18.1.17


«ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Τ.Α.Σ- ΣΤΟ Ε.Κ.ΠΑΤΡΑΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ

                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από τη χτεσινή επίσκεψη της Υπουργού Εργασίας στην Πάτρα, οι εργαζόμενοι και ο πατραϊκός λαός δεν πρέπει να προσδοκούν τίποτα.  Ίσα – ίσα να επαγρυπνούν και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για νέα πιο βάρβαρα μέτρα.
Τα κηρύγματα της κυβέρνησης, ότι θα υπάρχει γενικό όφελος, ότι όσο θα βελτιώνεται η οικονομία θα λύνεται και το πρόβλημα της ανεργίας, όπως χαρακτηριστικά είπε η Υπουργός, είναι απατηλά, ψεύτικα.
Είναι επίσης πρόκληση η τοποθέτηση της Υπουργού ότι κεντρικό ζήτημα στη διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης με τους θεσμούς είναι η επαναφορά των ΣΣΕ. Μήπως είδε κανένας να γίνονται πράξη οι υποσχέσεις των σημερινών κυβερνώντων για κατάργηση των μνημονίων και επαναφορά των ΣΣΕ; Το αντίθετο έκαναν. Νέο μνημόνιο υπέγραψαν, ένα σωρό αντεργατικούς νόμους επίσης.
Ο δρόμος της ανάκαμψης, της ανταγωνιστικότητας, που υπόσχονται οι εκάστοτε κυβερνώντες και η σημερινή κυβέρνηση δια στόματος της Υπουργού, δεν μας αφορά! Για μας δεν έχει καμιά προοπτική. Αφορά τα κέρδη μιας χούφτας ισχυρών σε κάθε κλάδο που αλληλοτρώγονται όπως οι λύκοι απέναντι στη λεία.
Επιδιώκουν με κάθε μέσο τη συναίνεση και προσαρμογή των αιτημάτων μας στις λεγόμενες αντοχές της οικονομίας. Αυτό επιδιώκει και η συνάντηση της Υπουργού με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, του οποίου η πλειοψηφία βρίσκεται στην ίδια ρότα. Χέρι – χέρι κυβέρνηση και εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός αφοπλίζουν σήμερα το κίνημα, διαπραγματεύονται τι θα χάσουμε.  Βρίσκονται στην απέναντι πλευρά από τις πραγματικές μας ανάγκες.
Βροντοφωνάζουμε: Η κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού, τα έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού! Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος . Δεν δεχόμαστε κανένα νέο μνημόνιο για την όποια ρύθμιση παζαρεύει η κυβέρνηση. Κανένας να μην ξεγελαστεί! Κανένας να μην αποδεχτεί νέα βάρβαρα μέτρα, νέες θηλιές.
Στέλνουμε το δικό μας μήνυμα ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις:
·                    Για να μην υπάρχει εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ.
·                    Για την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, της υποχρεωτικότητας τους.
·                    Για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε.
·                    Για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
·                    Για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα.
Συνεχίζουμε σταθερά και ανυποχώρητα.



ΠΑΤΡΑ 18/01/2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου