Στηρίζουμε Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση

15.11.17
Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση
Τ.Α.Σ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
η ΤΑΣ καταγγέλλει στην εργατική τάξη της πόλης μας τις συνεχείς και απαράδεκτες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (ΠΑΣΚΕ), που με κάθε τρόπο προσπαθεί, με νοθείες και παρατυπίες και αγνοώντας κάθε συλλογική διαδικασία να διαμορφώσει τους συσχετισμούς, μπροστά στις εκλογές του ΕΚ.

Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας αποτελεί η στάση τους στην χτεσινή εκλογοαπολογιστική ΓΣ των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου. Δεν σεβάστηκαν τίποτα, αφού προσπάθησαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία χωρίς μητρώα σωματείων και αντιπροσώπων, δίνοντας κάρτες σε όσους συνέδρους ήθελαν. Παρά τις αντιδράσεις των δεκάδων εκλεγμένων αντιπροσώπων των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και άλλων αντιπροσώπων, ξεκίνησαν τη συνέλευση. Ήθελαν πάση θυσία να μην γίνει ουσιαστική συζήτηση, να μην υπάρχουν τοποθετήσεις, παρά μόνο η εισηγητική ομιλία της προέδρου του ΕΚ και αμέσως μετά να γίνει ψηφοφορία για εκλογή εφορευτικής επιτροπής. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προσπάθησαν να ακυρώσουν τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων στη ΓΣ με γελοία προσχήματα. Δεν θα τους περάσει!
Τους βεβαιώνουμε ότι δε θα κάτσουμε να παρακολουθούμε να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας ένα όργιο νοθείας και παρατυπιών που στόχο έχει να δημιουργήσει ψεύτικους συσχετισμούς. Δε θα αφήσουμε να θεωρούν τα σωματεία και το ΕΚΠ τσιφλίκι τους, με τους εργαζόμενους στον πάγο να μην παίρνουν χαμπάρι με ποιους τρόπους καθορίζονται οι συσχετισμοί στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι πλειοψηφίες, οι αντιπροσωπεύσεις σε Ομοσπονδίες και στη ΓΣΕΕ, με ποιον τρόπο δηλαδή οι άνθρωποι των αφεντικών κατσικώνονται στο σβέρκο μας.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη της Πάτρας, σε κάθε άνεργο, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή και αντιπρόσωπο στο συνέδριο του ΕΚΠ που κατανοεί την άσχημη κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος και συμφωνεί ότι τα εργατικά σωματεία και το ΕΚΠ πρέπει να ξεφύγουν από τον θανάσιμο εναγκαλισμό κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Τους καλούμε να μην αποδεχτούν συνέδρια μηχανισμών, εκβιασμών και διαμόρφωσης συσχετισμών με νόθους αντιπροσώπους από σωματεία με νόθες εκλογές και ανύπαρκτα μητρώα. Να μην αποδεχτούν διαδικασίες χωρίς συζήτηση, συμμετοχή, εκφυλισμένες και μακριά από τη φυσική παρουσία των εργαζομένων.

Δε χωρούν αυταπάτες για το ρόλο τους, ούτε για τη στάση τους. Τώρα είναι που χρειάζεται η εργατική τάξη της πόλης μας να τους απομονώσει, να τους γυρίσει την πλάτη. Θα είναι ένα μεγάλο βήμα στην υπόθεση της αλλαγής της κατάστασης συνολικά στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής μας. Θέλουμε Εργατικό Κέντρο αποκούμπι και πραγματικό στήριγμα των εργατών και των αγώνων τους και όχι παραμάγαζο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Καλούμε όλα τα συνδικάτα, όλους τους έντιμους συνδικαλιστές ανεξάρτητα παράταξης, κυρίως όμως τους χιλιάδες εργαζόμενους της πόλης μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να καταδικάσουν τέτοιες  πρακτικές και με αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους να μπουν με τη συμμετοχή τους στα συνδικάτα, οι ίδιοι εμπόδιο σε αυτούς που στέκονται εχθρικά προς τα συμφέροντα τους.
Στηρίζουμε Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση
Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ
Αλλάζουμε τα πράγματα στο συνδικαλιστικό κίνημα


15/11/2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου