ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

3.11.16


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΡΙΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΑΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (ΦΩΚΑΙΑΣ 26, ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ)

 Συζητάμε τα προβλήματα του κλάδου
οργανώνουμε - αποφασίζουμε την αντεπίθεση μας απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα και τη ζωή μας 
Εκλέγουμε τους αντιπροσώπους μας για την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ που θα γίνει 19-20 Νοέμβρη

Αποφασίζουμε για τη συμμετοχή του συνδικάτου σε απεργία το αμέσως επόμενο διάστημα. 
Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για δύο χρόνια τώρα με επιτυχία προχωρά το έργο της. Εξασφαλίζει τα κέρδη των μεγαλοκατασκευάστων, των βιομηχάνων, της αστικής τάξης, στις πλάτες των εργαζομένων. Συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων στο μάτωμα της εργατικής τάξης. Πρόσθεσε νέα αντιλαϊκά μέτρα με ακόμα μεγαλύτερη μείωση των μισθών, των συντάξεων, με ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση σε πρόνοια, υγεία, παιδεία.
Το επόμενο διάστημα ετοιμάζεται νέα επίθεση στα εργασιακά με περεταίρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, ομαδικές απολύσεις, σκοπεύουν να κόψουν το δωροαδειόσημο, το επίδομα ανεργίας που θα το δίνουν στους εργοδότες.
Θέλουν να καταστείλουν ακόμα περισσότερο το εργατικό κίνημα με το νέο συνδικαλιστικό νόμο. Ακόμα και η σκέψη για απεργία θα είναι ποινικό αδίκημα
Συνάδελφοι
Τα προβλήματα στο κλάδο μας αλλά και συνολικότερα στους εργαζόμενους είναι γνωστά, τα ζούμε καθημερινά, ανασφάλιστη εργασία, απληρώσια, ανεργία.
Είναι ώρα να αντιδράσουμε, να δείξουμε τη δύναμη μας.
Χρειάζεται να ανοιχτούν νέοι δρόμοι για την ανασύνταξη και την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος. Αυτή η ανάγκη πριν από 17 χρόνια γέννησε το ΠΑΜΕ που ήρθε να καλύψει την ανάγκη για ένα διακριτό, ταξικό πόλο στο εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα. Η 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, που οι αντιπρόσωποι των εργαζομένων θα βρεθούν εκεί με απόφαση του σωματείου τους μέσα από συλλογικές διαδικασίες, έρχεται να προχωρήσει ακόμα παραπέρα αυτό το καθήκον.
Συνάδελφε,
Σε καλούμε να πάρεις μέρος στη συζήτηση, στις αποφάσεις και στην οργάνωση του αγώνα, ώστε να βγούμε επιθετικά και να διεκδικήσουμε:
  • υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο ύψος του 2009 και κάλυψη των απωλειών.
  • μέτρα για αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας, προτάσσοντας έργα που έχουν να κάνουν με τις άμεσες και πιεστικές ανάγκες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, όπως αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, σχολεία, νοσοκομεία κ.τ.λ.
  • επιδότηση της ανεργίας με 600 ευρώ, για όλη την περίοδο αυτής και αναγνώριση του χρόνου αυτού ως συντάξιμου.
  • διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος (κατάργηση 13ετίας).
  • μέτρα για την αντιμετώπιση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας
Συνάδελφοι,
Μπροστά στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας να μπει λουκέτο στα Συνδικάτα, απαντάμε με μαζική συμμετοχή στη ζωή και τη δράση του Συνδικάτου.
Οργανωνόμαστε στο Συνδικάτο μας παίρνουμε μέρος στη ζωή και τη δράση του
Παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για κλιμάκωση του αγώνα με απεργιακή κινητοποίηση. Προτάσσουμε τις δικές μας ανάγκες. Να περάσουμε στην αντεπίθεση.

 ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ

C:\Users\DELL\Downloads\logo.jpgΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου