ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

8.1.16


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο νόμο για το Ασφαλιστικό, που δεν είναι απλά νέο ασφαλιστικό, αλλά φέρνει επί τις ουσίας την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης έχει απομείνει.
«Συνάδελφοι, -σσες, για εμάς είναι η ζωή μας». Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως θέλουν να προβάλλουν. Είναι η μία πλευρά. Το Ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργαζόμενου και τις οικογένειάς του. Περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας των παιδιών μας. «Δεν πρέπει να παραιτηθούμε από την ζωή μας».
Μας λένε να ξεχάσουμε πως θα υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που θα καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένειά του, αλλά η ασφάλιση θα γίνει προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις εισφορές και παροχές στον καθένα αναλόγως με την τσέπη του
ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Σήμερα δεν αρκεί η οργή, η αγανάκτηση από την διάψευση των όποιων ελπίδων. Απαιτούνται αγώνες επιθετικοί, σκληρές αναμετρήσεις που θα στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αγώνες με σταθερό το μέτωπο σε Κυβέρνηση – ΕΕ – Κεφάλαιο και στο νέο και παλιό κυβερνητικό συνδικαλισμό.
 Το Παράρτημα Αχαΐας καλεί τους εργαζόμενους σιδηροδρομικούς να δυναμώσουν τον αγώνα τους μαζί με τους υπόλοιπους κλάδους των εργαζομένων ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς Κυβέρνησης – ΕΕ – Κεφαλαίου.
Προετοιμαζόμαστε για μεγάλη απεργία την ημέρα που θα έρθουν τα μέτρα στη Βουλή.
Συνάδελφοι από τη στάση μας και την συμμετοχή μας στους Αγώνες θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Ν. ΑΧΑΪΑΣ Σ.Σ.Π.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου