ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ.

4.4.14




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Σωματεια – Συνδικάτα: Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, Συνδικάτο Εργατοϋπάλληλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις & παροχής υπηρεσιών, Συνδικάτο Ο.Τ.Α νομού Αχαΐας , Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων νομού Αχαΐας, Συνδικάτο Εργατοϋπάλληλων Επισιτισμού Τουρισμού & Ξενοδοχείων Αχαΐας, έκαναν συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας  σήμερα το πρωί, Παρασκευή 4 Απρίλη, στην Περιφερειακή Διοίκηση του ΟΑΕΔ.
Συναντήθηκαν με τον Περιφερειακό διευθυντή του ΟΑΕΔ  κο Καρβέλη, του εξέθεσαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απολυμένοι, οι νέοι άνεργοι από την  αντεργατική πολιτική της συνγκυβέρνησης & της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Απαίτησαν να παρθούν άμεσα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Μπροστά στις γιορτές του Πάσχα και στις δύσκολες συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι άνεργοι, πρέπει να στηριχτούν άμεσα με:
1)Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 1.000 ευρώ.
2Επίδομα ανεργίας για όλη την περίοδο ανεργίας.
3)Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειας τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
4)Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.
5)Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ από το σύνολο των ανέργων επιδοτείται περίπου το 10%. Βεβαίως τα έκτακτα βοηθήματα δε θα λύσουν το πρόβλημα των ανέργων. Όμως, στην κατάσταση που βρίσκονται οι μακροχρόνια άνεργοι, τα βοηθήματα αυτά δίνουν μια μικρή ανάσα στην προσπάθεια επιβίωσής τους, ανακουφίζουν έστω και προσωρινά.»

ΠΑΤΡΑ 4-4-14

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου