29.4.11
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ Ν.Π.Ι.Δ. Ν. ΑΧΑΪΑΣ
Τηλ. 6930222210


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι,
Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου το ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΠΡΙΛΗ 2011 ώρα 19:00 στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών (Φωκαίας 26).
ΘΕΜΑΤΑ:
1. Απολογισμός δράσης
2. Οικονομικός απολογισμός
3. Καθορισμός διεκδικητικού πλαισίου για το επόμενο διάστημα
4. Προσδιορισμός ημερομηνίας εκλογών για το Δ.Σ. και για Ε.Ε.
5. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής
6. Εκλογή για εκπροσώπηση στη Γ.Σ.Ε.Ε. (μέσω Ο.Σ.Ν.Ι.Ε. ή Ε.Κ.Π.)
Απαραίτητη για τη διαδικασία εκλογής της εφορευτικής είναι η αστυνομική ταυτότητα.
Συνάδελφοι,
Η συμμετοχή όλων μας στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδ. Δικαίου και Ν.Π.Ι.Δ. Ν. Αχαΐας κρίνεται απαραίτητη. Ισχυροποιούμε το Σωματείο μας που θα αποτελέσει όπλο στα χέρια μας το επόμενο διάστημα μπροστά στις συνολικότερες ανατροπές στον χώρο της υγείας και στο χτύπημα των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Τα προβλήματα στον κλάδο οξύνονται:
• Το φαινόμενο των απλήρωτων εργαζομένων στον κλάδο μας γενικεύεται
• Πυκνώνουν οι απολύσεις
• Κλινικές και τμήματα κλείνουν ή εξαγοράζονται από μονοπωλιακούς ομίλους
• Οι εργοδότες προσπαθούν να επιβάλλουν επιχειρησιακές ή ακόμα και ατομικές συμβάσεις εργασίας
• Φουντώνουν η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί για να αποδεχτούμε το ξήλωμα όλων των δικαιωμάτων μας
Στην πραγματικότητα με άλλοθι την κρίση θέλουν να δουλεύουμε για πάντα με μισθούς και δικαιώματα Κίνας και Ινδίας, για να αυξάνουν τα κέρδη τους.
Θέλουν να φορτώσουν σε μας τις συνέπειες από τον λυσσαλέο ανταγωνισμό που έχουν μεταξύ τους που οδηγεί στο κλείσιμο των επιχειρήσεων, συγχωνεύεις, εξαγορές κλπ. Όλα εις βάρος της δική μας ζωής και υγείας.
Η κυβέρνηση, μαζί με την ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, στη βάση των αποφάσεων στην Ε.Ε., φροντίζουν να γίνει αυτό πραγματικότητα. Με το νόμο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις θα μειώσουν δραστικά τους μισθούς σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. Καταργούν τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις για να επιβάλλουν ατομικές. Λαμβάνουν μέτρα για να δουλεύουμε χωρίς ωράρια, με ακόμη πιο ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μειώνονται παραπέρα οι συντάξεις. Οι μισοί εργαζόμενοι που ανήκουν στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά Επαγγέλματα πετάγονται έξω.
Με το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία δίνουν τελειωτικό χτύπημα σε ότι έχει απομείνει από τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική υγεία θα έχουν και αυτοί δραματικές συνέπειες αφού θα μειωθούν ακόμη πιο δραματικά οι παροχές και υπηρεσίες υγείας από τα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ). Τα δημόσια νοσοκομεία και το ΙΚΑ μετατρέπονται και αυτά σε επιχειρήσεις. Δηλαδή για τις λαϊκές οικογένειές προβλέπονται ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες υγείας που θα παρέχουν απλήρωτοι και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Γι΄ αυτή τη κατάσταση ευθύνη έχουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στη ΓΣΕΕ, στο Ε.Κ Πάτρας και στα επιχειρησιακά σωματεία στον τομέα της ιδιωτικής υγείας. Στην πραγματικότητα έχουν επιβάλλει νεκρική σιγή στους χώρους εργασίας.
Κανένας εργαζόμενος μόνος του, απλήρωτος, φοβισμένος και υποταγμένος. Πολύμορφη οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση στο σύνολο της αντεργατικής βαρβαρότητας.
Το προηγούμενο διάστημα το Σωματείο μαζί με το Π.Α.ΜΕ. έδωσε σκληρές μάχες σε χώρους δουλειάς όπως στην Β’ Διάγνωση όπου χαλάσαμε τα σχέδια της εργοδοσίας η οποία αξιοποιώντας την πολιτική απελευθέρωσης της Δημόσιας Υγείας για να θησαυρίζει στις πλάτες των εργαζομένων της πόλης μας, θέλησε να μειώσει ώρες εργασίας, αποδοχές και ένσημα, γλυκοκοιτάζοντας και τη μετατροπή συμβάσεων από αορίστου χρόνου σε ορισμένου. Κάναμε παρέμβαση μαζί με τις εργαζόμενες του ιδιωτικού συνεργείου καθαρισμού του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας και 409 διεκδικώντας με επιτυχία την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Συνεχίζουμε τον αγώνα στον συγκεκριμένο χώρο παρά τις εκβιαστικές μεθόδους και τις απειλές της εργοδοσίας. Στο όνομα της κρίσης, ο μεγαλύτερος επιχειρησιακός όμιλος στην Πάτρα, το Ολύμπιον Θεραπευτήριο, προχώρησε σε μειώσεις μισθών κατά 17% σε όλο το προσωπικό του.
Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα για καινούριες διεκδικήσεις. Τα παραδείγματα αυτά δεν είναι μεμονωμένα καθώς και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας πανελλαδικά ακολουθούν την ίδια τακτική και δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους του συγκεκριμένου κλάδου αλλά το σύνολο της εργατικής τάξης. Ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να βγάλει συμπεράσματα. Κανένας εργαζόμενος ποτέ δεν διασφάλισε το δικαίωμα στη δουλειά και οποιοδήποτε δικαίωμα ατομικά, παρά μόνο με συλλογική πάλη και σκληρές ταξικές αναμετρήσεις με το κεφάλαιο και τα κόμματά του.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς. Να ακουμπήσουν στο ταξικό κλαδικό συνδικάτο, να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε :
• Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
• Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2010 και το 2011 που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας
• Την πληρωμή των εργαζόμενων του κλάδου μας, που είναι απλήρωτοι και καταστρατηγούνται τα ωράρια τους
• Να σταματήσει τώρα κάθε εκβιασμός και απόπειρα τρομοκρατίας των εργαζομένων
• Καμία απόλυση
• ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ το οποίο δεν θα είναι πηγή κέρδους και γι’ αυτό θα μπορεί να διασφαλίζει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των ασθενών - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
• Ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας για την παιδεία και την υγεία στο κύμα των ανατιμήσεων και της ακρίβειας, στις ιδιωτικοποιήσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς, στα νέα μέτρα που απεργάζονται η κυβέρνηση ,οι εργοδότες και η τρόικα

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/4/11, ΣΤΙΣ 19:00
ΣΤΟΝ ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΑΤΡΩΝ (ΦΩΚΑΙΑΣ 26)





Πάτρα, 13/4/2011

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου