ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

23.6.15


ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΠΟΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 20 – ΠΑΤΡΑ – ΤΚ:262 21
Αναγν. Με την υπ' αριθμ. 778/2003
Αποφ. Πολυμ. Πρωτοδ. Πατρών
Τηλ. Επικοινωνίας : 6975029068-6976793900                                             

 Αρ.Πρωτ:  95                                                     Πάτρα 23-6-2015      
                                 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ του Κλαδικού Συνδικάτου Εργαζομένων Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαϊας καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, την απόφαση-καταδίκη από το τριμελές εφετείο Λάρισας, με βαριές ποινές 8-12 μηνών φυλάκισης, 4 συνδικαλιστών (2 του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και 2 του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Ν. Λάρισας), με την αναπόδεικτη κατηγορία για δήθεν άσκηση βίας από τον ένα καταδικασθέντα και για ηθική συνέργεια των άλλων τριών, που είναι και οι 4 εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΟΛΥΜΠΟΣ.
        Η ποινή επιβλήθηκε γιατί τόλμησαν, να οργανώσουν την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στη Γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ, στις 4,5/2/2012, ενάντια στην επιβολή μείωσης από 16,2% έως 53% των μισθών των εργαζομένων. Η εργοδοσία είχε στόχο να εκδικηθεί τους συνδικαλιστές για την απεργία  και να εκφοβίσει τους εργαζόμενους, προκειμένου να μην αντιδράσει κανείς στο μέλλον σε κάθε αντεργατικό μέτρο.
Οι βαριές καταδίκες, ουσιαστικά ισοδυναμούν με καταδίκη της ίδιας της συνδικαλιστικής δράσης και του απεργιακού δικαιώματος, σε συνθήκες έντασης της αντεργατικής επίθεσης από την πλευρά της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και της Ε.Ε, που τσακίζει μισθούς, ΣΣΕ, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Το Δ.Σ του Κλαδικού Συνδικάτου απαιτεί την διαγραφή όλων των ποινών σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους για την συνδικαλιστική τους δράση, το σταμάτημα κάθε δίκης και γενικότερα όλων των συνδικαλιστικών διώξεων, την ακύρωση των απολύσεων συνδικαλιστών και εργαζομένων για συνδικαλιστική δράση.
Καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί διατηρεί όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν κάνει καμία κίνηση για την παύση των συνδικαλιστικών διώξεων, ενώ ετοιμάζει νέα επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Το Δ.Σ του Κλαδικού Συνδικάτου καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανωθούν στο Συνδικάτο, να ατσαλωθούν ακόμη περισσότερο από τις διώξεις και καταδίκες και να προετοιμαστούν για νέους αγώνες, γιατί η επίθεση από κυβέρνηση, Ε.Ε και εργοδοσία θα συνεχιστεί, όπως και οι συνδικαλιστικές διώξεις.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου