ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΟΡΤΗ ΗΤΑΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ

15.11.16


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:00 μμ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΟΡΤΗ ΗΤΑΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ
43 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία. 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους, τις νέες, τους νέους, τους ανέργους,  τις γυναίκες, την φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους τους συνταξιούχους να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης και να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση και στην πορεία.
Με τον αγώνα και το αίμα τους, , εργάτες, φοιτητές μαθητές απαίτησαν δικαιώματα που τότε φάνταζαν αδύνατα:«ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ».  
Τα συνθήματά τους για ΕΞΩ το ΝΑΤΟ, ΕΞΩ οι ΗΠΑ, όχι μόνο είναι επίκαιρα στο σήμερα, αλλά και περισσότερο από ποτέ αναγκαία.
Με αφορμή και την επίσκεψη Ομπάμα όπου πραγματοποιείται σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης ενάντια στην εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα και βαθιάς ελληνικής εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, διαθέτοντας πλοία, στρατιωτικές δυνάμεις, βάσεις, υποδομές για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στο όνομα της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων.
Η καλλιέργεια προσδοκιών ότι η επίσκεψη Ομπάμα, η ενίσχυση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ γίνεται προς όφελος του λαού μας, επιχειρεί να εξαπατήσει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία και να αποκρύψει πόσο ακριβά έχει πληρώσει ο λαός την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Να αποκρύψει ότι και σήμερα καθημερινά αποκαλύπτονται οι τραγικές συνέπειες αυτής της πολιτικής.
Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ συνεχίζονται. Στρατιωτικές δυνάμεις με τεράστια δύναμη πυρός έχουν συγκεντρωθεί στο Αιγαίο και τη λεκάνη της Μεσογείου. Στην Κύπρο είναι σε εξέλιξη πυρετώδεις κινήσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για "διευθέτηση" του Κυπριακού, με ένα νέο "σχέδιο Ανάν", για διχοτόμηση του νησιού.
Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί «σταθερότητας» και «συμβολής» της Ελλάδας στην υπόθεση της ειρήνης είναι λόγια του αέρα. Ο κίνδυνος είναι προ των πυλών. Είναι ώρα επαγρύπνησης και αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή για την υλοποίησή τους.
Η επέτειος του Πολυτεχνείου, η πάλη του λαού και της νεολαίας, δίνουν ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα ενάντια στο φασισμό και είναι χρέος στη μνήμη όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους και αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο αύριο να καταδικάσουν και ν' απομονώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που υμνεί τη στρατιωτική δικτατορία και συκοφαντεί την, αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας.
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να γονατίσουμε. Είμαστε μπολιασμένοι με τα μηνύματα του Πολυτεχνείου.
Τιμάμε τον ανυποχώρητο αγώνα, την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Οργανώνουμε μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους το δικό μας αγώνα. Με θάρρος και αποφασιστικότητα για την διεκδίκηση του δίκιου μας μπορούμε να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις.
Διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματα μας και δεν κάνουμε πίσω από αυτά!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:00 μμ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΤΡΑ , 15  ΝΟΕΜΒΡΗ 2016

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου