ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

6.10.16


1.       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ  ΠΑΤΡΑΣ
2.       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ-  Ο.Τ.Α - ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
3.       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
4.       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΟΤΩΝ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
5.       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓ/ΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
6.       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΛΩΝ στις ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
7.       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α Πάτρας
8.       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν.Α.Τ. Πάτρας
9.       ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ο.Α.Ε.Ε - ΠΑΤΡΩΝ& ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ
ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 Π.Μ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης της ΔΕΗ, που έδωσε στις Διοικήσεις των σωματείων μας  στην τελευταία μαζική  κινητοποίηση στις 6/9, απαιτήσαμε να σταματήσει το μπαράζ διακοπών ρεύματος, η διοίκηση της ΔΕΗ συνεχίζει  να κόβει το ρεύμα στα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ την ίδια στιγμή που διαφημίζει την «κοινωνική της  πολιτική απέναντι στις ευπαθείς –ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού» στην πράξη αυτό που κάνει είναι να εκβιάζει και να τρομοκρατεί προκειμένου να εισπράξει τα οφειλόμενα.  Παίρνει μέτρα καταστολής ακόμα και με συλλήψεις οφειλετών που δεν μπορούν να πληρώσουν.

 Είναι η ίδια πολιτική τρομοκρατίας και καταστολής που εφαρμόζει και η κυβέρνηση    ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προκειμένου να περάσει  την αντεργατική της πολιτική, την  πολιτική που τσακίζει τα εναπομείναντα δικαιώματα, συρρικνώνει μισθούς και συντάξεις, αυξάνει την φοροληστεία, φορτώνει τα βάρη της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, διευρύνει την εξαθλίωση για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου για να βγει από την κρίση του, που η συσσώρευση των κερδών του δημιούργησε.  

Μπροστά σε αυτή την εφιαλτική κατάσταση  κανένας δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του. Τα σωματεία μας όπως έχουν κάνει και το προηγούμενο διάστημα με ανάλογα εργατικά λαϊκά προβλήματα, πήραν την πρωτοβουλία νέας κινητοποίησης.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους, τους νέους ανέργους, τους συνταξιούχους, από όλους τους κλάδους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, πιο πλατιά πιο δυνατά! Να δημιουργήσουμε κίνημα αλληλεγγύης και σύγκρουσης με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που μας  έχει ρίξει στην εξαθλίωση και μας  βυθίζει  στο σκοτάδι! 

·        Κανένας συνάδελφος στο σκοτάδι!
·        Κανένας εργαζόμενος χωρίς ρεύμα!
·        Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές ρεύματος!
·        Να επανασυνδεθούν άμεσα όλα τα κομμένα ρεύματα των λαϊκών νοικοκυριών.
·        Οι ρυθμίσεις χρεών των εργατικών νοικοκυριών να γίνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί η εργατική οικογένεια.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 Π.Μ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ.

Οι Διοικήσεις των Σωματείων
Πάτρα, 05/10/2016

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου