ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

20.11.15


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ νομού Αχαΐας και η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία» στα 5μηνα σε σύσκεψη που είχαν χθες αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους,   να απαιτήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Αποφάσισαν να ενημερώσουν όλους τους εργαζόμενους για τις περ¨ εταίρο ενέργειες και να τους καλέσουν σε πλατιά σύσκεψη –συγκέντρωση την Τρίτη 24 Νοέμβρη στο Μέγαρο Λόγου & Τέχνης στις 6:30 μ.μ. (πλ. Γεωργίου)
Στην συγκέντρωση καλούμε την Δημοτική Αρχή να παραβρεθεί και να διατυπώσει δημόσια την θέση της, στα αιτήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι στο «πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας»
Συνάδελφοι , συναδέλφισσες,
Στην χθεσινή κινητοποίηση που έγινε στην Αττική με  3ωρη στάση εργασίας και  συγκέντρωση στο υπουργείο εργασίας, συμμετείχαν επιτροπές εργαζομένων στα πεντάμηνα στους δήμους με τα πανό τους. Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, εκπρόσωπος των εργαζομένων στα πεντάμηνα και της Ομοσπονδίας συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, η οποία ισχυρίστηκε ότι εξετάζεται παράταση του προγράμματος για τα 5μηνα. Το θέμα ωστόσο δεν είναι απλά η παράταση ενός προγράμματος, αλλά η εξασφάλιση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους.
 Όλο το προηγούμενο διάστημα επιμείναμε στην οργάνωση του αγώνα μας σε επιτροπές μαζί με το Συνδικάτο και με παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ, στις διοικήσεις των δήμων, αλλά και στο υπουργείο πετύχαμε να εκδοθούν μία σειρά από εγκύκλιοι που κατοχυρώνουν όλα τα εργασιακά δικαιώματά μας, όλες τις άδειες, τα μέσα ατομικής προστασίας, το ωράριο όπως όλων των συναδέλφων.
Τώρα κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, διεκδικώντας το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Χωρίς αυταπάτες, γνωρίζοντας ότι απέναντί μας έχουμε τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και δημάρχων άλλων πόλεων  που δεν διεκδικούν εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά βολεύονται με προγράμματα που ανακυκλώνουν την ανεργία και μαζί της τη δικιά μας εξαθλίωση.
Τίποτα δεν θα μας χαριστεί με παρακάλια και ευχολόγια από όσους μας κορόιδευαν τόσο καιρό και είναι έτοιμοι να μας ξανακοροϊδέψουν. Ό,τι κερδίσαμε, το κερδίσαμε με τον αγώνα μας. Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα. Διεκδικούμε εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τις οικογένειές μας, διεκδικούμε να μη δουλεύει κανείς κάτω από τα 751,00 ευρώ.
Δεν αποδεχόμαστε την ανεργία, δεν αποδεχόμαστε τους μισθούς πείνας, δεν αποδεχόμαστε το μέλλον της εξαθλίωσης που σχεδιάζουν για μας, χωρίς εμάς. Να ακουστεί δυνατά και καθαρά η δική μας φωνή, που αρνείται να αποδεχθεί ότι αύριο θα βρεθεί ξανά στην ανεργία, χωρίς αγώνα, χωρίς να δείξουμε τη δύναμή μας».
Η διοίκηση του Συνδικάτου
Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα πεντάμηνα 

Πάτρα, 20-11-15

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου