ΑΓΩΝΑΣ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!

6.6.16


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΗ - 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ!
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,
 Η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ στηρίζει την 24ωρη  απεργία των Υγειονομικών και των Εκπαιδευτικών και καλεί τα σωματεία τους μαζικούς φορείς και όλους τους εργαζόμενους, να στηρίξουν την απεργία, να πάρουν μέρος στην Απεργιακή  συγκέντρωση, την Τετάρτη 8 Ιούνη στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου, μαζί με τον Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας και την Συντονιστική Επιτροπή των Συνταξιουχικων Οργανώσεων Πάτρας, ΙΚΑ-ΝΑΤ-ΟΑΕΕ- και ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
Η κυβέρνηση λέει ψέματα, προσπαθεί να εξαπατήσει το λαό, να τον παραπλανήσει, ότι τάχα «αλλάζουμε σελίδα», για το «πέρασμα σε νέα εποχή». Με τα νέα μέτρα, που ψήφισε, ξεθεμελίωσης της κοινωνικής ασφάλισης, μετατροπής των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα, αύξησης των εισφορών, αύξησης των έμμεσων και άμεσων φόρων, μείωσης των μισθών, με τον δημοσιονομικό κόφτη, με τα μνημόνια διαρκείας, οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση.
Μέσα από το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, με το νέο αναπτυξιακό νόμο, χαρίζει πακτωλό κερδών στη μεγαλοεργοδοσία, νέες φοροαπαλλαγές, δωρεάν κρατικές επιχορηγήσεις έως και 45%, επιδότηση του «μισθολογικού κόστους εργασίας», επιδότηση του επιχειρηματικού κινδύνου και ο κατάλογος των προνομίων δεν έχει τελειωμό! Ετοιμάζουν την «αξιολόγηση», νέες περικοπές στους μισθούς, δεν έχουν διαθέσει ούτε ένα ευρώ για να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί υπάλληλοι, να στελεχωθούν τα πολυιατρεία, που έχουν μείνει τα μισά από αυτά που ήταν ενταγμένα στο ΙΚΑ και στον ΕΟΠΥΥ και άλλα θα κλείσουν στη πορεία.
Την ίδια στιγμή οι βιομήχανοι κι  οι εφοπλιστές θα απολαμβάνουν φορολογική ασυλία για 12 χρόνια! Δικές τους απαιτήσεις είναι το κόψιμο μισθών, συντάξεων,  παροχών Υγείας, οι 280.000 απολύσεις στο Δημόσιο. Για δικό τους χατίρι ψήφισαν το νόμο λαιμητόμο για το  ασφαλιστικό. Γι΄ αυτό η κυβέρνηση παίρνει τα  συγχαρητήρια  από τα κοράκια της  ΕΕ και του ΔΝΤ από ντόπιους και ξένους καπιταλιστές. Όλα τα μέτρα πρώτα τα εξαγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΕΒ και μετά τα ψηφίζουν στη Βουλή!! Το αντιλαϊκό βαρέλι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει πάτο! 
Στο χώρο της Εκπαίδευσης οι 20.000 μόνιμοι διορισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., που έταξε προεκλογικά για να εξαπατήσει τους εργαζόμενους, γίνονται 10.000 απολύσεις!! Αντί να γίνουν μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά η κυβέρνηση εξαφανίζει τα  κενά!!  Ψαλιδίζει το ολοήμερο, εξορίζει από το σχολείο τους συναδέλφους των  ειδικοτήτων και της ειδικής αγωγής, συμπτύσσει τμήματα και κλείνει νηπιαγωγεία. Μένουν άνεργοι οι εκπαιδευτικοί αναπληρωτές που για χρόνια διασχίζουν τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι! Πετάγονται  έξω από το ολοήμερο τα παιδιά των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων! Κλείνουν εκατοντάδες νηπιαγωγεία και να μείνουν προνήπια αλλά και νήπια απέξω αναζητώντας λύσεις στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ή μένοντας σπίτι τους! Κλείνουν  σχολεία ή να συμπτύσσονται  κι άλλα τμήματα, στοιβάζονται οι μαθητές μας σε 30άρια τμήματα! Υποβαθμίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, να τσακίζεται η ζωή μας, να γυρίζουμε χρόνια πίσω!!  Οι προηγούμενες Κυβερνήσεις ΝΔ –ΠΑΣΟΚ, με τις πολιτικές τους, έκλεισαν πάνω από 2000 σχολεία, μείωσαν κατά 30.000 τον αριθμό των εκπαιδευτικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει στον ίδιο δρόμο την πολιτική των περικοπών και των μηδενικών διορισμών.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΜΕ! ΈΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!! ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΕΝΙΑΙΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΝΟΙΑ-ΥΓΕΙΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ!!
ΑΓΩΝΑΣ- ΡΗΞΗ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!  ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!!
Πάτρα, 06-06-2016

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου