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και την εργοδοτική τρομοκρατία. Είναι ένας κλάδος που για τους μονοπωλιακούς ομίλους τα κέρδη είναι υπέρογκα. Στον αντίποδα όμως δυσκολευόμαστε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας.
Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους!
Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!
Το μόνο που επιδιώκουν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – μονοπώλια είναι η δική τους ευημερία και ανάπτυξη. Βέβαια αυτή η καπιταλιστική ανάπτυξη για να επιτευχθεί θα γίνει μέσα από άγρια εκμετάλλευση, με φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με καταστολή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, με καταλήστευση άλλων λαών, με αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς και φυσικά με αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.
Το βλέπουμε πλέον καθημερινά να εξελίσσεται μπροστά μας. Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά όπως είναι η Ουκρανία, η Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια αλλά και το Αιγαίο.Σε όλα αυτά σημαντικό ρόλο παίζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Με τη δική της συμβολή το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.Με τη δική της συμβολή σχεδιάζεται η παραπέρα επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως είναι η Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά. Δίνουμε δυναμικό παρόν και οργανώνουμε την πάλη μας μέσα από το σωματείο μας. Οργανώνουμε την πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση που βιώνουμε, στην φθηνή δουλειά και στην δουλειά χωρίς δικαιώματα. Λέμε ΝΑΙ στην ζωή που μας αρμόζει, στη ζωή με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΪ

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Πάτρα, 25/04/2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου