ΔΑΣ-ΟΤΑ

25.4.16



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 

ΓΙΑ ΤΟ   ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ  ΕΚΛΟΓΩΝ
ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Χαιρετίζουμε την απόφαση των εργαζομένων του Δήμου Πατρέων, να αναδείξουν  1η δύναμη την Δ.Α.Σ- Ο.Τ.Α στις εκλογές που έγιναν την Παρασκευή  22 Απρίλη, για το Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Πάτρας και για το Τοπικό Παράρτημα της ΑΔΕΔΥ.

Για το Δ.Σ του Συλλόγου
1η δύναμη η ΔΑΣ-Ο.Τ.Α «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» με 185 ψήφους και 5 έδρες
2η δύναμη η Δημοκρατική Συνεργασία με 159 ψήφους και 4 έδρες
3Η δύναμη η Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων με 91 ψήφους και 2 έδρες
4η δύναμη η Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση με 75 ψήφους και 2 έδρες

Η σημαντική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων και η ανάδειξη της ΔΑΣ (παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ) σε 1η δύναμη δείχνει πως οι εργαζόμενοι ξέρουν πλέον καλά, πως η πολιτική των μνημονίων διαρκείας θα αναχαιτιστεί και θα καταργηθεί μόνο με σκληρούς αγώνες και με μπροστάρηδες τις συνεπείς  ταξικές δυνάμεις.
Άμεση πρέπει να είναι η συνεδρίαση του νέου ΔΣ και η ανάδειξη αντιπροσωπευτικού προεδρείου, χωρίς αποκλεισμούς με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών.
Οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους απάντησαν στις μεθοδεύσεις του  κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού που «πέταξε» έξω από το μητρώο των εκλογών, συμβασιούχους , αλλά και μόνιμους υπαλλήλους. Χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα για να μείνουν  γαντζωμένοι στη διοίκηση και να συνεχίσουν τη στήριξη στην κυβερνητική πολιτική, ενάντια στους εργαζόμενους.
Οι δυνάμεις της ΔΑΣ με συνέπεια , αταλάντευτα έδωσαν όλες τις προηγούμενες μάχες στο πρόσφατο παρελθόν , έτσι θα πράξουν και στο μέλλον. Τώρα πιο ενισχυμένη και δυνατή η ΔΑΣ θα σταθεί μπροστά, θα οργανώσει τον αγώνα και την αντίσταση ενάντια στο αντιασφαλιστικό νόμο λαιμητόμο με την 48ωρη απεργία και με συλλαλητήρια - στην Πάτρα και στην Αθήνα- την ημέρα που θα φέρει το νομοσχέδιο η κυβέρνηση για ψήφιση στη βουλή.
          
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ




Πάτρα 24- 4-2016 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου