Στις 17 Οκτώβρη καταθέτουμε το δικό μας πόρισμα! Το πόρισμα των εργαζομένων!

10.10.16


ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων τη Δευτέρα,
17 Οκτώβρη, 6:30 μ.μ στην πλατεία Γεωργίου.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδελφοι, συναδέλισσες,
21 Πρωτοβάθμια Σωματεία στο Νομό Αχαΐας, με αποφάσεις τους  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Εργατικών Κέντρων & Ομοσπονδιών. Συντονιζόμαστε με τις 400 Συνδικαλιστικές Οργανώσεις Πανελλαδικά και διεκδικούμε με ανυποχώρητο αγώνα την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, την υπογραφή  Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
Απαιτούμε την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών μας! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!

Όλες και όλοι  στον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, προστασία των ανέργων.

Δε μπορούμε να ζούμε με μισθούς ψίχουλα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα στη δουλειά!
Στις 17 Οκτώβρη καταθέτουμε το δικό μας πόρισμα!
Το πόρισμα των εργαζομένων!
Καταθέτουμε σχέδιο νόμου σε όλα τα κόμματα της Βουλής (εκτός από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής).
Απαιτούμε να συζητηθεί και να γίνει νόμος!
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!
Καλούμε τους συναδέλφους μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε εργαζόμενο που βασανίζεται από τα συνεχόμενα βάρβαρα μέτρα, να αξιοποιήσουμε τη δύναμή μας! Κανένας κλάδος μόνος του, κανένα σωματείο μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία κι οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Δυναμώνουμε το μέτωπο μας, απέναντι στη μεγαλοεργοδοσια του κάθε κλάδου, που μας θέλει φτηνούς, ευέλικτους, χωρίς δικαιώματα.
Απέναντι στο σχεδιασμό κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, μεγαλοεργοδοσίας που έχει ως στόχο την παραπέρα μείωση των μισθών, των μεροκάματων, των κοινωνικών παροχών, να αντιπαραθέσουμε το δικό μας σχεδιασμό, τις δικές μας κόκκινες γραμμές.
Κανείς δε ζει με 400 ευρώ!
Κυβέρνηση και κουαρτέτο προσπαθούν να αλλάξουν προς το χειρότερο το ήδη βάρβαρο υφιστάμενο πλαίσιο στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους ότι δήθεν αποκαθιστούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και νομοθετούν υπέρ τους. Προτείνουν να διατηρηθεί για έναν ακόμα χρόνο το σημερινό άθλιο καθεστώς, με τους μισθούς των 586 και 511 ευρώ και στη συνέχεια τα μεροκάματα να διαμορφώνονται από μια «συμβουλευτική» επιτροπή, με κριτήριο την κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επεκτείνει την επίθεση στους μισθούς, στο κατώτερο μεροκάματο με στόχο την παραπέρα μείωση στο μέσο μισθό.

Δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
Φτάνουν στο σημείο ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας, που είναι λεφτά των εργαζομένου και, που παίρνουν λιγότεροι από 1/10 ανέργους, να το δώσουν κι αυτό δώρο στην εργοδοσία. Δηλαδή, στην κυριολεξία να πληρώνουμε για να δουλεύουμε.
Οι «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» και η «κανονικότητα» είναι η σύγχρονη δουλεία, η εκμετάλλευση σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων δηλαδή η δουλειά χωρίς δικαιώματα, με μισθούς και μεροκάματα ψίχουλα, η εργασία χωρίς συμβάσεις, χωρίς δεσμεύσεις για τα αφεντικά. Να πληρώνουν όσο και όποτε θέλουν, να απολύουν χωρίς κόστος, να έχουν τον εργαζόμενο ευέλικτο ανάλογα με τα συμφέροντα και το ύψος της κερδοφορίας τους, χωρίς εμπόδια από την οργάνωση και τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.
Να πάρουν απάντηση με μαζικό, μαχητικό αγώνα με όλες τις μορφές & με γενική απεργία. Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας!
Για εμάς κανονικότητα είναι η σταθερή δουλειά με δικαιώματα, η επαναφορά των ΣΣΕ, η κατάργηση των ελαστικών μορφών, οι αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, η μείωση του εργάσιμου χρόνου. Έχουμε καθαρό πλέον η ανάπτυξή τους, δε θα είναι για εμάς και τα παιδιά μας! Το βλέπουμε, το ζούμε. Στήνεται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, πάνω στην πάμφθηνη δουλειά. 
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, με τη μίζερη ζωή!
Οργανώνουμε με τόλμη το μεγάλο μέτωπο αγώνα για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ!

Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή με βάση την εποχή μας, τον 21ο αιώνα, τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να μη ζήσουμε σα ν δούλοι!
ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων τη Δευτέρα,
17 Οκτώβρη, 6:30 μ.μ στην πλατεία Γεωργίου.
ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ  ΣΩΜΑΤΕΙΑ:
1.        ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Πάτρας
2.        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ-  ΑΙΓΙΟΥ
3.        ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ¨Η ΕΝΟΤΗΤΑ¨ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
4.        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
5.        ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
6.        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FRIGOCLAS «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
7.        ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΕΛΛΑΣ ΚΑΝ» ΠΑΤΡΑΣ
8.        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
9.        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α ΠΑΤΡΑΣ
10.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε ΠΑΤΡΑΣ
11.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ –Ν.Α.Τ ΠΑΤΡΑΣ
12.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.Ε.Θ.Α – ΑΡΑΞΟΥ  Ν. ΑΧΑΪΑΣ
13.     ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΟΤΩΝ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ,
14.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ& ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
15.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΛΩΝ ΣΤΙΣ  ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΠΑΡΟΧΗΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
16.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ LIDL ΒΙΠΕ  ΠΑΤΡΩΝ
17.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ PRAKTIKER Πάτρας
18.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΤΡΑΪΚΗΣ  ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ¨ΕΛΙΤ¨
19.     .ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ  ΑΧΑΪΑΣ
20.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
21.     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ Πάτρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

6.10.16


1.       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ  ΠΑΤΡΑΣ
2.       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ-  Ο.Τ.Α - ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
3.       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
4.       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΟΤΩΝ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
5.       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓ/ΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
6.       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΛΩΝ στις ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
7.       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α Πάτρας
8.       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν.Α.Τ. Πάτρας
9.       ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ο.Α.Ε.Ε - ΠΑΤΡΩΝ& ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ
ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 Π.Μ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης της ΔΕΗ, που έδωσε στις Διοικήσεις των σωματείων μας  στην τελευταία μαζική  κινητοποίηση στις 6/9, απαιτήσαμε να σταματήσει το μπαράζ διακοπών ρεύματος, η διοίκηση της ΔΕΗ συνεχίζει  να κόβει το ρεύμα στα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ την ίδια στιγμή που διαφημίζει την «κοινωνική της  πολιτική απέναντι στις ευπαθείς –ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού» στην πράξη αυτό που κάνει είναι να εκβιάζει και να τρομοκρατεί προκειμένου να εισπράξει τα οφειλόμενα.  Παίρνει μέτρα καταστολής ακόμα και με συλλήψεις οφειλετών που δεν μπορούν να πληρώσουν.

 Είναι η ίδια πολιτική τρομοκρατίας και καταστολής που εφαρμόζει και η κυβέρνηση    ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προκειμένου να περάσει  την αντεργατική της πολιτική, την  πολιτική που τσακίζει τα εναπομείναντα δικαιώματα, συρρικνώνει μισθούς και συντάξεις, αυξάνει την φοροληστεία, φορτώνει τα βάρη της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, διευρύνει την εξαθλίωση για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου για να βγει από την κρίση του, που η συσσώρευση των κερδών του δημιούργησε.  

Μπροστά σε αυτή την εφιαλτική κατάσταση  κανένας δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του. Τα σωματεία μας όπως έχουν κάνει και το προηγούμενο διάστημα με ανάλογα εργατικά λαϊκά προβλήματα, πήραν την πρωτοβουλία νέας κινητοποίησης.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους, τους νέους ανέργους, τους συνταξιούχους, από όλους τους κλάδους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, πιο πλατιά πιο δυνατά! Να δημιουργήσουμε κίνημα αλληλεγγύης και σύγκρουσης με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που μας  έχει ρίξει στην εξαθλίωση και μας  βυθίζει  στο σκοτάδι! 

·        Κανένας συνάδελφος στο σκοτάδι!
·        Κανένας εργαζόμενος χωρίς ρεύμα!
·        Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές ρεύματος!
·        Να επανασυνδεθούν άμεσα όλα τα κομμένα ρεύματα των λαϊκών νοικοκυριών.
·        Οι ρυθμίσεις χρεών των εργατικών νοικοκυριών να γίνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί η εργατική οικογένεια.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 Π.Μ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ.

Οι Διοικήσεις των Σωματείων
Πάτρα, 05/10/2016