ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ!

6.5.14


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                               ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ!

Η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ, τα Συνδικάτα, Οικοδόμων Πάτρας,  το Συνδικάτο Εργαζομένων Ο.Τ.Α νομού Αχαΐας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού- Τουρισμού, το Συνδικάτο Νέων Τεχνολογιών & Τηλεπικοινωνιών νομού Αχαΐας  και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να καταγγείλουν την προϊσταμένη της 6ης Εφορείας Βυζαντινών Αχρειοτήτων για την αυθαίρετη απόφαση της, να μην υπογράψει την σύμβαση εργασίας σε εργαζόμενη- συντηρήτρια αρχαιοτήτων, επειδή είναι έγκυος!!!

Η συνάδελφος συντηρήτρια έκανε τα χαρτιά της σε προκήρυξη για έργο ΕΣΠΑ, κρίθηκε κανονικά  και με βάση τα μόριά της ήταν στους προσλαμβανόμενους (απόφαση πρόσληψης ΑΔΑ: ΒΙ09Γ-7Τ6). Αποδέχτηκε τη θέση και αφού βγήκε το ΦΕΚ της πρόσληψής της την κάλεσε η Εφορεία να υπογράψει τη σύμβαση εργασίας. Η προϊσταμένη της Εφορείας, όχι μόνο δεν  υπέγραφε τη σύμβασή της αλλά την προέτρεπε να παραιτηθεί για το «καλό» της!

Πρόκειται για καταδικαστέα και άδικη πράξη που θεωρεί την εγκυμοσύνη και την μητρότητα εμπόδιο στην «παραγωγικότητα». Καταδικάζει τις νέες γυναίκες να διαλέξουν μεταξύ μητρότητας και εργασίας, δηλαδή ταυτίζει μητρότητα με την καταδίκη σε ανεργία, όπου τα εργασιακά δικαιώματα θεωρούνται εμπόδια και τσακίζονται.
Οι εργαζόμενοι οι νέες γυναίκες , τα νέα ζευγάρια να βγάλουν συμπεράσματα! Μπροστά στις επερχόμενες εκλογές να καταδικάσουν όλους όσους υπηρέτησαν και υπηρετούν αυτή την αντεργατική , αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης - ΕΕ προς όφελος του κεφαλαίου. Να καταδικάσουν τους εκπροσώπους του κεφαλαίου με όποιον μανδύα και αν φορούν (δήθεν ανεξάρτητοι κ.λ.π) σε Δήμους και Περιφέρειες. Οι εργαζόμενοι να τσακίσουν την αντεργατική πολιτική  και αυτούς που την υπηρετούν!
Καλούμε τους νέους, τις νέες γυναίκες,  να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά Συνδικάτα , να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους στα δικά τους χέρια!
                                   
Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη της συναδέλφου.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Σκλάβοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!

                                                                           Πάτρα 6-4-14