Αλληλεγγύη στους 37 απολυμένους μουσικούς του Δήμου

17.6.09
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
12 χρόνια τώρα, οι εργαζόμενοι μουσικοί του δήμου της Πάτρας εργάζονταν με καθεστώς μαύρης, ανασφάλιστης εργασίας.
12 χρόνια τώρα οι πολιτευτές-«δουλέμποροι» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τους κρατούσαν ομήρους, όπως κρατούν και σήμερα χιλιάδες εργαζόμενους σε διάφορες ειδικότητες και κλάδους με τις ελαστικές μορφές εργασίας, με τα stage και τα διάφορα ληξιπρόθεσμα προγράμματα της ΕΕ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.
ΣΗΚΩΣΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Ο αγώνας τους είναι πέρα για πέρα δίκαιος, κι είναι κοινός για όλους όσους βιώνουν το αίσχος της μαύρης, ανασφάλιστης κι ελαστικής εργασίας, για όλη την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία.
Για αυτό και λυσσάει ο Φούρας και η παρέα του. Για αυτό έχουν ξαμοληθεί τα πρωτοπαλίκαρα του στο δημοτικό συμβούλιο, στο σωματείο μονίμων υπαλλήλων του δήμου, τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και σε διάφορα άλλα σωματεία, γνωστοί απεργοσπάστες κι από πρόσφατες κινητοποιήσεις.
Η Κυριακοπούλου(ΠΑΣΚΕ), μαζί με το ΣΕΑΜ στον δήμο, αφού μήνες τώρα δεν έχουν βγάλει μια λέξη αλληλεγγύης για τους αγωνιζόμενους μουσικούς, αφού χρόνια τώρα δεν έβγαζαν κιχ για το αίσχος της ανασφάλιστης εργασίας, για τις δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις, αφού αρνούνται να γράψουν στο σωματείο τους συμβασιούχους, έφτασαν στο σημείο να καλέσουν τους εργαζόμενους μουσικούς να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε η απόλυσή τους.
Τους τσούζει γιατί φοβούνται ότι κι άλλοι εργαζόμενοι θα βγουν στο δρόμο με το ΠΑΜΕ, με τα ταξικά συνδικάτα, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.
Τρέμουν μπροστά στη δύναμη του οργανωμένου, ταξικού εργατικού κινήματος, για αυτό κι ενορχηστρώσανε μια κατάπτυστη και μεθοδευμένη επιχείρηση προβοκάτσιας, με αθλιότητες και ψέματα σε βάρος των αγωνιζόμενων μουσικών και του ΠΑΜΕ.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Ο Φούρας, όπως κι οι δήμαρχοι της ΝΔ, είναι οι διαχειριστές των δήμων Ανώνυμων Εταιρειών. Εφαρμόζουν τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις που ψήφισαν οι ίδιοι και τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου.
Θέλουν τους εργαζόμενους, μιας χρήσης, ελαστικούς κι απασχολήσιμους, χωρίς ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα, όπως ακριβώς και το κεφάλαιο.
Τώρα και σε συνθήκες κρίσης της πλουτοκρατίας, ο Φούρας εφαρμόζοντας το προεκλογικό σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ, «πρώτα ο πολίτης», απέλυσε τους 37 εργαζόμενους μουσικούς. Ο ίδιος βέβαια, δεν παράγει απολύτως τίποτα και κονομάει χιλιάδες ευρώ για να διαχειρίζεται τον δήμο Α.Ε., για να αυξάνει τα δημοτικά τέλη, να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους, να ληστεύει τον λαό με χαράτσια και πρόστιμα.
Η δημοτική αρχή δείχνει «καλή διαγωγή» στους μεγαλοεπιχειρηματίες της πόλης, και δίνει το σύνθημα της γενικευμένης επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα.
Για αυτό και ο αγώνας των μουσικών είναι και δικός σου αγώνας.

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ-ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Ή με το κεφάλαιο, τους «Φούρες» και τους «Φλωράτους» ή με το λαό και τους μουσικούς που αγωνίζονται…
Τώρα είναι ώρα να εκφραστεί η πιο πλατιά αλληλεγγύη στους απολυμένους μουσικούς.
Να γίνει υπόθεση όλου του λαού η πάλη για την επαναπρόσληψη τους με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα.
Να ξεσηκωθούμε, για να μην πληρώσουμε την κρίση της πλουτοκρατίας εμείς κι οι οικογένειες μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΟΥΜΠΕΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 7.30 μ.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΣΤΟ Ε.Κ. ΠΑΤΡΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 8 μ.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου