ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19.1.16


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Γραμματεία Νομού Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ με την συμμετοχή δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, Λαϊκών Επιτροπών τα Συνταξιουχικά σωματεία και η ΠΑΣ Ε.Β.Ε σήμερα το πρωί προχώρησαν σε δυναμική κινητοποίηση στο Περιφερειακό Υποκατάστημα του ΙΚΑ Πάτρας .

Πραγματοποίησαν  συμβολική κατάληψη και ανάρτησαν πανό στην πρόσοψη του κτιρίου του ΙΚΑ. Με αυτό τον τρόπο οι διαδηλωτές θέλουν να δείξουν την πλήρη αντίθεση τους στο νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα  που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Απαίτησαν όλοι με μια φωνή να μην φτάσει το έγκλημα αυτό στη βουλή, να μην ψηφιστεί. Οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ αφού ενημερώθηκαν από τα σωματεία για τον σκοπό της  κινητοποίησης, κατέβηκαν όλοι μαζί στο δρόμο.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα για: Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις, ο αγώνας του λαού το δρόμο θα σας φράξει», «Τα ελλείμματά σας σε όλα τα ταμεία είναι οι παροχές σας στην πλουτοκρατία»

Οι  νέες  μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, η διάλυση  των επικουρικών, το  τσάκισμα του ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργηση του, το χτύπημα, ενιαία, σε όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία, οι μειώσεις στις αναπηρικές συντάξεις, που θέλει να επιβάλει η  κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ συμφέρουν μόνο το κεφάλαιο.Το νομοσχέδιο αυτό αν πρέπει να αποκρουστεί. Αν περάσει θα  είναι  έγκλημα διαρκείας που θα αφήσει βαθιές πληγές στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.
Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα διαρκείας που εξελίσσεται στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας. Η ασφάλιση έχει κατακτηθεί με αγώνες θυσίες και αίμα από την εργατική τάξη. Δεν θα  τους αφήσουμε να την διαλύσουν!
Η γραμματεία του ΠΑΜΕ , τα εργατικά σωματεία, οι φορείς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση  ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 23 Γενάρη στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ  στην ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ενάντια στον αντιασφαλιστικό όλεθρο.
                                                                                            Πάτρα 19 -01-2016

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου