ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

29.12.16
«ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Τ.Α.Σ- ΣΤΟ Ε.Κ.ΠΑΤΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

            Για άλλη μια φορά η ΠΑΣΚΙΤΙΚΗ πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας σε αγαστή συνεργασία με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Ε.Κ. “ξαναχτύπησε”. Αποφάσισαν τον αποκλεισμό απ’ τη δύναμη του ΕΚΠ του Σωματείου «Εργατοϋπάλληλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις & Παροχής Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας» και ταυτόχρονα πήραν μέρος στη συγκρότηση διασπαστικού Σωματείου στους ναυτεργάτες (το λεγόμενο Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων)  και μάλιστα με εκλογές νοθείας.
            Η πλειοψηφία  του ΕΚΠ συνεχίζει να παρανομεί με τη στάση της να μη γραφτεί στη δύναμη του Ε.Κ.Π. το συγκεκριμένο Σωματείο. Την ίδια ώρα το σωματείο έχει ήδη γραφτεί και συμμετέχει κανονικά  στην Ομοσπονδία του κλάδου, στην οποία μάλιστα πλειοψηφία έχουν οι δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΚΕ. Ακόμη και όταν όλοι αυτοί μαζί έστειλαν στα δικαστήρια τους συνδικαλιστές του Σωματείου για να το καταργήσουν, η ένστασή τους απορρίφθηκε. Παρόλα αυτά έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την συγκεκριμένη απόφαση.  Την ίδια στιγμή, πέρα από κάθε πρόσχημα κάνουν τα πάντα ώστε να νομιμοποιηθεί ένα Σωματείο στο χώρο των ναυτεργατών που συγκροτήθηκε με εκλογές νοθείας και που ούτε η ομοσπονδία του δε το αναγνωρίζει.
            Είναι τέτοια λοιπόν η πρεμούρα τους, μην διασαλευτεί η λογική της συναίνεσης και της υποταγής στα συμφέροντα της εργοδοσίας στην περιοχή, την οποία και υπηρετούν όλα αυτά τα χρόνια, που δεν διστάζουν από τη μία να αποκλείουν σωματεία με εκατοντάδες μέλη και σημαντική δράση στην υπεράσπιση των εργαζομένων και από την άλλη να στήνουν σωματεία διασπαστικά, σφραγίδες και με νοθεία ώστε να μην αλλάξουν με τίποτα οι συσχετισμοί. Αυτό σκιάζονται όλοι αυτοί, μην και οι εργαζόμενοι σηκώσουν κεφάλι. Τρέμουν στο ενδεχόμενο τα σωματεία να αποκτήσουν σταθερό ταξικό προσανατολισμό.
            Αυτή η πλειοψηφία έχει μακρά ιστορία, είναι η ίδια ως συνέχεια που το 1985 πρωταγωνίστησε αναλαμβάνοντας το ρόλο του επιμελέστερου και με δικαστικό πραξικόπημα καθαίρεσαν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με εντολή και της τότε Κυβέρνησης και εργοδοσίας.
            Αυτή η δράση και η στάση του συμβιβασμένου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν πρόκειται να μας πτοήσει.
            Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στην Πάτρα. Καλούμε τους εργαζόμενους, τα ΔΣ όλων των σωματείων στην Πάτρα και ευρύτερα, μέσα από την πείρα τους να βγάλουν ουσιαστικά συμπεράσματα. Γιατί γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι η τακτική της πλειοψηφίας του ΕΚΠ είναι αυτή που συνέβαλε και συμβάλει στο τσάκισμα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Οι ευθύνες τους είναι βαριές.
            Είναι καιρός λοιπόν οι εργαζόμενοι να τους απομονώσουν,να τους γυρίσουν την πλάτη. Να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, μαζικοποιώντας την λειτουργία και τη δράση τους. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς στις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των Σωματείων. Τώρα πρέπει να πάρουν την υπεράσπιση των συμφερόντων τους στα δικά τους χέρια. 
            Απαιτούμε την άμεση εγγραφή του συγκεκριμένου Σωματείου στη δύναμη του ΕΚΠ και ταυτόχρονα τον αποκλεισμό από το επικείμενο Συνέδριο του ΕΚ κάθε νόθου αντιπροσώπου και κάθε σωματείου σφραγίδα.



Πάτρα 28/12/2016

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

1.12.16


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ & ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:00 Π.Μ.

 «Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες.
Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!
·  Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!
·  Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος "υποκατώτερος μισθός" για τους νεοπροσλαμβανόμενους!
·  Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
·  Πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!
·  Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό!
·  Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
·  Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
·  "Δικαίωμα" στους εργοδότες να απαντούν με "λοκ-άουτ" στους αγώνες των εργαζομένων.
·  Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.
Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους. Ακόμα περισσότερο η ανοχή, η αδράνεια, θα αξιοποιηθεί από το ΣΕΒ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο για να εμφανίσουν και το λαό σύμφωνο και υποστηρικτή της άγριας αντεργατικής πολιτικής.
Βιομήχανοι εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες, όλοι αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας και αλλού, διατάζουν τους άνεργους, τους μερικά απασχολούμενους, τους απλήρωτους και κακοπληρωμένους, το φτωχό εργαζόμενο λαό να βγάλει το σκασμό! Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για συναίνεση!
Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο! Οργάνωση παντού να 'ρθουν τα πάνω - κάτω!
Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη "διαπραγμάτευση", ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις. Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα.
Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
Στα ταμπούρλα που χτυπάνε συγχρονισμένα οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες στοιχίζονται από πίσω η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), οι υπόλοιποι που στηρίζουν το δρόμο των μονοπωλίων αλλά και οι χρήσιμοι στυλοβάτες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι παρατάξεις τους σε ΓΣΕΕ το Ε.Κ. Πάτρας και ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) που συγκροτούν τις γνωστές συμβιβασμένες πλειοψηφίες.
Όλοι μαζί σηκώνουν τη σημαία της συναίνεσης για να επιτεθούν από κοινού στο λαό, να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.
Οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ το Ε.Κ. Πάτρας και την ΑΔΕΔΥ  με καταμερισμένους ρόλους και σχέδιο βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεσή τους.
Ευθυγραμμίζονται με τις επιθυμίες του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων της κυβέρνησης και των κομμάτων τους για συναίνεση. Επί της ουσίας, δε θέλουν τη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τη στρατηγική του, με την οποία εξάλλου συμφωνούν και παίζουν βρώμικο παιχνίδι για να μην εκδηλωθεί μαζική μαχητική ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Θέλουν απεργίες "ντουφεκιές στον αέρα" την ίδια στιγμή που υπογράφουν κοινωνική ειρήνη με τα αφεντικά, "κοινά πορίσματα" και "κοινές ανακοινώσεις" και συμφωνούν μέχρι κεραίας με τα συμφέροντά τους. Αυτός ο σχεδιασμός δεν εκπονείται από τους εργαζόμενους αλλά στα κυβερνητικά γραφεία. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτές τις ηγεσίες. Η υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και της κλιμάκωσης του αγώνα μας θα κριθεί μέσα στους χώρους δουλειάς από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας σε κάθε κλάδο, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, δυναμώνουμε τα σωματεία μας, δίνουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας στην απεργία.
Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά!
Ο κόσμος που υπερασπίζονται από κοινού κυβέρνηση και κόμματα της ΕΕ και του κεφαλαίου μαζί με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι ο κόσμος του νέου υποκατώτατου μισθού, της μαζικής ανεργίας, της 3ωρης και 4ωρης εργασίας, της 5μηνης κακοπληρωμένης δουλειάς των προγραμμάτων, της διαχείρισης με ψίχουλα της φτώχειας, της "επιχειρηματικότητας", της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Είναι ο κόσμος που απαιτεί "ευελιξία" στην αγορά εργασίας, για να μπορούν οι επιχειρήσεις να απασχολούν εργαζόμενους όποτε, όσο και όπως τις βολεύει, να τους πληρώνει όποτε και όσο θέλει.
Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους.
Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας - τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας»!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ & ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:00 Π.Μ.

Πάτρα, 1-12-2016