ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΒΟ

22.2.12

ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥΣ

Συνάδελφε-ισσα,

Στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Σωματείου ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ.(η παράταξη της ΝΔ) εξαπέλυσε βρώμικη συκοφαντική επίθεση στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα Ε.Α.Σ. Ισχυρίστηκε ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πρότειναν-στη πρόσφατη συνάντηση των σωματείων με τον υπουργό στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας-να ενταχθούν οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ στο μισθολόγιο του Δημοσίου και όχι των ΔΕΚΟ (όπως προτείνει η ΔΑΚΕ και η κυβέρνηση), εννοώντας ότι δήθεν πρότειναν να αμείβονται με ακόμα μικρότερους μισθούς.

Η παράταξη της ΝΔ και ο επικεφαλής της λένε ΨΕΜΑΤΑ

και κοροϊδεύουν συνειδητά!

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πρότειναν και απαίτησαν το αυτονόητα: Να διατηρηθεί το μισθολόγιο όπως ήταν, να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα, να σταματήσουν οι περικοπές, να δοθούν αυξήσεις, να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στα Ε.Α.Σ.

Αντίθετα, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ παζάρευαν να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στο Μισθολόγιο των ΔΕΚΟ, που σημαίνει επίσης μειώσεις μισθών. Δηλαδή παζαρεύουν το ύψος της μείωσης των μισθών.

Η ΔΑΚΕ χρησιμοποιεί την ίδια τακτική με τη ΝΔ. Παρίσταναν τους αντιμνημονιακούς, ενώ στήριζαν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και απαιτούσαν ακόμα σκληρότερα. Τώρα επιθετικά στηρίζουν το νέο μνημόνιο και στέκονται θεματοφύλακες της αντιλαϊκής επέλασης. Οι ίδιοι στηρίζουν τις εφεδρείες και τις απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα, τις μεγάλες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις.

Δεν είναι τυχαία η στάση τους ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, στα Εργατικά Κέντρα, στις Ομοσπονδίες και στα Σωματεία παζαρεύουν με τους βιομηχάνους και την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τα δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων. Συνδιαλέγονται στους «κοινωνικούς διαλόγους» με το ΣΕΒ για το πως θα μας «κουρέψουν», γιατί έχουν για θεό τους την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και τη διάσωση της Ε.Ε. Παίζουν τα παιχνίδια της συγκυβέρνησης. Μέσα σε αυτά είναι και η αποδοχή του ξεπουλήματος των Ε.Α.Σ.

Όλα τα άλλα περί «κατοχής» και «γερμανικής μπότας», που αραδιάζουν καθημερινά, δεν είναι τίποτα άλλο παρά κόλπα για να κρύψουν τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης και της αντιλαϊκής επίθεσης. Για να καλύψουν τη συγκυβέρνηση που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Για να συμβιβαστούν με τις απαιτήσεις των μονοπωλίων.

Συνάδελφε-ισσα,

Θυμίσου! Όταν το ΠΑΜΕ προειδοποιούσε τα τελευταία χρόνια, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ καλλιεργούσαν τον εφησυχασμό. Όταν το ΠΑΜΕ κατάγγειλε το ξεπούλημα απαιτώντας ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέας αμυντικής βιομηχανίας, αυτοί απλά ζητούσαν «νέες παραγγελίες». Όταν κηρύχτηκαν οι πρόσφατες απεργίες, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ σε εργοστάσια των Ε.Α.Σ. τις μετέτρεπαν σε τετράωρες στάσεις εργασίας.

Για αυτούς τους λόγους λένε ψέματα. Όπως ψέματα λένε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για το νέο Μνημόνιο προκειμένου να τρομοκρατήσουν το λαό. Για αυτούς τους λόγους εξαπολύουν τη βρώμικη επίθεση ενάντια στο ΠΑΜΕ. Την ίδια ώρα, όμως, πουλούν παραμύθια περί «ενότητας» και «εφόδων στη βουλή».

Συνάδελφε-ισσα,

Μην τους εμπιστεύεσαι! Είναι στην υπηρεσία της μαύρης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Απομόνωσε ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Εγκατέλειψε οριστικά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Στα τσακίδια τα μνημόνια, η συγκυβέρνηση και η Ε.Ε. Οργάνωση και πάλη, συσπείρωση με το ΠΑΜΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου