ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, στην πλ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, στις 7: 30μ.μ.

12.8.15


ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, στην πλ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, στις      7: 30μ.μ.
            Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή, μέσα στον δεκαπενταύγουστο και με διαδικασίες εξπρές, το νέο 3ο μνημόνιο που αποτελεί έναν πραγματικό όλεθρο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού.
            Το μνημόνιο Τσίπρα, είναι ένα νέο βαρύ πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που ξηλώνει ότι έχει απομείνει όρθιο σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δίνει ένα ακόμα χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, επιταχύνει τις διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων στρατηγικών υποδομών και του ορυκτού πλούτου χτυπάει τη φτωχή αγροτιά. Το νέο μνημόνιο δεσμεύεται να υλοποιήσει απαρέγκλιτα ότι έχει ψηφιστεί από τα προηγούμενα μνημόνια, του 2010 και του 2012 και να προσθέσει νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Ιδιαίτερα για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό περιλαμβάνεται η εφαρμογή όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων των δυο προηγούμενων μνημονίων και επιπρόσθετα το χτύπημα των ΣΣΕ και της μετενέργειας, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η πλήρης ανταποδοτική σχέση εισφορών – παροχών με συνέπειες στη μείωση των συντάξεων και στις παροχές υγείας – πρόνοιας καθώς και μια σειρά άλλα μέτρα. Οι σαφείς αντιλαϊκές δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβρη, στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2016 – 2019.
Στον αντίποδα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξασφαλίζει γενναία χρηματοδότηση πολλών δις ευρώ, για τις τράπεζες και τους επιχειρηματικούς ομίλους, αποδεικνύοντας ότι η σκληρή διαπραγμάτευση έγινε προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων, οι οποίοι πανηγυρίζουν άλλωστε, για τη κατάληξη της διαπραγμάτευσης και τη συμφωνία. Κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δε μπορεί να κρύψει πια τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Τη στήριξη που προσφέρουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι. Η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων καθώς και η συμμετοχή στην Ε.Ε., δε συμβαδίζει με τα λαϊκά συμφέροντα. Απαιτείται αναμέτρηση και ρήξη με το δρόμο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αλλιώς οι θυσίες θα συνεχίζουν αμέτρητες για την εργατική τάξη και όλο το λαό.
Δεν πρέπει να χαθεί στιγμή. Καμία ανοχή, απογοήτευση και εφησυχασμός.Στην επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε. – επιχειρηματικών ομίλων απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις εργατογειτονιές. Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, τις λαϊκές επιτροπές. Η προοπτική βρίσκεται στους ισχυρούς ταξικούς αγώνες και σε μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία που θα διεκδικήσει ο λαός μας να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει, απαλλαγμένος από την Ε.Ε. και τους καπιταλιστές που τον εκμεταλλεύονται.
Δίνουμε αγωνιστική απάντηση στo νέο μνημόνιο – λαιμητόμο, με τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 13 Αυγούστου και ώρα 7:30 μ.μ. στην Πλ.Γεωργίου.
Βάζουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις.
 Mπορούμε να καταργήσουμε αντιλαϊκούς νόμους και αφεντικά.