ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ"

29.4.14




ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

        Στο Γ. Ν. Πάτρας Άγιος Ανδρέας επικρατεί αναβρασμός! Οι εργαζόμενοι “κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου”! Κινδυνεύουν ζωές ασθενών παρόλο που όλο το προσωπικό του νοσοκομείου δίνει καθημερινά τον καλύτερο εαυτό του , έχει φτάσει τα όρια του.
     Με  τις περικοπές που έκανε η κυβέρνηση,  με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού και την περικοπή των κονδυλίων και για προσλήψεις, οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες, (από 1.100 εργαζόμενοι το 2010 και  σήμερα έχουν μείνει 770). Υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα  και  υλικά. Σοβαρές ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουν και τα συνδικαλιστικά στελέχη (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ) που στήριζαν και στηρίζουν τις αποφάσεις κυβέρνησης και Ε.Ε.
     Είναι  η  πολλοστή που φορά το σωματείο έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στον Διοικητή & Υποδιοικητή του νοσοκομείου με την συμμετοχή της Δ/κή Διευθύντριας, της προϊσταμένης του γραφείου προσωπικού και της προϊσταμένης του γραφείου επιστασίας.
     Στην Διοίκηση τέθηκαν και από τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ τα σοβαρά προβλήματα που έχουν  προκύψει και που δημιούργησε η διαθεσιμότητα των οκτώ οδηγών του νοσοκομείου και την αναγκαστική επιβολή από το  διοικητή του νοσοκομείου για παράλληλα καθήκοντα  στους εργαζόμενους  της ασφάλειας  και στους εργάτες γενικών καθηκόντων.   Αυτοί οι εργαζόμενοι διαταχθήκαν  να “μπαλώσουν” τα προβλήματα  που δημιουργήθηκαν,  μετά από την απόφαση κυβέρνησης – υπουργείου Υγείας,  για την κατάργηση των οργανικών θέσεων των οδηγών- την διαθεσιμότητά τους και στη συνέχεια για όσους έχουν τα προσόντα την ένταξή τους στο ΕΚΑΒ.     π.χ Εκεί που δεν μπορούσε να βγει το πρόγραμμα για την ασφάλεια του Νοσοκομείου, με απόφαση, τους φορτώνουν άλλο  ένα αντικείμενο για το οποίο δεν έχουν πάρει καμία εξειδίκευση,  να κάνουν, δηλαδή  διακομιδές ασθενών - ΑΜΕΑ στα  σπίτια τους, στα διαγνωστικά κέντρα κ.λ.π.  Με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι να έχουν γίνει λάστιχο. Οι θέσεις που διατυπώθηκαν από την παράταξή μας εκτός των άλλων ήταν: Η επαναφορά όλων των διαθέσιμων στην δουλειά τους.  Να σταματήσουν την αναγκαστική ανάθεση παράλληλων καθηκόντων. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις οδηγών και πληρωμάτων στα ασθενοφόρα.
     Ο διοικητής του νοσοκομείου υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική, που θέλει την υγεία εμπόρευμα, τα νοσοκομεία επιχειρήσεις και η απάντηση του ήταν: «με αυτούς που έχουμε είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε υπηρεσίες στον ασθενή, και τα παράπονά σας στον εισαγγελέα και  στα δικαστήρια»! Κατά τα άλλα μας τόνισε ότι υπερασπίζεται τους ασθενείς !!!
     Εμείς λέμε , ότι με την πολιτική που εφαρμόζει,  μόνο την υγεία και την ζωή των ασθενών δεν υπερασπίζεται, αλλά  γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Είναι το λιγότερο ντροπή και εξευτελισμός  της ανθρώπινης αξιοπρέπειας,  όταν στοιβάζονται φορεία με ασθενείς μέχρι και 10 ώρες, έως ότου ολοκληρωθούν οι βασικές εξετάσεις και για  να πάει ο ασθενείς στο τμήμα που πρέπει τελικά να νοσηλευτεί ή ακόμα να νοσηλεύεται πάνω στα εξεταστήρια των ΤΕΠ.
      Υπάρχει έλλειψη βασικών ειδικοτήτων. Γίνονται εφημερίες χωρίς επιμελητές, χωρίς νευρολογική & νευροχειρουργική κλινική και αναγκάζουν τους ασθενείς ακόμα και  από τροχαία, ή εγκεφαλικά,  ή άλλα καρδιολογικά νοσήματα που χρειάζονται επείγουσα στε φανιογραφία.   τους στέλνουν στο Ρίο «ταξίδια θανάτου».
     Είναι μια πραγματική κτηνωδία και αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι παρά τις προσπάθειες του προσωπικού αντικειμενικά σε αυτές τις συνθήκες χάνονται ανθρώπινες ζωές πριν την ώρα τους.
     Η αναμονή  για τα πρωινά ραντεβού ξεπερνούν και τους 3μήνες,  έτσι λοιπόν οι ασθενείς αναγκάζονται  να πηγαίνουν στα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία όπου η επίσκεψη κοστίζει από 60 – 90 ευρώ,  την στιγμή που οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι είναι κατά χιλιάδες και στον νομό μας, και όσοι εργάζονται αμείβονται με μισθούς πίνας 300-400 ευρώ.
     Από την άλλη όσοι νοσηλευτούν και δεν έχουν να πληρώσουν  τα “ραβασάκια” με νόμους που έχουν ψηφίσει στέλνονται στην εφορία με ότι αυτό συνεπάγεται....
     Οι συνδικαλιστές των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ κρύβοντας την συμφωνία τους με την κυβερνητική πολιτική που διαχρονικά στηρίζουν με χέρια και πόδια και όλοι τους η “επαναστατικότητα” εξαντλείται στη καλύτερη διαχείριση  του συστήματος,  αθωώνοντας για μια φορά ακόμα   την κυβερνητική πολιτική και τις αποφάσεις της Ε.Ε. π.χ ο πρόεδρος του σωματείου μας δεν διστάζει ακόμα  να και “καρφώνει” τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ ή να χαρακτηρίζει εργαζόμενους που έχουν απαλλαγεί από υγειονομικές επιτροπές “ντακότες”,  πάνω στην δήθεν κόντρα του  με το Διοικητή του Νοσοκομείου και το Διευθυντή του ΕΚΑΒ στη Πάτρα. Ο υπεύθυνος από την ΔΑΚΕ συμφωνεί ακόμα και με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους  προκειμένου να εξυπηρετηθεί η κυβερνητική πολιτική και για να περάσουν πιο ανώδυνα (για τη κυβέρνηση) η διαθεσιμότητες.    
     Όσο για τις δυνάμεις της  “Παρέμβασης” του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αυτοαποκαλούνται προστάτες των εργαζομένων χωρίς να παρεμβαίνουν στα προβλήματα,  εναποθέτουν όλες τις λύσεις στην κυβέρνηση της «αριστεράς» που θα έρθει, συνεχίζοντας τον δρόμο που χάραξε η Ε.Ε. με την επιχειρηματικότητα,  τις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση της υγείας.
     Όλοι τους κρύβουν τον πραγματικό εχθρό των εργαζομένων,  που είναι το κεφάλαιο και η  ανάπτυξη με κριτήριο το κέρδος.
     Τη πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε, πολιτική που θέλει τους εργαζόμενους να είναι «πολυεργαλεία- παιδιά για όλες τις δουλειές»,  ολίγον νοσηλευτές,  ολίγον καθαρίστριες,  ολίγον τραπεζοκόμοι,  ολίγον τραυματιοφορείς και ολίγον διασώστες. Ζωντανό παράδειγμα στο νοσοκομείο 409, όπου το συνεργείο καθαρισμού σε συνεργασία με την διοίκηση του νοσοκομείου, ανάγκασε τις καθαρίστριες να εκτελέσουν καθήκοντα τραπεζοκόμου. Ακόμη και την θυρωρό έβαλαν αναγκαστικά  να εκτελέσει χρέη τραπεζοκόμου!.
     Αυτή την πολιτική στηρίζουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του Ευρωμονοδρομου.
     Η πολιτική αυτή δεν παίρνει “φτιασίδωμα”  αλλά ανατροπή! Τα μέτρα αυτά έχουν την σφραγίδα της Ε.Ε. Αυτή η ανάπτυξη  υπηρετεί τα κέρδη και την εμπορευματοποίηση της υγείας.
Συνάδελφοι,  λύση υπάρχει στους μαζικούς αγώνες σε σύγκρουση με το κράτος των μονοπωλίων και την Ε.Ε.  Λύση υπάρχει στην ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος.

·       Καλούμε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. και Γενική Συνέλευση. Να πάρουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους .
·       Να δώσουμε την μάχη ενάντια στις διαθεσιμότητες,.
·       Να δώσουμε την μάχη να αναπτυχθεί Πανελλαδικά το ΕΚΑΒ.
·       Δίνουμε την μάχη μαζί με τους σπουδαστές και τους απόφοιτους της σχολής του ΕΚΑΒ  για την προστασία των ανέργων.
·       Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Σταθερή δουλειά για όλους.
·       Nα   καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην υγεία.
·       Aαποκλειστικά  δημόσια δωρεάν υγεία για όλο τον λαό.
                                                                                     ΠΑΤΡΑ 25-4-2014
                                      

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου