ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

29.12.16
«ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Τ.Α.Σ- ΣΤΟ Ε.Κ.ΠΑΤΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

            Για άλλη μια φορά η ΠΑΣΚΙΤΙΚΗ πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας σε αγαστή συνεργασία με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Ε.Κ. “ξαναχτύπησε”. Αποφάσισαν τον αποκλεισμό απ’ τη δύναμη του ΕΚΠ του Σωματείου «Εργατοϋπάλληλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις & Παροχής Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας» και ταυτόχρονα πήραν μέρος στη συγκρότηση διασπαστικού Σωματείου στους ναυτεργάτες (το λεγόμενο Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων)  και μάλιστα με εκλογές νοθείας.
            Η πλειοψηφία  του ΕΚΠ συνεχίζει να παρανομεί με τη στάση της να μη γραφτεί στη δύναμη του Ε.Κ.Π. το συγκεκριμένο Σωματείο. Την ίδια ώρα το σωματείο έχει ήδη γραφτεί και συμμετέχει κανονικά  στην Ομοσπονδία του κλάδου, στην οποία μάλιστα πλειοψηφία έχουν οι δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΚΕ. Ακόμη και όταν όλοι αυτοί μαζί έστειλαν στα δικαστήρια τους συνδικαλιστές του Σωματείου για να το καταργήσουν, η ένστασή τους απορρίφθηκε. Παρόλα αυτά έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την συγκεκριμένη απόφαση.  Την ίδια στιγμή, πέρα από κάθε πρόσχημα κάνουν τα πάντα ώστε να νομιμοποιηθεί ένα Σωματείο στο χώρο των ναυτεργατών που συγκροτήθηκε με εκλογές νοθείας και που ούτε η ομοσπονδία του δε το αναγνωρίζει.
            Είναι τέτοια λοιπόν η πρεμούρα τους, μην διασαλευτεί η λογική της συναίνεσης και της υποταγής στα συμφέροντα της εργοδοσίας στην περιοχή, την οποία και υπηρετούν όλα αυτά τα χρόνια, που δεν διστάζουν από τη μία να αποκλείουν σωματεία με εκατοντάδες μέλη και σημαντική δράση στην υπεράσπιση των εργαζομένων και από την άλλη να στήνουν σωματεία διασπαστικά, σφραγίδες και με νοθεία ώστε να μην αλλάξουν με τίποτα οι συσχετισμοί. Αυτό σκιάζονται όλοι αυτοί, μην και οι εργαζόμενοι σηκώσουν κεφάλι. Τρέμουν στο ενδεχόμενο τα σωματεία να αποκτήσουν σταθερό ταξικό προσανατολισμό.
            Αυτή η πλειοψηφία έχει μακρά ιστορία, είναι η ίδια ως συνέχεια που το 1985 πρωταγωνίστησε αναλαμβάνοντας το ρόλο του επιμελέστερου και με δικαστικό πραξικόπημα καθαίρεσαν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με εντολή και της τότε Κυβέρνησης και εργοδοσίας.
            Αυτή η δράση και η στάση του συμβιβασμένου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν πρόκειται να μας πτοήσει.
            Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στην Πάτρα. Καλούμε τους εργαζόμενους, τα ΔΣ όλων των σωματείων στην Πάτρα και ευρύτερα, μέσα από την πείρα τους να βγάλουν ουσιαστικά συμπεράσματα. Γιατί γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι η τακτική της πλειοψηφίας του ΕΚΠ είναι αυτή που συνέβαλε και συμβάλει στο τσάκισμα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Οι ευθύνες τους είναι βαριές.
            Είναι καιρός λοιπόν οι εργαζόμενοι να τους απομονώσουν,να τους γυρίσουν την πλάτη. Να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, μαζικοποιώντας την λειτουργία και τη δράση τους. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς στις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των Σωματείων. Τώρα πρέπει να πάρουν την υπεράσπιση των συμφερόντων τους στα δικά τους χέρια. 
            Απαιτούμε την άμεση εγγραφή του συγκεκριμένου Σωματείου στη δύναμη του ΕΚΠ και ταυτόχρονα τον αποκλεισμό από το επικείμενο Συνέδριο του ΕΚ κάθε νόθου αντιπροσώπου και κάθε σωματείου σφραγίδα.



Πάτρα 28/12/2016

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου