ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

25.4.12
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤH CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ DIA
4ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 26/4/2012
08:00πμ έως 12:00μμ

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα καταστήματα  Καρφούρ - Μαρινόπουλος, Ντία

Η κυριαρχία των πολυεθνικών όπως η Καρφούρ έχει σαν αποτέλεσμα την επιβολή άθλιων συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους και παράλληλα τη δημιουργία πληθώρα λουκέτων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σήμερα η πολυεθνική Καρφούρ έχοντας στα χέρια της το αντεργατικό οπλοστάσιο με το οποίο την έχει προμηθεύσει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, νομικό οπλοστάσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα και έχουν συμβάλλει κατά πολύ το ΛΑΟΣ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, επιχειρεί να κατακρεουργήσει τους ήδη πενιχρούς μισθούς αφαιρώντας και τα τελευταία δικαιώματα που έχουν απομείνει. Στην εντατικοποίηση της δουλειάς, την μείωση των μισθών από φόρους και χαράτσια, τη γενίκευση του ωρομίσθιου και της μερικής απασχόλησης που αγγίζει έως και το 70% στα καταστήματα έρχεται να προστεθεί και η αξίωση από την μεγαλοεργοδοσία να επιβληθεί μείωση μισθών 10%, καλώντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν την καταδίκη τους και να δεχτούν ατομική σύμβαση εργασίας.
Για την πολυεθνική Καρφούρ και κάθε άλλη πολυεθνική και μονοπώλιο, οι εργαζόμενοι αποτελούν κόστος το οποίο πρέπει να ξεφορτωθούν για να αυξηθούν και άλλο ο τζίρος και η κερδοφορία τους. Όσο υποχωρείτε η επίθεση που έχει εξαπολύσει θα δυναμώνει, θα απαιτεί ολοένα και περισσότερα.
Είναι αδίστακτοι αλλά δεν είναι ανίκητοι.Σε αυτόν τον αγώνα δεν είστε μόνοι σας, τα ταξικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα ,εκφράζουν στην πράξη την συμπαράσταση τους .

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας και η γραμματεία ΠΑΜΕ εμπορίου – υπηρεσιών είναι δίπλα σας για να αντισταθούμε στην ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας. Δεν επιτρέπεται  σε κανένα να μείνει απαθής, χρειάζεται ταξική, οργανωμένη και αποφασιστική απάντηση.
Δίνουμε ενιαία για το σύνολο των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα  αγωνιστική ταξική απάντηση, που θα βάζει εμπόδια στα αντεργατικά σχέδια της εταιρείας.
Χωρίς εσάς η επιχείρηση δεν μπορεί να δουλέψει
Απαντάμε  με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κατάστημα.
  • Μην δώσετε λευκή εξουσιοδότηση στην εργοδοσία για να προχωρήσει τα σχέδια της.
  • Μην δεχτείτε καμιά μείωση στον μισθό σας, να γίνουμε δηλαδή εμείς πιο φτωχοί για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Λένε ψέματα ότι αν δεχτούμε τις μειώσεις θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, δεν θα κλείσουν μαγαζιά, δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις, ότι θα διαφυλάξουμε τον θεσμό των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων. Αντίθετα τα μέτρα αυτά θα έχουν σαν αποτέλεσμα την καταδίκη την δική μας, των οικογενειών και των παιδιών μας που θα παίρνουν 400 ευρώ στο 8ωρο και 200 ευρώ στο 4ωρο.
  • Μόνο με την οργάνωση, την αλληλεγγύη και τον αγώνα θα διασφαλίσουμε το ψωμί το δικό μας και τον οικογενειών μας.
  • Η πολυεθνική Καρφούρ θέλει να είστε όμηροι της εκμετάλλευσης, του εκβιασμού της, θέλουν μα μην σηκώσει κανείς εργαζόμενος κεφάλι και να αντισταθεί.
  • Καμιά εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΔΑΚΕ) θέλουν να μας κάνουν πιο φτωχούς με τις συλλογικές συμβάσεις που υπογράφουν,  είναι δυνάμεις που δουλεύουν για την υποταγή της εργατικής τάξης, βρίσκονται στην απέναντι όχθη από τους εργαζόμενους.
Συσπειρωθείτε στο ταξικό μας συνδικάτο που στρέφεται ενάντια στην μεγαλοεργοδοσία, την κυβέρνηση, τον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό, για να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κυβέρνηση –κεφάλαιο – μεγαλοεργοδοσία.
Ο αγώνας σας είναι και δική μας μάχη.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤH CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ DIA
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου