ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ!

21.6.13

Συνάδελφοι, γονείς, εργαζόμενοι
    Το πρόβλημα της μη εγγραφής των προνηπίων στα νηπιαγωγεία παίρνει φέτος εκρηκτικές διαστάσεις! Για το θέμα αυτό το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών πραγματοποίησε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
    Εκατοντάδες είναι στην Πάτρα τα προνήπια που μένουν εκτός σχολείου. Στην περίοδο των εγγραφών στριμώχνουν κυριολεκτικά 25 -27 παιδιά σε κάθε αίθουσα και όσα "περισσεύουν" τα στέλνουν σπίτι τους. Ακόμη κι όταν γίνονται δεκτά, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες οι γονείς καλούνται να τα γράψουν σε νηπιαγωγεία μακριά από τον τόπο διαμονής τους. Εξαναγκάζουν έτσι τις λαϊκές οικογένειες να αναζητήσουν λύση στην ιδιωτική εκπαίδευση και να επωμιστούν το δυσβάσταχτο κόστος.
    Το πρόβλημα δεν προέκυψε απ' το πουθενά. Στην ήδη υπάρχουσα έλλειψη κτιριακών υποδομών προστίθεται φέτος και η τεράστια έλλειψη προσωπικού.  Από τους μηδενικούς διορισμούς στη δημόσια εκπαίδευση, η κυβέρνηση περνάει φέτος στις απολύσεις. Δεν είναι μόνο οι 10.000 αναπληρωτές, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, που θα μείνουν εκτός σχολείου. Είναι και οι εκατοντάδες συνάδελφοί μας που κινδυνεύουν άμεσα με διαθεσιμότητα και απόλυση, με το γνωστό ζήτημα των "υπεραριθμιών".
    Ο νέος γύρος εξάλλου συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων μόλις έχει αρχίσει. Είναι μια διαδικασία που θα επιταχυνθεί με τις νομικές ρυθμίσεις όπως η "πράξη νομοθετικού περιεχομένου", αλλά και το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί για τη Δημόσια Διοίκηση.
    Δεν είναι τίποτα άλλο από την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής για ένα "μικρό και ευέλικτο κράτος", που θα υπηρετεί πιστά την κερδοφορία του κεφαλαίου. Ένα κράτος με συρρικνωμένες τις βασικές του δομές για υγεία, παιδεία και πρόνοια.
   
    Συνάδελφοι, γονείς, εργαζόμενοι, δεν εκχωρούμε το δικαίωμα της μόρφωσης των παιδιών μας σ' αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή!
   
 ● Το ΠΑΜΕ σας καλεί να αγωνιστούμε μαζί, μέσα από τα σωματεία των εκπαιδευτικών, τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων, τις λαϊκές επιτροπές για τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών του λαού.
 ● Καλούμε το Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας να πάρει θέση. Η μη συγκρότηση του προεδρείου δε μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για ένα σοβαρό θέμα.
 ● Τέλος καλούμε τους αναπληρωτές και αποσπασμένους νηπιαγωγούς, αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς, σε κοινούς αγώνες με τον εργαζόμενο λαό ενάντια στο "νέο σχολείο" της αγοράς.

Σ' ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΛΥΣΗ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου