ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ - ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

28.6.13
Εργαζόμενοι , εργαζόμενες, νέοι, νέες , άνεργοι, 
Η αναστολή της λειτουργίας του τμήματος Αιμοκάθαρσης του Γ.Κ.Ν.Π Αγ. Ανδρέας φέρνει στην επιφάνεια τα προβλήματα και την ταλαιπωρία των ασθενών που προκύπτει από αυτή την απόφαση. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων που υπηρετούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης του κεφαλαίου και βάζει στο περιθώριο τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού για δωρεάν δημόσια υγεία.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση με πρόσχημα τη πληρότητα, λες και είναι ξενοδοχεία, προχωράει άμεσα στο κλείσιμο νοσοκομείων. Λέμε όχι στο κλείσιμο των νοσοκομείων και στις συγχωνεύσεις, αλλά όχι και στο νοσοκομείο της αγοράς, της κρατικής υποχρηματοδότησης, στο νοσοκομείο που ψάχνει να βρει έσοδα από τους εργαζόμενους και όχι από το κράτος, που τα μαζεύει από μας και το λαό για να πλουτίζουν οι τραπεζίτες και τα μονοπώλια.
Όχι στο νοσοκομείο των ασθενών -πελατών και των φθηνών και ευέλικτων εργαζομένων !!! Με αφορμή τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ, για τα οποία καμιά απολύτως ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση ετοιμάζει ταυτόχρονα να κάνει κι άλλες περικοπές σε εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα, νέα σφαγή στις συντάξεις κά. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άνθρωποι να κινδυνεύουν ή και να πεθαίνουν γιατί δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα, να επισκεφθούν γιατρούς, να πληρώνουν τα «διόδια» στα νοσοκομεία. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε οι εργαζόμενοι να γίνονται λάστιχο, ο ένας για τρεις, να μην μπορούν να πάρουν τις άδειές τους και δίπλα μας να είναι χιλιάδες οι άνεργοι νοσηλευτές, παρασκευαστές, τεχνολόγοι, γιατροί κ.ά και να μην γίνονται προσλήψεις. Η αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι μπόρα που θα περάσει, όποιος και αν ο κυβερνητικός μετασχηματισμός, όποια και αν είναι η κυβέρνηση, όσο κουμάντο στην οικονομία κάνουν τα μονοπώλια, όσο η υγεία είναι εμπόρευμα, πηγή κέρδους για τις ιδιωτικές και τις δημόσιες επιχειρήσεις υγείας.
Γι’ αυτό και ο αγώνας μας είναι αγώνας για να μη κλείσουν νοσοκομεία, για να μην καταργηθούν κρεβάτια, να μην γίνουν απολύσεις, αλλά είναι και αγώνας για νοσοκομεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των κερδών. Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία- πρόνοια. Για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση. Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι - νέες, άνεργοι, Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην επίθεση! Με οργανωμένη δράση και συλλογικό αγώνα μέσα από τα σωματεία!!!
Μη χάνετε την εμπιστοσύνη στη δύναμή σας, στο δίκιο του αγώνα!! Μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να αγωνιστούμε για: 

ΠΛΗΡΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ. 
ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. 
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. 
ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ! 
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. 
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ. 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου