Ανακοίνωση της Γραμματείας Πάτρας για τους μουσικούς του δήμου

7.5.09
Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζόμενων μουσικών του δήμου Πάτρας που διεκδικούν το αυτονόητο, σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Το καθεστώς γαλέρας που έχει επιβάλει η πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ στους εργαζόμενους μουσικούς (12 χρόνια ανασφάλιστοι, αμοιβή-ψίχουλα με μπλοκάκι), όπως και η εφαρμογή των οδηγιών της ΕΕ για εκατοντάδες εργαζόμενους στο δήμο και τη νομαρχία, με την υιοθέτηση ελαστικών μορφών απασχόλησης, με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις, με τα διάφορα προγράμματα stage, είναι επιλογή των κυβερνήσεων που εξυπηρετούν τις επιδιώξεις της πλουτοκρατίας για δήμους-ανώνυμες εταιρείες, δημάρχους- μάνατζερ κι εργαζόμενους-λάστιχο.
Είναι επιλογή των εκπροσώπων του κεφαλαίου, των πλειοψηφιών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στους δήμους και τις νομαρχίες, καθώς και των δυνάμεων που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο, όπως ο ΣΥΝ-Σύριζα.

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ
Οι πολύμορφες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων μουσικών, η συμπαράσταση από το ταξικό εργατικό κίνημα, η συμμετοχή τους στην μαζική, μαχητική συγκέντρωση της εργατικής τάξης που οργάνωσε το ΠΑΜΕ την 1η Μάη, υποχρέωσε την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου να συζητήσει την πρόταση της δημοτικής κίνησης «ΔΑΣ-Πάτρα Μπροστά» στην τελευταία του συνεδρίαση.
Το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων που έθεσε σε ψηφοφορία η «ΔΑΣ-Πάτρα Μπροστά», για την υιοθέτηση πολιτικής απόφασης η οποία θα δήλωνε ρητά και κατηγορηματικά ότι οι εργαζόμενοι μουσικοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες-πράγμα που έτσι κι αλλιώς ισχύει στην πράξη-καθώς και ότι θα αμείβονται πλέον με την συλλογική σύμβαση, εξασφαλίζοντας και την πλήρη ασφαλιστική τους κάλυψη, καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία.
Ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ μίλησαν σαν γνήσιοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης της ΝΔ και του κεφαλαίου αναπαράγοντας τα ιδεολογήματα της πλουτοκρατίας ότι τάχα οι εργάτες κοστίζουν, παραπέμποντας το θέμα στις καλένδες, διαιωνίζοντας το καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα που έχουν επιβάλει, κρατώντας τους εργαζόμενους όμηρους, εκβιάζοντας και «απειλώντας».
Η παράταξη της ΝΔ προσπάθησε να κουκουλώσει τις ευθύνες της και για όσο διάστημα είχε την αρχή, αλλά και για το ότι έχει ακριβώς την ίδια αντιλαϊκή πολιτική όπως και η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ.
Οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ-Σύριζα, τοποθετήθηκαν με την γνωστή διγλωσσία που χαρακτηρίζει τον συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό, οι οποίοι ενώ αποθεώνουν την ΕΕ που καθοδηγεί την αντιλαϊκή επίθεση με την προώθηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, ενώ είχαν ψηφίσει να απολυθούν οι 79 της ΑΔΕΠ με τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο Φούρας για τους «εργάτες που είναι κόστος», τώρα κάτω από τη γενική κατακραυγή υποχρεωθήκαν να ελιχθούν και να ψηφίσουν την πρόταση της «Πάτρα Μπροστά».
Είναι οι ίδιοι που πρωτοστατούν μαζί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον αντικομμουνισμό, συκοφαντώντας την πλειοψηφία στο Δήμο της Νίκαιας που πρόσφατα μονιμοποίησε τους συμβασιούχους.

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ.
ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Ο αγώνας των εργαζόμενων μουσικών είναι πέρα για πέρα δίκαιος. Δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει συνολικά η εργατική τάξη. Έρχεται σαν συνέχεια του αγώνα των εργατών της Φριγκογκλάς, την μάχη που δίνει το ΠΑΜΕ στα Τζάμπο, την μάχη των μεταλλεργατών της ζώνης που κατέκτησαν ικανοποιητική συλλογική σύμβαση κι έκτακτη ενίσχυση για τους ανέργους, την μάχη των οικοδόμων με την απεργία που έχουν προκηρύξει για τις 14/5.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΛΥΦΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ.
ΣΗΚΩΣΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

-Οργανώσου στα συνδικάτα για να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης σε βάρος του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού.
-Δυνάμωσε το ΠΑΜΕ. Πλαισίωσε τις Επιτροπές Αγώνα που χτίζει σε κάθε τόπο δουλειάς.
-Πάρε την δική σου θέση στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας.
-Βάλε πλάτη να χτίσουμε την πιο πλατιά ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, κλάδο και ειδικότητα.
-Κάνε το βήμα, με την δράση και την ψήφο σου.
-Τιμώρησε τα κόμματα του κεφαλαίου, τους απολογητές της ΕΕ, τους υπερασπιστές του Μάαστριχτ, όλους όσους εργάζονται στο πολιτικό επίπεδο και στο συνδικαλιστικό κίνημα υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου.

ΕΧΕΙΣ ΠΕΙΡΑ, ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου