29.4.11
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Κατατέθηκε στη βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τη λεγόμενη «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση». Πρόκειται για μια ακόμα βάρβαρη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, μια επίθεση που φορτώνει την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο αυξάνει τις ώρες εργασίας από 2 ½ ώρες τη βδομάδα και φτάνει σε ορισμένους κλάδους τις 10 ώρες. Συγκεκριμένα:
§ Αυξάνει τον εργάσιμο χρόνο κατά 2 ½ ώρες τη βδομάδα σε όλους τους εργαζόμενους του στενού δημόσιου τομέα, στους ΟΤΑ και στους οργανισμούς ΝΠΔΔ.
§ Αυξάνει κατά 10 ώρες την βδομάδα το ωράριο στους νηπιαγωγούς και τους βρεφονηπιοκόμους, που εργάζονται στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς. Η εξέλιξη αυτή θα τσακίσει τα παιδιά, θα έχει τραγικές επιπτώσεις στον παιδικό ψυχισμό, αλλά και στην οικογένειά τους.
§ Αυξάνει κατά 5 ώρες το ωράριο στους εργαζόμενους των κλάδων πληροφορικής, χειριστές Η/Υ.
Κοινός παρονομαστής του κυβερνητικού νομοσχέδιου είναι οι ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και το παραπέρα ξεζούμισμα των εργαζομένων.
Και μόνο η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών ότι «δουλεύοντας μισή ώρα παραπάνω είναι σαν προσλαμβάνουμε 45.000 υπαλλήλους» δείχνει το μέγεθος του επιχειρούμενου «ξεζουμίσματος».
Λέει ψέματα η κυβέρνηση και είναι προσχηματικά τα επιχειρήματά της ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα περιορίσει την γραφειοκρατία και τη διαφθορά, φαινόμενα, που ούτως ή άλλως, είναι σύμφυτα με την αντιλαϊκή πολιτική και το καπιταλιστικό σύστημα.
H κατάσταση θα χειροτερέψει με την ψήφιση του λεγόμενου «ενιαίου» μισθολογίου (Ιούνιος-Ιούλιος). Φέρνουν νέο μισθολόγιο, που προβλέπει 700-800 ευρώ βασικό μισθό. Συνδέουν το μισθό με την αξιολόγηση και την αποδοτικότητα. Καταργούν εξ’ ολοκλήρου το 13ο και 14ο μισθό (δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επίδομα αδείας). Καταργούν όλα τα επιδόματα. Συνθλίβουν τη λαϊκή οικογένεια.
Κυβέρνηση-τρόικα-E.E. φορτώνουν όλες τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα φουσκώνουν με νέα κέρδη τις τσέπες των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, του κεφαλαίου. Μην αναγνωρίζεις το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα σαν δικό σου. Δεν έχεις καμία ευθύνη. Το χρέος είναι όλο «παράνομο», αποτυπώνει τις προκλητικές επιδοτήσεις των καπιταλιστών από τον κρατικό προϋπολογισμό, τις δεκάδες φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν, τους υπέρογκους νατοϊκούς εξοπλισμούς, τις αντιπαραγωγικές δαπάνες των ολυμπιακών αγώνων. Σε ένα χρόνο πάνω από 100 δις ευρώ (!) δόθηκαν στις τράπεζες, ενώ μόνο στις τράπεζες της Ελβετίας, οι καταθέσεις των ελλήνων καπιταλιστών ανέρχονται στα 600 δις ευρώ (!).
Η κερδοφορία τους προκάλεσε την κρίση. Τώρα, σε καλούν να ξαναπληρώσεις. Δεν έχουν τέλος τα μέτρα. Κάθε λίγο θα παίρνονται και νέα, με πρόσχημα τα ελλείμματα. Θέλουν να τσακίσουν την τιμή της εργατικής δύναμης, να φτάσουν οι μισθοί στο επίπεδο αυτών της Κίνας και της Ινδίας (απόφαση συνόδου Κορυφής 24-25/3).
Καμιά εμπιστοσύνη στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ. Δεν μπορεί να διαπραγματευτεί τα εργασιακά μας δικαιώματα, την εργατική μας δύναμη, το νέο μισθολόγιο, επειδή ακριβώς στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική, τη γραμμή της ανταγωνιστικότητας, την πολιτική του Μνημονίου. Μαζί με τη ΓΣΕΕ είναι οι βασικοί κοινωνικοί εταίροι της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και της Τρόικας.
Οργάνωση, κοινωνική συμμαχία, λαϊκή αντεπίθεση, συμπόρευση με το ΠΑΜΕ τώρα!
ü Καμιά αύξηση στο ωράριο εργασίας
ü Σταθερή-μόνιμη εργασία για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ü Κατώτατος βασικός μισθός 1400 ευρώ σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
1η Μάη όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα και στην πλατεία Λαύρας στο Αίγιο στις 10 το πρωί.
11 Μάη κλιμακώνουμε τη δράση μας με νέα πανεργατική απεργία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου