ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ G4s

23.6.13


Εργαζόμενοι-ες στις επιχειρήσεις φύλαξης,
Το κλαδικό σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις εμπορικές επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, καταγγέλλει την προκλητική στάση της πολυεθνικής G4S που προχώρησε σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων στη φύλαξη και στο τεχνικό τμήμα του καταστήματος της Πάτρας, την ίδια ώρα που προσλαμβάνει νέους εργαζόμενους, αξιοποιώντας το νέο αντεργατικό οπλοστάσιο.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά  ότι  η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, την οποία υπερασπίζονται οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες στην ΓΣΕΕ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) δεν μπορεί να ωφελήσει τους εργαζόμενους. Η πολυεθνική G4S είναι από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στον κλάδο παγκοσμίως όμως οι εργαζόμενοί της ζουν με μισθούς πείνας.
Είναι ώρα οι εργαζόμενοι να βγάλουν πιο ολοκληρωμένα συμπεράσματα. Να καταδικάσουν τις παρατάξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα που στήριζαν τόσα χρόνια τη λογική του μικρότερου κακού, που θέλουν να ταυτίζουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου με τα συμφέροντα των εργαζομένων, που υπέγραφαν συμβάσεις ντροπής καταπατώντας τις αποφάσεις των συνελεύσεων, όπως έκανε το επιχειρησιακό σωματείο της Αθήνας. Να καταδικάσουν την πλειοψηφία ομοσπονδία της ΟΜΥΠΑΕ που όταν η επιχείρηση έβγαλε τους εργαζόμενους σε αναγκαστική άδεια, προσπαθούσε να τους εφησυχάσει, με αποτέλεσμα να δώσουν χρόνο στην εργοδοσία και να κλιμακώσει την επίθεσή της.
Οι εργαζόμενοι της G4s έχουν δείξει και στο παρελθόν μέσα από τις κινητοποιήσεις τους, ότι μόνο μέσα από την οργάνωσή τους μπορούν να απαντήσουν στις ορέξεις της εργοδοσίας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν τώρα σε ταξική κατεύθυνση διεκδικώντας να απολαμβάνει η εργατική τάξη τον πλούτο που παράγει.
Καλούμε τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις φύλαξης να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες στήριξης των εργαζομένων της G4s και των κινητοποιήσεων τους για ανάκληση των απολύσεων. Να εκδηλωθούν από τα κάτω συνελεύσεις, συζητήσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, ξεπερνώντας τις ξεπουλημένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα, που είναι άνθρωποι της εργοδοσίας.
Τώρα ενότητα της εργατικής τάξης κάτω από τη δική της σημαία.
Τη σημαία των συμφερόντων της.
Η διοίκηση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου