ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

15.2.16


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Πλαίσιο κειμένου: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣΣυναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα Hondos Center, εργαζόμενοι στην εταιρεία Hellenica, εργαζόμενοι στο εμπόριο,
Η εταιρεία HELLENICA Α.Ε. (Seventeen, Radiant) που στεγάζεται στο κατάστημα Hondos Center στην Πάτρα και συνεργάζεται με αυτό, προχώρησε σε εκδικητική απόλυση προφασιζόμενη περικοπές.
Η συγκεκριμένη απόλυση είναι δίωξη για ενεργή συνδικαλιστική δράση. Γι΄ αυτό είναι παράνομη και καταχρηστική. Η συναδέλφισσα θέλησε να δώσει το παρόν στην μεγάλη πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη, δηλώνοντας απεργός, για να συμβάλλει στην ενδυνάμωση του αιτήματος να παρθεί πίσω το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Έτσι η εταιρεία αποφάσισε να την τιμωρήσει παραδειγματικά, μιας και κανένα άλλο παράπονο δεν είχε εκφραστεί ποτέ για την υπάλληλο, αφού τη διέκρινε η εργατικότητα, η εντιμότητα, και η συναδελφικότητα.
Η αναγγελία της απόλυσης έγινε τηλεφωνικά 4 μέρες μετά από τη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Φλεβάρη. Η συναδέλφισσα δεν δέχτηκε την απόλυση. Το Δ.Σ. του σωματείου έκανε παρέμβαση στους υπεύθυνους καταστήματος του Hondos Center στην Πάτρα για να διεκδικήσει την επαναπρόσληψη, και κάλεσε τη διοίκηση της Hondos, να ασκήσει πιέσεις στην Hellenica και να επιστρέψει η συναδέλφισσα στην δουλειά της. Έτσι 4 μέρες μετά, αφού η εργαζόμενη πήγαινε κανονικά στη δουλειά της και ασκούσε τα καθήκοντά της, της κοινοποιήθηκε η απόλυση της με δικαστικό επιμελητή.
Η απόλυση που επιδιώκει να κάνει η εταιρεία γίνεται για να τρομοκρατηθούν όλοι οι συνάδελφοι, ώστε να μην τολμούν να σηκώνουν ανάστημα απέναντι στις μεγάλες πολυεθνικές, και στην κυβέρνηση που χαντακώνουν τη ζωή μας. Τώρα πρέπει όλοι να βγάλουμε συμπεράσματα. Η συγκεκριμένη συναδέλφισσα δεν είναι η πρώτη που απολύεται. Οι απολύσεις και η φτώχεια είναι η μόνη προσφορά που μπορεί να κάνει το σύστημα αυτό, που μας θέλει ανακυκλώσιμους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα ώστε να εξυπηρετούνται τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και να αυξάνεται η χλιδή του.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
Να μην πιάσουν τόπο τα επιχειρήματα της εταιρείας Hondos ότι δεν έχει καμιά ευθύνη για τους εργαζόμενους που πουλάν τα προϊόντα του και εξυπηρετούν συνολικά το κατάστημά του.
Είναι γεγονός ότι σε καταστήματα σαν το hondos center μπορεί να δραστηριοποιούνται 10-20 εταιρείες με 2-3 υπαλλήλους η καθεμία. Αυτή είναι η πολιτική τους για να κρατάν τους εργαζόμενους διασπασμένους χωρίς να μπορούν να διεκδικούν τίποτα και από κανένα. Η κάθε εταιρεία από αυτές αξιοποιεί το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν προσφέρει οι κυβερνήσεις διαχρονικά, απολύοντας παλιούς εργαζόμενους για να πάρουν νέους πιο ευέλικτους και πιο φτηνούς, με ατομικές συμβάσεις, χωρίς συλλογικά διακαιώματα. Επομένως κανένας εργαζόμενος δεν έχει εξασφαλισμένο μέλλον όσο συγκαταβατικός και αν είναι με την εργοδοσία.
Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν την απολυμένη συναδέλφισσα, να δείξουν τώρα την αλληλεγγύη τους. Αν ο Hondos ήθελε, θα απαιτούσε από την εταιρεία Hellenica να πάρει την εργαζόμενη πίσω. Αλλά διατηρεί αυτή την τακτική για να θολώσει τα νερά και να διασπάσει τους εργαζόμενους. Αν μας βρουν ενωμένους θα πιεστούν.
Το σωματείο μας αλλά και τα υπόλοιπα σωματεία που παλεύουν με το πλαίσιο του Π.Α.ΜΕ. δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν ανακαλέσει την απόλυση η εταιρεία. Αν δεν επιστρέψει η εργαζόμενη στην δουλειά της.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΟΥΣ. 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Πάτρα 14-02-2016

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου