ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

1.2.18
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ
 ΠΑΤΡΑ,1-2-18
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 5:30 Μ.Μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ
 Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αφού φόρτωσε με νέα δυσβάστακτα μέτρα την εργατική τάξη έρχεται τώρα να οργανώσει άλλη μια  αναπτυξιακή  φιέστα στη Δυτική Ελλάδα. Η  κυβέρνηση και Περιφέρειες που διοργανώνουν αυτές τις φιέστες  απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα, έχουν συγκεκριμένο προσανατολισμό πώς θα ενισχύσουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζοντας παραπέρα εργασιακά δικαιώματα και λαϊκές ανάγκες. «Τους λέμε ότι ξέρουμε τα σχέδιά τους και πώς θα τα αντιπαλέψουμε.
Όταν μιλάνε για ανάπτυξη, εννοούν πώς θα πάνε καλά οι μπίζνες, πώς θα δημιουργηθούν όροι μεγαλύτερης κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο. Δεν χωράει στα σχέδιά τους η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Η «ανάπτυξή» τους πνίγει τις λαϊκές ανάγκες
Στο κλάδο μας επεκτείνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, ετοιμάζεται πλήρες ηλεκτρονικό φακέλωμα και αξιολόγηση διαρκείας. Κυβέρνηση, ΝΔ και οι Δήμαρχοι που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ εναλλάσσουν ρόλους και προαναγγέλλουν ιδιωτικοποιήσεις. Την ώρα που με τους Δημάρχους της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ να είναι οι χειροκροτητές της  κυβέρνησης και υλοποιεί το σχεδιασμό της για ιδιωτικοποίηση των παιδικών σταθμών μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ και περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης τους. Είδη πολλοί Δήμαρχοι π.χ στην Αττική ο δήμαρχος Ωρωπού  εκχωρεί το σύνολο της αποκομιδής σε ιδιώτη μεγαλοεργολάβο.
Το “μεταμνημονιακό μέλλον” που περιγράφει η κυβέρνηση, πατάει πάνω στους αμέτρητους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων ετών που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και στα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα περί εξόδου από τα μνημόνια, που αναγγέλλονται στις κυβερνητικές φιέστες ανά την Ελλάδα είναι "αέρας κοπανιστός”. Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας, για το φίμωμα κάθε φωνής που αγανακτεί, αμφισβητεί και αγωνίζεται, επιβεβαιώνουν το τι ετοιμάζονται να φέρουν. 
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, η ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και του λαού μπορεί να υπάρξει μόνο με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Χρειάζεται, δηλαδή, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα να πάρουν τα κλειδιά της οικονομίας και την εξουσία στα χέρια τους, να ανατρέψουν την εξουσία του κεφαλαίου.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο να αναλογισθεί ότι δεν πρέπει να τους επιτρέψει να ισοπεδώσουν τα δικαιώματα που έχει κατακτήσει η τάξη μας με αμέτρητες θυσίες και αίμα. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεγελαστεί, να πιστέψει ότι η επίθεση θα σταματήσει, ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος πέρα από εμάς. Μόνο η οργανωμένη πάλη και ο διεκδικητικός αγώνας του εργαζόμενου λαού, μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 5:30 Μ.Μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου