ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ στο Κέντρο Αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέα".

28.6.13
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ 
ΥΓΕΙΑΣ ΙΔ. ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ Ν.Π.Ι.Δ. Ν.ΑΧΑΪΑΣ 

Οι νεφροπαθείς της περιοχής μας βιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, τις επιπτώσεις υποβάθμισης της δημόσιας υγείας, της παραπέρα εμπορευματοποίησής της.
Οι μονάδες λειτουργούν με τεράστια προβλήματα, λόγω της υποχρηματοδότησης και των ελλείψεων προσωπικού. Αυτή η κατάσταση ήταν και είναι μια συνειδητή επιλογή όλων των κυβερνήσεων για να οδηγούνται οι νεφροπαθείς στον ιδιωτικό τομέα. Είναι φανερό πως οι αιτίες αυτής της επικίνδυνης κατάστασης βρίσκονται στην αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και στην πολιτική σήμερα της συγκυβέρνησης που συνεχίζει στο δρόμο των κατευθύνσεων της ΕΕ, της υποχρηματοδότησης του δημόσιου τομέα και της εμπορευματοποίησης της Υγείας. Σε αυτά τα πλαίσια αποφασίστηκε στο νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα να ανασταλεί η λειτουργία του τμήματος λόγο καθυστερημένης συντήρησης του εξοπλισμού ύστερα από επιπλοκές που εμφανίστηκαν σε νεφροπαθείς. 
Οι νεφροπαθείς δεν μπορούν να γίνονται μπαλάκι μεταξύ των ελλείψεων και της ανευθυνότητας της κυβέρνησης και των διοικήσεων των νοσοκομείων.
Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να εξασφαλίζεται κανονικά χωρίς προβλήματα η αιμοκάθαρση των ασθενών. 
Περιοδική συντήρηση του εξοπλισμού ώστε να αποφεύγονται επιπλοκές στη υγεία των ασθενών. 
Μαζικές προσλήψεις, μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση. 
Καλούμε τους συναδέλφους μας από όλους τους κλάδους και από το παραπάνω περιστατικό να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από την πολιτική της συγκυβέρνησης που εφαρμόζεται στο χώρο της υγείας. 
Πολιτική που οδηγεί σε υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι-ασθενείς να εκτίθενται σε τεράστιους κινδύνους για τη ζωή τους.

Για το Δ.Σ. Πρόεδρος               Αν. Γεν. γραμματέας
Πελεκούδα Άννα                    Παντελή Ελευθερία
28/6/2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου