«ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ»

10.8.16



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ – Ο.Τ.Α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 «ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ»

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η ΠΑΣΚΕ, ΣΕΑΜ- ΣΥΡΙΖΑ-Αυτόνομη Κίνηση ενώθηκαν  για να συγκαλέσουν   έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ με πρόσχημα την δήθεν δυσλειτουργία του Δ.Σ και τις απολύσεις με λήξη σύμβασης 8μηνιτών.Κατακαλόκαιρα λοιπόν, όπως  οι κυβερνήσεις των μνημονίων που  περνούσαν τους ποιο άθλιους  αντεργατικούς νόμους και το τρίτο μνημόνιο,  ζητούν οι κυβερνητικές και «αντικυβερνητική»  παράταξη ΠΑΣΚΕ καταστατική συνεδρίαση επικαλούμενες ανύπαρκτο θέμα «την δυσλειτουργία του Δ.Σ» και το θέμα  των 8μηνιτών. Και λέμε ανύπαρκτο θέμα γιατί σύμφωνα με το καταστατικό για να υπάρχει δυσλειτουργία πρέπει να μην συνεδριάζει το Δ.Σ και να μην υλοποιούνται αποφάσεις. Όμως οι  συνεδριάσεις γίνονται και ποιο συχνά του κανονικού και υλοποιούνται οι αποφάσεις του Δ.Σ. Ενώ για τους 8μηνίτες το  όψιμο ενδιαφέρον  τους για τα δικαιώματα και την εργασία δείχνει, «ότι το χρησιμοποιούν σαν θέμα, ότι άλλου πάνε την βαλίτσα  οι δυνάμεις αυτές» που τους πέταγαν έξω από  τα σωματεία που τους θεωρούσαν πάντα β¨κατηγορίας εργαζόμενους και σήμερα ..ενδιαφέρονται!!!

Όμως το τι επιδιώκουν θα φανεί. Εντύπωση όμως προκαλεί η μεθόδευση και τα θέματα που επιστρατεύουν (δυσλειτουργία 8μηνίτες) που για τα δύο αυτά θέματα, αυτές οι δυνάμεις θα έπρεπε να κρύβονται γιατί όλοι γνωρίζουν, το τι δυσλειτουργία είχαν προκαλέσει οι ίδιες τα χρόνια  που είχαν το Σύλλογο στον έλεγχο τους  (χωρίς γραφεία πρακτικά, για απλές συνεδριάσεις Δ.Σ μπορούσαν να περάσουν και 4 μήνες. Σύλλογο  ιδιοκτησία τους  σε κατάσταση διάλυσης  αυτό είχαν κάνει. Όμως αυτά είναι γνωστά έχουν κριθεί και κρίνονται και οι εργαζόμενοι τα ξέρουν .Γνωστό όμως  δεν είναι ότι παρά την ήττα τους στις  τελευταίες εκλογές αυτές οι δυνάμεις  συνέχισαν στο ίδιο δρόμο. Αυτές υπονόμευαν την καλή λειτουργία δημιουργούσαν εμπόδια σε αποφάσεις, που και οι ίδιες είχαν ψηφίσει.
Να ποιοι προκαλούν δυσλειτουργία
Συνάδελφοι
Η Δ.Α.Σ πάντα αντιμετώπιζε με σοβαρότητα τα ζητήματα αυτά. Πάντα κι εξηγούμε  τι εννοούμε σε αντίθεση με αυτές τις παρατάξεις που εκτοξεύουν ανυπόστατες κατηγορίες για εντυπώσεις.
Για την Δ.Α.Σ υπάρχει θέμα καλής λειτουργίας και αυτό είναι  στην υλοποίηση των αποφάσεων του  Δ.Σ όπως το θέμα των γραφείων που απέκτησε ο σύλλογος τώρα με Πρόεδρο Δ.Α.Σ που είναι το βασικότερο μέσο για την καλή λειτουργία του Συλλόγου. Τα γραφεία για την Δ.Α.Σ είναι το σπίτι του εργαζόμενου και πλέον υπάρχουν  στο κεντρικό κτίριο. Τα   παραχώρησε η δημοτική αρχή επειδή σέβεται τους εργαζόμενους. Στήθηκαν για να λειτουργήσουν από το σημερινό Δ.Σ με πρόεδρο Δ.Α.Σ όμως με χίλια εμπόδια από τις παρατάξεις της δυσλειτουργίας.
Και εξηγούμαστε με στοιχεία.
Για τον εξοπλισμό τους, καρέκλες, γραφεία, υπολογιστές, εκτυπωτές κλπ χρειάστηκε να δώσουμε ως  Δ.Α.Σ μάχη μέσα στο Δ.Σ και στην συνέχεια για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις. Ξαφνικά  οι γαλαντόμες και ανοιχτοχέρηδες των προηγούμενων ετών, παρατάξεις,  εμποτίστηκαν ξαφνικά με πνεύμα οικονομίας και συλλογικότητας. Δεν ήθελαν ούτε καρέκλες να αγοράσουμε (έπρεπε ο πρόεδρος να ψάχνει μέσα στα γραφεία  να βρει μια καρεκλα). Είχαν πρόβλημα θεωρούσαν πολύ ακριβά τα στοιχειώδη όπως ο  υπολογιστής, φαξ,  εκτυπωτή. τηλέφωνα που για να τα προμηθευτούμε έπρεπε να συνεδριάζουμε… συνεχώς! Με δυσκολία ψηφίστηκε ένας προϋπολογισμός 1500 ευρώ,  που αν και κινήθηκε η Δ.Α.Σ  στα πλαίσια του, ακόμα να ολοκληρωθεί η προμήθεια του. Η Γραμματέας έχει μπλοκάρει τη προμήθεια εκτυπωτή πολυμηχανήματος  που ενώ έχει πληρωθεί παραμένει  στο κατάστημα. Θέλει συνεδρίαση Δ.Σ  ακόμα και για δαπάνες των 10 ευρώ! Ο Σύλλογος επειδή πλέον έχει γραφεία και όλες οι παρατάξεις κλειδιά πρέπει εκεί να λειτουργεί εκεί να συγκεντρωθούν τα μέσα για την λειτουργία του που είναι διάσπαρτα.

Και ξεκινάμε από το βασικό την σφραγίδα του Συλλόγου. Αυτή ακόμα να έλθει στα γραφεία του. Την κατέχει  η Γραμματέας ως λάφυρο   στο προσωπικό της συρτάρι. Για να σφραγιστεί ένα έγγραφο πρέπει ο Πρόεδρος να πάει στο γραφείο της,  να υποστεί τις  «επιθέσεις  εντυπώσεων» μπροστά στους συναδέλφους ενώ θα αποφασίσει η κ. Φουσέκη για το περιεχόμενο τους, αλλιώς δεν σφραγίζεται.

Ζητήσαμε να τελειώσει αυτή τη κωμωδία να  έλθει η σφραγίδα  στο γραφείο του Συλλόγου. Η Γραμματέας το αρνείται.. Επικαλείται το καταστατικό, «που δεν ήξερε όμως ως πρόεδρος», το ερμηνεύει όπως την βολεύει, ισχυρίζεται ότι την σφραγίδα κατέχει ο Γραμματέας. Την φυλάσσει, δεν την κατέχει λέει το καταστατικό, που τώρα το  ανακάλυψαν, ξεχνώντας ότι δεκαετίες που είχαν σαν παράταξη την προεδρεία είχαν την σφραγίδα στο τσεπάκι!! Δεν παρακρατά όμως μόνο την σφραγίδα. Στον  προσωπικό της χώρο  επίσης παρακρατά  τα πρακτικά που συντάσσονται από το σημερινό Δ.Σ. Παρακρατά και τις αποφάσεις του Δ.Σ. Επίσης τα εισερχόμενα έγγραφα που ορισμένα είναι κρίσιμα όπως αναφορές πειθαρχικά κλπ εργαζομένων που είναι σημαντικά έγγραφα, για να  ενημερώνονται τα μέλη του Δ.Σ. Όλα τα παραπάνω η κ. Γραμματέας  τα θεωρεί προσωπικά της αντικείμενα.  Παρακρατεί επίσης το αρχείο του Συλλόγου. Αυτό που υπάρχει και  κανείς δεν γνωρίζει που είναι κι αν υπάρχει, που όλοι το περιμένουν και  δεν έρχεται. Το  παρακρατά με το ΄έτσι θέλω¨  η κ. Φουσέκη και λέει ότι, δεν χρειάζεται να είναι στα γραφεία του Συλλόγου. Τέλος παρακρατεί το βιβλίο μελών. Για το βιβλίο αυτό που εξαφανίστηκε στις εκλογές,  που έγινε σκοτωμός με τους αποκλεισμούς συναδέλφων. Που καταλήξαμε να ψηφίζουμε με καταστάσεις που είχε συντάξει προσωπικά η Γραμματέας.  Αυτά δεν είναι της παράταξης σας κ. Φουσέκη. Είναι του Συλλόγου των εργαζομένων.

Όλα τα παραπάνω είναι περιουσία του Συλλόγου  απαραίτητα να λειτουργήσει ο Σύλλογος. Με ενδιαφέρον λοιπόν, περιμένουμε να μάθουμε πού στηρίζει τέτοια κατηγορία αν και γνωρίζουμε  ότι η «πολύ θλίψη  που χάσανε το σύλλογο όταν μπερδεύεται μάλιστα με την σκοπιμότητα, γεννά παραφροσύνη».

Συνάδελφοι, συναδελφισσες,
Η παράταξη μας η Δ.Α.Σ δείξαμε μέχρι σήμερα πνεύμα καλής θέλησης επιδιώκοντας συνεννόηση σε θέματα λειτουργίας. Αποφύγαμε καταγγελίες ελπίζοντας να συνέλθουν.  Ακόμα και σήμερα που μας προκαλούν,  με πνεύμα καλής θέλησης για ζητήματα λειτουργίας, δηλώνουμε ότι  μπορούμε και πρέπει να λειτουργήσουμε καλύτερα και θα ακούσουμε με προσοχή  τις παρατηρήσεις σας.  Και για να λειτουργήσουμε καλά κάνουμε τις προτάσεις μας.

Να φέρουν αρχικά  στο σύλλογο την σφραγίδα, τα έγγραφα, τα πρακτικά, το αρχείο, τα εισερχόμενα και εξερχόμενα το μαγνητόφωνο πρακτικών. Έχουν πάρει κλειδιά οι παρατάξεις όλες, ας τα χρησιμοποιήσουν επιτέλους. Να κάνουμε αν χρειαστεί και ποιο συχνές συνεδριάσεις πολύ περισσότερο  τώρα που έχουμε τα γραφεία μας. Φυσικά συμφωνούμε να υπάρξει απόφαση και  για τους 8μηνιτες στην βάση της θέσης για σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα όπως σταθερά παλεύει το ταξικό κίνημα τόσα χρόνια που όμως απαιτεί πάλη ενάντια στην πολιτική των απολύσεων της κυβέρνησης.

Αφού λοιπόν, έκαναν στροφή και συναντήθηκαν κυβερνητικοί και αντικυβερνητικοί για την μερική απασχόληση, στην Πάτρα του κ Πελετίδη (στις άλλες περιοχές της χώρας έχουν άλλη θέση) ας κάνουν και άλλα βήματα. Να παλέψουμε μαζί ενάντια στο νέο νόμο καταστροφή για τα εργασιακά το Σεμπτέβρη. Να αντεπιτεθούμε για την υπογραφή Σ.Σ.Ε διεκδικώντας επαναφορά 13ου 14ου , σταθερή εργασία  να καταγγείλουμε όλοι μαζί τα συμφέροντα και τις δυνάμεις που οδηγούν το λαό μας στην φτώχεια και την ακραία εκμετάλλευση. Εκεί να δούμε τι θα κάνουν αυτές οι δυνάμεις, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που συμμαχήσατε  μαζί τους ενάντια στο ταξικό ρεύμα  που φαίνεται θεωρείται το  βασικό αντίπαλο σας.
Δικαίωμα σας, αλλά ψέματα και εντυπώσεις δεν μπορείτε να καλλιεργείται γιατί και κανείς δεν σας πιστεύει πιά.

Δ.Α.Σ -Ο.Τ.Α
`
Αύγουστος 2016      

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου