ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:30 Π.Μ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ.

1.9.16

Πλαίσιο κειμένου: ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ  ΤΗΣ ΔΕΗ -ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ -ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:30 Π.Μ
• ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΛΑΪΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ  
• ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το τελευταίο διάστημα η ΔΕΗ έχει εξαπολύσει ένα μπαράζ διακοπών ρεύματος σε εργατικά λαϊκά νοικοκυριά, που αδυνατούν να πληρώσουν.  Στην πόλη μας, την Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή είναι ιδιαίτερα οξυμένο το πρόβλημα των διακοπών ρεύματος. Είναι δεκάδες οι διακοπές ρεύματος καθημερινά. Καταγγέλλουμε ως υπεύθυνη την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ γιατί συνεχίζει  την αντεργατική επίθεση, από εκεί που την άφησε η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ . Αυτή η  πολιτική τσακίζει τα εναπομείναντα δικαιώματα, συρρικνώνει μισθούς και συντάξεις, αυξάνει την φοροληστεία, φορτώνει τα βάρη της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, διευρύνει την εξαθλίωση για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου για να βγει από την κρίση του, που η συσσώρευση των κερδών του δημιούργησε.

Μπροστά σε αυτή την εφιαλτική κατάσταση που διαμορφώνουν, κανένας δεν μπορεί να μένει αδιάφορος, κανένας δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του. Τα σωματεία μας όπως έχουν κάνει και το προηγούμενο διάστημα με ανάλογα εργατικά λαϊκά προβλήματα, πήραν την πρωτοβουλία αυτής της κινητοποίησης. Καλούμε εργαζόμενους, ανέργους, την νεολαία, να πάρουμε μέρος, να δημιουργήσουμε κίνημα αλληλεγγύης σε συναδέλφους μας που η πολιτική της κυβέρνησης τους έχει ρίξει στην εξαθλίωση και τώρα τους βυθίζει και στο σκοτάδι! 

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:
Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές ρεύματος. Οι ρυθμίσεις χρεών των εργατικών νοικοκυριών να γίνουν με τέτοιο τρόπο που θα μπορεί να ανταποκριθεί η εργατική οικογένεια. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα! Δεν θα επιτρέψουμε να μας βυθίσουν στο σκοτάδι!



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:30 Π.Μ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ.


1.       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
2.       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ-  Ο.Τ.Α - ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
3.       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
4.       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΟΤΩΝ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
5.       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓ/ΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
6.       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΛΩΝ στις ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
7.       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α ΠΑΤΡΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου