ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ αΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ Δ/ΣΗ

23.3.17



1.      Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας
2.      Κλαδικό Συνδικάτο Ποτών και Τροφίμων Ν. Αχαΐας
3.      Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού & Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας
4.      Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου - Παράρτημα Ν. Αχαΐας
5.      Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε Πατρών & Περιχώρων Ν. Αχαΐας
6.      Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάτρα, 23-03-17

Τα εργατικά Συνδικάτα πραγματοποίησαν σήμερα μαζική παράσταση διαμαρτυρίας για τα οξυμένα προβλήματα ανέργων και εργαζομένων, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/νησου & Δυτικής Ελλάδας. Τα σωματεία είχαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και  έθεσαν τα εξής αιτήματα. Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές ρεύματος  και να επανασυνδεθούν άμεσα τα κομμένα ρεύματα σε άνεργους και απλήρωτους εργαζόμενους. Επίσης ζητήσαμε έκτακτο επίδομα σε όλους τους ανέργους μπροστά στις γιορτές του Πάσχα.

Ο Γενικός Γραμματέας με την στάση του έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι θερμός υποστηριχτής της κυβερνητικής πολιτικής που εξαθλιώνει εργαζόμενους, άνεργους και όλο το λαό. Ο Γ.Γ. μας δήλωσε ότι, «ως κρατικός υπάλληλος έχει καθήκον να εφαρμόζει όλους τους αντεργατικούς –αντιλαϊκούς νόμους».
Στη συνέχεια οι Διοικήσεις των σωματείων και οι εργαζόμενοι έκαναν παρέμβαση στην Διοίκηση της ΔΕΗ και ζήτησαν την άμεση επανασύνδεση κομμένων ρευμάτων στα σπίτια δυο συνάδελφων μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους να μην σκύψουν το κεφάλι, να σπάσουν τη μοιρολατρία και να δώσουν μαχητική αγωνιστική απάντηση στην πολιτική των μνημονίων , της κυβέρνησης και της ΕΕ . Οργανωμένα μέσα από τα Συνδικάτα μας να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας και τη ζωή που μας αξίζει.
Η Εργατική Τάξη δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από τη Νέα Συμφωνία.
Με όλες μας τις δυνάμεις , με αγωνιστικές πρωτοβουλίες δημιουργούμε προϋποθέσεις για Απεργιακή Απάντηση στα βάρβαρα μέτρα.
Διεκδικούμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν. Να μην αποδεχτούμε νέες θυσίες. Οργάνωση της πάλης σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ, ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 7Μ.Μ.

Οι Διοικήσεις των Σωματείων   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου