ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ 5 ΙΟΥΝΗ

3.6.13
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Οι εκλογές μεθαύριο Τετάρτη 5 Ιουνίου είναι πολύ σημαντικές: ψηφίζουμε για να εκλέξουμε τις νέες συνδικαλιστικές ηγεσίες, τους αντιπροσώπους που θα εκλέξουν το νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ και από εκεί τους αντιπροσώπους που θα εκλέξουν το νέο ΔΣ της ΑΔΕΔΥ. Στο χέρι σας είναι να μη γίνει άλλη μια φορά «ανακαίνιση» με παλιά υλικά. Ρίξτε μια ματιά μόνο 
Η ΔΑΚΕ εμφανίζεται να καταγγέλλει την κυβέρνηση, με αντιμνημονιακό έως «αντισυστημικό» λόγο, ήταν εξάλλου με όλους αυτούς που «βγήκαν στα κεραμίδια» και κραύγαζαν για την απεργία διαρκείας. Συνάδελφοι, καμία εμπιστοσύνη στις αγωνιστικές της κορώνες! Ο ντόρος δε γίνεται για το καλό του κινήματος, η τακτική της ΔΑΚΕ υπηρετεί πολιτικές ζυμώσεις και ανακατατάξεις στο χώρο της ΝΔ. 
Η ΠΑΣΚ ζητάει πάλι την ψήφο μας, αλλά με άλλο όνομα! Μάλλον νομίζουν ότι είναι άγνωστη στον κλάδο η παροιμία «Άλλαξε ο Μανωλιός…». Μπορεί να έχουμε συνηθίσει το ψέμα και την κοροϊδία από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, αυτή την φορά όμως η κοροϊδία φτάνει στα όρια της υποτίμησης της νοημοσύνης μας! 
Οι μέχρι χτες σημαιοφόροι της «ενότητας», ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, τώρα χωρίστηκαν και κατηγορούν ο ένας τον άλλο για το αδιέξοδο που οδήγησε την ΟΛΜΕ ο τυχοδιωκτισμός τους. Οι πρώτοι τώρα ανακαλύπτουν ότι δεν υπάρχει συνδικαλιστικό κίνημα – οι δεύτεροι ανακάλυψαν ότι το πρόβλημα είναι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία που «ξεπουλάει από τα πάνω» και καλούν σε «αυτοοργάνωση από τα κάτω» - ορισμένοι φτάνουν στο σημείο να προτείνουν την αποχώρηση της ΟΛΜΕ από την ΑΔΕΔΥ! Όλοι μαζί καταλήγουν ότι ο μόνος αγώνας που μπορεί και πρέπει να γίνει είναι πολιτικός, με στόχο να πέσει η Κυβέρνηση. Πρόκειται για λογικές διαλυτικές και επικίνδυνες για το κίνημα!
Συνάδελφε - συναδέλφισσα, 
Καμία απογοήτευση – καμία ηττοπάθεια! Δεν είναι λύση η αποχή και η καταδίκη γενικά του «συνδικαλισμού». Λύση είναι η πραγματική αλλαγή συσχετισμών παντού, η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος. 
Καμία ψήφος χαμένη στις δυνάμεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, ενισχύουμε τώρα αποφασιστικά τις συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις. 

ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου