Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο!

6.2.16
Δελτίο Τύπου

Με την Γενική ΑΠΕΡΓΙΑ ο εργαζόμενος λαός απαίτησε:

ΩΣ ΕΔΩ! Τέρμα τα ψέματα και οι απάτες!
Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο!
Συνεχίζουμε κάθε μέρα, κάθε ώρα στο δρόμο του αγώνα!

H Γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς του Νομού μας, τα δεκάδες εργατικά σωματεία όλων των κλάδων, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους πωλητές λαϊκών αγορών τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες. 
Χαιρετίζει τους απεργούς των εργοστασίων του Μετάλλου, τους απεργούς στις μεταφορές στα τρένα και στα καράβια τους εργαζόμενους στις κατασκευές που η συμμετοχή τους άγγιξε το 100 % επιτυχίας.
Εμείς έχουμε τη δύναμη, χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!
Η Απεργία στις 4 Φλεβάρη ήταν μια μέρα ξεχωριστή. Απέδειξε περίτρανα ότι χωρίς τον εργαζόμενο λαό δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα. Ούτε τα εργοστάσια, ούτε τα χωράφια, ούτε τα μαγαζιά, ούτε τα λιμάνια, τα τρένα, οι μεταφορές.
 Όταν ο εργαζόμενος λαός νεκρώνει την παραγωγή, νεκρώνει η χώρα!

Οι χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, αυτόαπασχολούμενοι που έδωσαν το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ και των ταξικών Συνδικάτων, φανερώνουν τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στο ασφαλιστικό, να βάλουμε μπρος για νέες διεκδικήσεις.
Η απεργία αποκάλυψε το μεγάλο όπλο του λαού: Τη συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχομεσαίας αγροτιάς, γυναικών και νεολαίας. Η  επιτυχία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ δείχνει το μέγεθος της δύναμης που έχει η λαϊκή συμμαχία, πόσο μεγάλη αξία έχει η συγκρότησή και το δυνάμωμα της, με αιτήματα και συνθήματα απέναντι στην καρδιά όσων σήμερα πλουτίζουν εις βάρος μας, των εκμεταλλευτών μας, ενάντια στα μονοπώλια, την μεγαλοεργοδοσία, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.

Οι  χιλιάδες Απεργοί βροντοφώναξαν «ως εδώ»!
Η μεγάλη επιτυχία της Πανελλαδικής Γενικής Πανεργατικής απεργίας, στέλνει ένα μήνυμα: Δεν πάει άλλο. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο - έκτρωμα. Να καταργηθούν οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι. Κλιμακώνουμε, συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη. Με εργατική ενότητα, με την εργατική πρωτοπορία, με κοινωνική λαϊκή συμμαχία όλων των εργαζομένων σε όποιον κλάδο κι αν ανήκουν. Με προσανατολισμό ενάντια στα μονοπώλια που μας εκμεταλλεύονται, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που κατρακυλά τη ζωή του εργαζόμενου όλο και πιο κάτω. Για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.



Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου, το πολιτικό προσωπικό τους, δε θα παραιτηθούν! Έχουν άμεσο και ζωτικό συμφέρον από τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, τη διάλυση της ζωής μας. Τα μέτρα για αυτούς σημαίνουν νέο πλούτο, αύξηση της κερδοφορίας! Για εμάς όμως σημαίνουν ακόμα μεγαλύτερη δυστυχία, ανέχεια, ζωή χωρίς δικαιώματα, μηδαμινή προστασία της υγείας, της πρόνοιας!

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Για αυτό δεν πρέπει να κάνουμε εκατοστό πίσω από το σύνθημα «να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος», να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύει και ενταφιάζει την κοινωνική ασφάλιση.

Το ΠΑΜΕ καλεί πιο μαχητικά, πιο ορμητικά στον αγώνα με πιο ανεβασμένες μορφές. Μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα!
Δεν τελειώσαμε! Αυτή ήταν η αρχή!
Να πολλαπλασιάσουμε τις κινητοποιήσεις, με γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, με στάσεις εργασίας, κλαδικές απεργίες. Κάθε μέρα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, στα πανεπιστήμια και στις σχολές κατάρτισης, στις γειτονιές, να νιώθουν την ανάσα μας παντού!
Καλούμε σε κλιμάκωση του αγώνα! Προτείνουμε και καλούμε σε νέο απεργιακό μέτωπο με ανεβασμένες μορφές πάλης.
Δεν χάνουμε ούτε λεπτό, δεν παρασυρόμαστε από την τακτική της κυβέρνησης  και του κυβερνητικού –εργοδοτικού συνδικαλισμού που στόχο έχει να κουράσει, να απογοητεύσει. Την στιγμή που οι συμβιβασμένες δυνάμεις κατηγορούν το ΠΑΜΕ ότι {κάνει κομματικές συγκεντρώσεις} στις απεργιακές συγκεντρώσεις του Ε.Κ.Π. παρελαύνουν κομματικά πανό!!! Καμία εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, όσα προσωπεία κι αν αλλάξει. Είναι συνυπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση, είναι μέρος του προβλήματος. Είναι καιρός πια,  οι εργατοϋπάλληλοι να τους γυρίσουν την πλάτη!
Εμείς δεν κουραζόμαστε!
Από αύριο πρωί σε κάθε βάρδια, σε κάθε γραφείο, σε όλες τις γειτονιές ενημερώνουμε όσους εργαζόμενους δεν πρόλαβαν να μάθουν, δίστασαν, δυσκολεύτηκαν! Δεν πρέπει να υπάρχει κλάδος που δεν θα μπει στον αγώνα, δεν πρέπει να μείνει σωματείο, σύλλογος, επιτροπή αγώνα που δεν θα πάρει απόφαση για νέα ακόμα πιο μεγάλη πιο μαζική απεργία. Για να μην τολμήσουν να το φέρουν στη Βουλή.
Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Έχουμε τη δύναμη για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να συναντήσουν αδιαπέραστο λαϊκό τοίχος, ένα αρραγές διεκδικητικό μέτωπο που δε θα αναχαιτιστεί!
           
                                                                 

Πάτρα, 05/02/2016

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου